reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

Yoanna ja zamierzam dawac Emilkowi grape water I sab simplex naprzemiennie. Mojej bratowej mama pediatra...mowila by dawac sab simplex 15 kropel c karmienie ale jak je za czeso to co ok 3 godz.

reklama
Akuku jesli na wieczor czescej to moze stad te "kolki" wieczorne bo wypija wiecej tego mleczka z 7% zawartoscia lakozy i jak napisala Yoanna w temacie o cycowaniuto takie bledne kolo ... boli brzuszek to cyc w cycu pierwsze mleko ma duzo laktozy to zaczyna brzuszek doskwierac ... nie wupija wiec duzo a za chwile znowu placze bo brzusio boli wiec cyc i w kolo macieja

ja bym dawala sab implex do kazdego karmienia od ktorejs godzny w ktorej wiesz ze sie zaczyna cycowanie ...

Kasienka tez tak mysle..ale rano tez go mecza baki. Dzis podaje co 3 g do karmienia naprzemiennie sab simplex I gw

czesć dziewczyny, jak tam po weekendzie u was?

Akuku kurcze próbuje sobie przypomniec jak podawalam te krople, ale no zabij mnie nie pamietam, bo tez wowczas tych kropli uzywalam bardzo duzo. cos mi sei kołacze o 10 kroplach przed kazdym jedzeniem ale nie dam sobie reki odciac ze tak to bylo. a na opakowaniu nie masz napisane? Gratulacje zassania smoczka i odpocyznku dla piersi:)
własnie doczytalam ze Pustisze juz ci napisala i na pewno wie dobrze bo ona przeciez tych kropel uzywala

Siva wspolczuje kolek

Inomama przykre to jest ale to moze byc okres. ja w poprzedniej ciazy nie maialam przez caly okres karmienia a karmilam 15 miesiecy, ciekawe jak bedzei teraz?

Cleopatra zzdrowka dla Wojtusia i sil dla ciebie

Fifka trzymam kciuki oby wszystko dobrze sie ułożyło

Witam sie po-weekendowo :)
Wiecie co...ja padam na pyszczor ale nie z powodu malej a starszaka. Zawsze go energia rozpierala a tetaz kiedy myslu ze musi "walczyc" o nasza uwage to daje podwojnie :) Skacze, fika, na glowie staje I to doslownie I nam na glowe wchodzi :) To taki diabelek sie zrobil ze szok. Mi poprostu energii nie starcza :/ Dobrze ze malutka grzeczna I jeszcze duzo spi bo I tak juz padam na pysk. A co to bedzie jak ona juz bedzie aktywna? Myslalam ze bedzie wiecej "problemow" właśnie z Emma...a tu sie okazuje ze nie koniecznie :) Musiakabym go poslac gdzies do przedszkola chociaż na dwa przedpoludnia w tyg. Ale tu wszystko prywatne jest I masakrycznie drogie a ja teraz na zasiłku macierzynskim wiec z kasa troche krucho... Ale musze cos wymyslic dla niego bo sama padne... bo jego ulubione zabawy zawsze zwiazane z bieganiem sa :)

Wiecie wydaje sie ze 15 kropel to dużo ale maz szukał inf na tutejszych forach bo tutaj to praktycznie jedyny środek na kolki i na wszystko jak w pl amol no i dowiedziałam sie dlaczego po sab simplexie dziecko mi stęka i piszczy i jest całkowicie odwrotny efekt a no no ja chciałam byc dobra mamusia i myśle 15??? Nie no za dużo dawałam 6 i to tylko podraznialo jelita a nie "odpowietrzalo" 15 to minimalna bezpieczna dawka i nie ma sie co bać naprawdę ... I potwierdziła mi to tutaj pediatra tak co 3h ja teraz jak widzę ze mi stęka przed kupka to daje a tak to juz odchodzę od specyfików bioGaia mi sie skończyła to daje dicoflor ale co 2 dzien rano :)

hej.
sory,ze glupio zapytam, ale fifka wspomniala o watku zamknietym... on nie jest dostepny dla wszystkich styczniowek? :zawstydzona/y: dobrze rozumiem?

Hejka podczytywałam w weekend ale nie miałam czasu nawet odpisać.
U nas ok.
Siva ja też mam bóle podbrzusza, najpierw było takie napiecie jak przed@ ale teraz kłucie i ból jak duszę brzuch... Śluz mam mega żółty... Jutro mam gin zobaczymy.... Martwię się bo byłam łyżeczkowana i się boję czy wszystko wyciągnęli...

Fifka trzymam kciuki, mam nadzieję że wszystko ok będzie.

Współczuję wszystkim choróbkom i brzuszkom bolącym .... Zdrówka

Cleopatra... Zdrówka. Kurcze warunki w szpitalach są w większości straszne. Mamy śpią na krzesłach, zero możliwości jedzenia. U nas w poznaniu na zakaźnym była masakra, wszelkie możliwe choróbska razem. Kibelek jeden dla wszystkich. Pamiętam że szorowałam się i dezynfekowałam ręce jak opętana, żeby nie wyjść z innym paskudztwem....

Ja też mam pytanko o zamknięty... Przyznam że na marcowych miałyśmy i można było wtedy się trochę otworzyć i ponażekać.... Ja chętnie się dopiszę....

ach zapomnioł żech zapytać ...

kto zna przepis na beszamela ale kurde dobrego drugi sos dzisiaj wywalam i wszystko takie mdłe nie dobre jakiś sprawdzony ...????

reklama
YOANNA ja mam mocniejszy Espumisan i on ma 100mg/ml i daje tak 3 kropelki do karmienia. Moge pidac tego 120mg na dobe. 5 kropelek ma 20mg i noge podac 6 razy a ja daje 3 kropelki i moge podac nawet 10 razy
U mnie smoka zalapala i nie wiem czy za bardzo nie pokochala :)
U mnie jest mozliwe zeby Laura tak czesto nie jadla, albo spacer, albo spanie na poduszce, na brzuszku na kolanach i bujanie non stop
KAMAG coz to za warunki. U mnie mala niescina, jeden szpital ale ma sie sofe rozkladana i mama cycowa nie placi a butelkowa 80zl za 10 dni
SIVA zaostrz diete i zaobserwuj. My pozbylismy sie w ten sposob nocnych kolek. A i Espumisan czy inne takie regularnie podawac i jakis probiotyk ja mam 4lakti baby.
Niestety problemow brzuszkowych nie pozbylismy sie
ANBAS szkoda ze przedszkola macie takie drogie. Noj statszak jak nie pojdzie to "po scianach chodzi" tez jest z tych zywszych. Tylko komputer go uziemi :)

Do góry