Inomama a Ciebie nie mdli np. Na zapach kosmetykow? Ja z perfumow zrezygnowalam na czas ciazy, bo musialam zmienic kosmetyki pielegnacyjne na bezzapachowe, a co dopiero perfumy. Podobno tez, w pozniejszym czasie jak wyksztalcaja sie plucka, to nie jest dobrze jak stosuje sie jakies ostre zapachy.
ale ogolnie moim ulubionym perfumem jest cocco chanel mademoiselle.najpiekniejszy zapach na swiecie:-)
pustishi to jest roznie na tym etapie z jedzeniem, u mnie jest jednego dnia tak jednego inaczej, do 12 tyg. Beda sie dziac rozne dziwne rzeczy z przewodem pokarmowym, tzn, bedzie on wrazliwy i nie bedzie za wesolo, potem powinno to wszystko minac. Ale jak nie bedziesz mogla wogole jesc to oczywiscie skontaktuj sie z lekarzem.wazne,zebys duzo pila. Jesli chodzi o dzidziusia, to nawet jak bedziesz malo jadla on sobie poradzi,bo bierze pokarm z Ciebie, narazie jak nie ma lozyska, rozmawialam na ten temat z polozna, wiec moze brzydko to brzmi, dziecko jest dla organizmu matki jak pasozyt,ma za zadanie przezyc, tak jest ulozone w naturze. Wiec napewno nie martw sie o dzidzie,jesli taki brak apetytu bedzie przez krotki czas:-)
a ja dzis do lekarza ale tylko na badanie krwii,zalozenie karty ciazy itp.,takze nie bedzie rewelacjii i zdjec.natomiast wynikow jestem bardzo ciekawa, bo to na tej podstawie oni wnioskuja tutaj czy ciaza jest prawidlowa.jak juz pisalam tu unikaja usg, panstwowo jest tylko 2 razy:-) ale to nie przypuszcza z powodu szkodliwosci, tylko twierdza,ze te 2 usg w 12 i 20 tyg w zupelnosci wystarcza wiec po co marnowac panstwowe pieniadze. W zeszlej ciazy bylam zla ale juz sie przyzwyczailam;-)