reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2014 :)

pierwsze co masz w zwolnieniu : 1 czy 2 ? A drugie jednak impreza w firmie . Ja byłam w podobnej sytuacji, moze odrobinę innej bo zwolnienie miałam do 28 czerwca a 29 impreza plenerowa , nie poszłam bo mi było głupio ze do pracy nie chodzę bo na L4 a imprezować dam radę

reklama
Hej dziewczyny!

ja będę monotematyczna.. dziś od rana wizyta w kibelku.. a potem jak odwoziłam małą do żłobka, zapachniało i kapuśniakiem... i koniec, jak nie zjem dziś kapuśniaka albo chociaż kapusty kiszonej to chyba oszaleje!! :)

Mam już zwolnienie ciążowe...mam zaznaczone ze mogę chodzić...a zwolnienie mam dlatego, ze ja pracuje jako przedstawiciel handlowy i ajzda codzienna po 8 h samochodem nie bardzo jest wskazana...i to nie jest jako impreza firmowa..bardziej dla klientów....zreszta bardziej zastanawiam sie czy zmiana klimatu jest wskazana na tym etapie ciąży...

cześć babeczki!

słońce, dzień 2. Dziecię poszło do szkoły w krótkich spodenkach!!!! szok normalnie.

Anisen - ratunku! czemu napisałaś o czereśniach?????? teraz nie mogę przestać o tym myśleć. Prosze przesłać kilo.

no, nie...Agatka też....utłukę normalnie...

Bumcyk - bosko:):):)

Katherinne - też tak mam! najchętniej kupiłabym sobie usg do domu i codziennie robiła, tak bym dzień zaczynała...

Justynaj - jak Ty grille będziesz jeszcze jakieś ciągała, to Cię znajdę - zobaczysz!

miłego dnia !

Dziewczyny czy to normalne miałam mdłości w 7 tygodniu przez 3 dni i myślałam że to wszystko teraz koniec 9tygodnia i zaczynam odsuwać od siebie wszelaki pokarm a dopiero co się objadałam czereśniami :(

mam niezwykle ważne pytanie. Wczoraj pragnęłam całą sobą loda. Słodycza w znaczeniu:) ale za późno było, sklepy zamkniete, więc mąż wrócił z niczym i w zamian dał mi kabanosa, psi! Nadęłam się na to. Obiecał dziś więc perfumki na polepszenie humoru. Ha! i tu prośba, polećcie jakieś fajne na lato, co? Lubię taką nutę jaką ma Angel np...albo Bvlgari...

Ikasia: zmiana klimatu to no problem raczej - ja w ciąży pierwszej pojechałam na wakacje do Francji w pierwszym trymestrze (to nic, że ciągle mi było niedobrze i użyłam z tego tyle co kot napłakał hehe) i nawet w Europa Park byłam i jeździłam na takich spokojniejszych atrakcjach - mała jest tak radosnym dzieckiem, ze m. mówi, ze teraz też mnie zabierze do parku rozrywki do Niemiec żeby drugie też było takie pogodne i roześmiane:)
inomama: mi się wydaje, ze zapachy to warto powąchać samemu:)
ivi: ja dziś też mam odruchy wymiotne pierwszy raz i robie wszystko, żeby nie zwrócić, bo zaraz pójdzie w pracy plota...eh Wczoraj natomiast uparłam się na rybkę z grila i myślałam, ze skonam jak jej nie zjem - poleciałam do rybnego prawie o 18 i kupiłam pstrąga :-D:rofl2:

mówicie czereśnie? Hmm nawet bym zjadła;-)

poza tym witam nowe styczniówki!

Ja to z kolei mam tak ze mdlosci i "rzygalek" jako takich zero...Za to co chwile bym cos pokosztowala ale tak naprawde to na nic smaka nie mam :baffled: I to jest dobijajace...bo stoje pod lodowka i patrze jak wol w malowane wrota co by tu skubnac a tam nic godnego uwagi :-)
A czeresnie to bym zjadla....mmmmmmm...ale u mnie nie ma ;(((

reklama
Inomama a Ciebie nie mdli np. Na zapach kosmetykow? Ja z perfumow zrezygnowalam na czas ciazy, bo musialam zmienic kosmetyki pielegnacyjne na bezzapachowe, a co dopiero perfumy. Podobno tez, w pozniejszym czasie jak wyksztalcaja sie plucka, to nie jest dobrze jak stosuje sie jakies ostre zapachy.
ale ogolnie moim ulubionym perfumem jest cocco chanel mademoiselle.najpiekniejszy zapach na swiecie:-)

pustishi to jest roznie na tym etapie z jedzeniem, u mnie jest jednego dnia tak jednego inaczej, do 12 tyg. Beda sie dziac rozne dziwne rzeczy z przewodem pokarmowym, tzn, bedzie on wrazliwy i nie bedzie za wesolo, potem powinno to wszystko minac. Ale jak nie bedziesz mogla wogole jesc to oczywiscie skontaktuj sie z lekarzem.wazne,zebys duzo pila. Jesli chodzi o dzidziusia, to nawet jak bedziesz malo jadla on sobie poradzi,bo bierze pokarm z Ciebie, narazie jak nie ma lozyska, rozmawialam na ten temat z polozna, wiec moze brzydko to brzmi, dziecko jest dla organizmu matki jak pasozyt,ma za zadanie przezyc, tak jest ulozone w naturze. Wiec napewno nie martw sie o dzidzie,jesli taki brak apetytu bedzie przez krotki czas:-)

a ja dzis do lekarza ale tylko na badanie krwii,zalozenie karty ciazy itp.,takze nie bedzie rewelacjii i zdjec.natomiast wynikow jestem bardzo ciekawa, bo to na tej podstawie oni wnioskuja tutaj czy ciaza jest prawidlowa.jak juz pisalam tu unikaja usg, panstwowo jest tylko 2 razy:-) ale to nie przypuszcza z powodu szkodliwosci, tylko twierdza,ze te 2 usg w 12 i 20 tyg w zupelnosci wystarcza wiec po co marnowac panstwowe pieniadze. W zeszlej ciazy bylam zla ale juz sie przyzwyczailam;-)

Do góry