reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

u nas nocka maluszka ok - musiałam go obudzić o 1:30 bo jak walnął kupacza to się nie obudził, ale nie chciałam żeby go oszczypało i go wybudziłam przewinęłam i nakarmiłam i do łóżeczka poszedł spać.
Za to średniaczek od jakiegoś czasu wybudza się w nocy i się boi. śpi przy świetle, ale w nocy siedziałam przy nim od 2 do 4. Potem ok 5 karmienie maluszka, 6:40 wyprawienie chłopaków do szkoły i przedszkola i kurcze nie wiem czy dam radę coś dzisiaj zrobić bo śpię...
Cieszę się jedynie z pogody - u nas dzisiaj nareszcie słońce :)
A dziewczyny faktycznie zniknęły z bb....:confused:

reklama
Hemoroidy !!! Koszmar i ja łącze sie w bólu ! Mnie żadne maści i czopki nie pomagają a wychodzą mi wielkości piłek pimpągowych !!!! Takie oto kule wyparlam przy porodzie z Julia i miałam je do pól roku !!! :( u mnie tylko mocny strumień ciepłej wody pomaga kilka takich sesji i sie chowają kwalifikuje sie do operacji zeby usunąć to rozciagniete jelito ale koleżanka pól roku temu miała ten zabieg i cierpiała strasznie załatwić sie nie mogła zeby szwy nie pękły lewatywa codziennie przez miesiąc bo rana sie nie goiła:( siedzenie bol okropny :( wiec ja sie zastanawiam nad tym tym bardziej ze nie zawsze uda sie zupełnie zlikwidować to dziadostwo !!!

moja teaz spała od21 do 3.30 a potem do 6.30 ale obudziła ja kupa :)

moja śpi w śpiworku na szelkach wiec sie napewno nie odkryje :) musze ja koniecznie układać na boku bo krztusi sie jak sie mleko cofnie. :( a ja nieraz tak mocno zasne ze nie slysze a po przebudzeniu widze za cała buzia w serku :(

ja tez martwię sie o nisiao i salli dalej sie nie odzywa :( !!!

Hejka hejka :)
U nas nocka taka jak zawsze :) Karmionko o 1 i pospała niunia do 8.40 :) Dzisiaj pierwszy raz Natalka obudziła się w nocy przed 6, tzn tak się kręciła, wzięłam na rączki, chwilkę poprzytulałam i usnęła dalej :) Co do jej spania, grzechem ciężkim byłoby gdybym narzekała. Pada mi dziecię najdalej o 22, budzę ją na karmienie o 1 i całą noc prześpi :) Złote dziecko mam :)
W dzień też grzeczniutka, leży sobie w leżaczku, czy na macie, czasem tylko pomarudzi, ale to jak jej zniknę z oczu na dłuższą chwilę, wystarczy, że się pokażę, chwilkę pogadam i spokój :)
Ostatnio zaczęła gaworzyć, ma taki cudny głosik, że aż się wzruszam jak ją słyszę :) hihi i robi się podobna do mojego Taty :-D

Też się zastanawiam co z dziewczynami, długo ich nie było, mam nadzieję, że po prostu nie mają czasu a z dzidziolkami wszystko w porządku.

Anbas u Cię też leje? No wściekła się ta pogoda :-(

mam problem dziś z kompem więc nie popisze:(Bandytka,tak mam do dziś po pierwszej ciąży(i w spadku po mamie chyba,bo ona też miała)nic z nimi nie robię..bolą mnie tylko czasem jak sie zrobi jakiś st.zapalny,ale bardzo utrudniają zachowanie czystości...zawsze po kupie musze sie dodatkowo myć...:/

hej:-)
u nas noc taka sobie...
kurcze, kiedys maly tak fajnie spal,a teraz prawie co 2 godz pobudka i przy cycu zasypia... wczoraj zasnal o 21 do 2 czyli nie tak zle, ale pozniej to pobudka o 4 i przed 6... chyba wyspany jest tyle, dlatego tak sie wybudza...no juz sama nie wiem....
no i wczoraj do tej 2 mlody spal w lozeczku:-) ja oczywiscie na kazdy dzwiek obudzona,bo balam sie,ze cos sie mu stanie (ma katar i czesto musi przelykac,bo splywa do gardla).
swoja droga ten katar nas wykonczy....juz prawie miesiac jest:-(

Sylka ja daje hipp bio combiotic duze opakowanie ma 800 gram i starcza na około 3 lub 3,5 dnia wiec 2 opakowania spokojnie ida na tydz !!!!!oliwia jak nie śpi to co 2 godz je 120 ml tylko w nocy robi dłuższe przerwy pierwsza 6 godz a druga 3 . Pytałam lekarza o to zagęszczenie i powiedział ze jesli dziecko nie ma problemów z brzuszkiem to od 3 miesięcy mozna spróbować a teraz nie bo za cieżko strawne by było :( mozna tez zmienic mleko na takie bardziej syte jednym z takich jest zwykle bebiko u nas tez odpada zostaje przy tym hipp chociaz ono jest bardzo delikatne i dziecko moze byc po nim głodne po 2 godz :(

milusia i ja tak mam :( tez po 2 musze sie umyć :(

reklama
Sylka moja mała pije Aptamil 1, to jest odpowiednik Bebilonu. Pudełko ma 900g, mała je 5 razy dziennie (co 4 godziny) po 180 ml czyli do wody daję 6 łyżek tych dołączonych i mleko starcza nam na około 6 dni. Na opakowaniu jest info ile razy dziecko powinno jeść i w jakich ilościach. Przybiera pięknie, jest spokojna także polecam, chociaż wiadomo, że co dziecko to i mleko inne.

Do góry