MONIKA wyrazy wspolczucia
Wyszlismy w srode z zastrzykami do domu. Dzis bylismy na kontroli u rodzinnej. Zastrzyki niezmiennie do jutra. Mamy zakaz odwiedzin oraz wychodzenia z domu przez 2 tyg od skonczenia antybiotyku. Ciezko bedzie, bo przeciez jesyem sama.
Laura miala rozpoznane: zapalenie pluc, szmervnad sercem, podejrzenie refluksu zoladkowo przelykowego i atopowe zapalenie skory za czym idzie bardzo duza alergia tylko nie wiadomo na co. Alergia to nie to co widzimy tylko caly szereg zjawisk zachodzacych w organizmie. Bardzo pozno wyszla bo dopiero po 3 miesiacu zycia.
Wczesniej byly sygnaly typu kolka czy ulewanie.
Jestem na diecie gorszej niz przy noworodku. Bez produktow zawierajacych nawet sladowych ilosci mleka. Wedliny wlasnych wyrobow, z warzyw marchew burak ziemniak z owocow jablko. Mieso wieprzowe, drobiiwe itp. Zadnych produktow wzdymajacych i alergennych. Do ewentualnego dokarmiania Nutramigen. Z przypraw tylkobnaturalne, zadnej chemii
Laura ma tez bardzo podwyzszone enzymy watrobowe, prawdopodobnie od antybiotyku, infekcji, alergii. Podaje Sylimarol w tabletkach i za 3 tyg kontrola poziomu ALT i AST. Mam stosowac diete u siebie nie obciazajacej jej watroby.
2 pierwsze dni w domu to koszmar tak mi sir darla non stop, ze mama na noc musiala zostac.
Pozdrawiamy