reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczeń 2014 :)

Jejku ale naprodukowalyscie ;)
Dzis juz noe doczytam..

Tylko napisze ze zaczelam cwiczyc....znowu... ;)

No i kolejna figurka w trakcie ;)

reklama
;);)

Załączniki

• 1399936688705.jpg
    1399936688705.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 51
  • 1399936709838.jpg
    1399936709838.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 49
Witam
NISIAO czyli dostaliscie antybiotyk Bactrim, Ibufen jest przeciwbolowy i przciwzapalny, Lipimal jest pomocniczy w przeziebieniach, Elofen rozkurcza oskrzeliki, to samo co Pulneo tylko ci co producent to inna nazwa. A berodual to sterydy rozkurczajace oskrzeliki.
Najbardziej swiadczy o chorobie kaszel przez sen. Do mnie pielegniarji przybiegaly jak Laura w nocy kaszlala i nasluchiwaly.
Obserwuj bacznie i nawet dzis jedz to moze wlaczy jakis konkrerniejszy antybiotyk.
Poki chora nic nie zmieniaj w diecie. Probiotyk mozesz dokupic. Dla alergikow to Lacidofil lub Acidolac. Nie wiem jak jest z tymi w kropelkach

Witamy się w tym szaroburym dniu....

Widzę że temat żywienia. Adrian je coraz więcej warzywek - znaczy ciągle marchew, jabłko i ziemniak. ale już w większych ilościach i codziennie. Chce żeby na pół roczku zaczął jeść delikatne zupki na oliwie lub masełku :-) No i planuję zacząć podawać kasze manne na wieczór ale powoli... pewnie zacznę od kaszy w zupce i później powoli przejdziemy na kasze manne na mm w butelce (bo raczej nie dam rady ściągać swojego mleka... ale zobaczymy)

No i Konrad jest już zapisany do przedszkola od września. Stresa mam jak nie wiem...

Aaa i jutro mamy Neonatologa a po jutrze Neurologa! Trzymajcie kciuki za nasze wizyty :-)

Akuku hahaha super! Kurde! Muszę też spróbować z tymi figurkami... zainspirowałaś mnie do zrobienia tortu na urodziny chłopaków :-)

Marika
jak ja czytam o tym krzyczeniu Laurki to normalnie mojego Adriana widzę... Kochana trzymam kciuki za leczenie malutkiej! Ah te cholerne alergię... musi się biedna tyle namęczyć... Ja niestety nie bardzo pomogę co do lekarzy mimo ze mieszkam w bstoku bo powiem szczerze nie miałam za bardzo z nimi do czynienia... ale jestem na grupie na FB "mamy z Białegostoku i okolic" i tam jeśli potrzebujesz dziewczyny serio znają odpowiedzi na wszystkie pytania.

Nisiao
musisz wyluzować...ja wiem że się stresujesz każdą przygodą małej ale pamiętaj ze ona to czuję. Współczuję tego kaszlu ale to niemal na pewno refluks. Adrian tak kaszlał jak przyjmował nystatyne. Cofało mu się i stąd kaszel.

Monika
bardzo współczuję... u nas też jest szpital uniwersytecki i są takie same procedury.. ja w nim też właśnie rodziłam i nie raz przy porodzie są studenci... Adriana mi zabierali na "oględziny" itp itd... nic miłego no ale... musze się gdzieś uczyć... :-(
Śliczna dziewczynka!

Pustiszi
heh... wiesz co? Mnie to szokuję tak samo jak i ciebie ale z drugiej strony kiedyś ludzie byli tak karmieni i mają się lepiej niż my teraz. Ja z kolei na roczek dla Konrad odstawiłam MM i starszy był tylko na krowim. Tak jest do dzisiaj, MM jadł tylko pare miesięcy. Tylko to się sprawdza jak dziecko nie ma alergii a to w dzisiejszych czasach prawdziwe szczęście...
Haha ależ ten twój syncio słodki! Widać ze jest duży!

Mirka
też tak mam... dużo czytam przeztel ale tak nie nawadze pisac....

Aaa i pisałam wcześniej ze Adrian nie bawi się zabawkami... otóż dorósł:
zabawa.jpg
Ostatnio goły tyłek i grzechotka to jego ulubione połączenie. Dziecko znika mi na ponad godzinę "mordując" i zjadając zabawki :-D

Załączniki

• zabawa.jpg
    zabawa.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 73
FIFKA Adrianek super sie rozwija, wiec i badania pojda bardzo dobrze, ale kciuki beda zacisniete.
A moge dolaczyc do tej grupy? Wyslesz mi zaproszenie na FB?
Wiesz nie chce lekarza z pierwszej lapanki, tylko takiego, ktory pomoze.
No Laura tak przed szpitalem zaczela doslownie krzyczec, raz jej wyszlo i to glosno wiec tak jej zostalo. Gardziolko to ona ma

Fifka
Adrinek rośnie wspaniale,fajnie że nowe menu mu podpasowało.Trzymamy kciuki za wizytowanie.

Co do kaszlu Kini,to ten wcześniejszy mógł faktycznie świadczyć o refluksie,tylko jakoś żaden lekarz mi tego nie podsunął,no nic nadal będę mowić,bo ulewa,ale sporadycznie hmm :eek:a bywa,że są takie chluśnięcia,wczoraj na szczęście nic nie chlustnęła,bo te syropy wszystkie by poszły :no:

Teraz ten kaszel jest chrypiacy,tzn widać że zmiana i że to chorobowe.

Marika racjaże teraz na pewno nie jest czas na zmienianie czegokolwiek w diecie,tez jeszcze za wcześnie jest.Oby jej to wszystko pomogło

Lekarka powiedziała,że mam przyjść w środę na kontrolę,chyba że zaobserwuję coś jeszcze,czy pogorszenie.
No na pewno kaszle częściej,kaszel jest bardziej mokry i widac ,że nosek coraz bardziej zapchany,może kaszel to skutek działania leków,że się odrywa.

Kinia ogólnie jest pogodna,ciezy się,smieje i z tego śmiechu zakaszle wlasnie,bo ja tak zatka.
Może lepiej dziś jest lepiej iść na kontrolę

Ostatnia edycja:
NISIAO te "odrywanie" moze byc wieksze po inhalacjach a jeszcze wieksze po berodualu. Ty ja widzisz i obserwujesz. Jak uwazasz, ze jest ok to na kontrole idz jutro. Jakby cie cos niepokoilo to juz dzis

siema!

ja takie pytanie mam czy wasze dzieci robią tak: leżą po kołderką/kocem... spychają kołderke/koc.... po czym podkurczają nóżki pod samą brodę... po czym prostują je... po czym prostują z całym impetem i rzucają je na materac... po czym trwa to tak ok pół godz.... tydzień blisko trwa... zawsze w środku nocy.... przy zamkniętych oczkach.... ja nie wiem laski bąka za przeproszeniem nie może uwolnić czy co ??? pamp suchy najedzony nie jest gorąco (sprawdzam kark) czy mu sie kurna śnią skoki w dal???? ja mam przerwe w spaniu od 3 do 4 on tak poł godz porobi i dalej kima o co chodzi ??? :eek::eek::eek::eek::eek::eek:

reklama
marika no to ma odrywający się kaszew no i nie chce mi jeść,zjadla rano 80 ml potem 20 i tyle,nic wiecej,do tego odkurcza nożki i sie spina,może brzuś do tego ja boli...zasnęla że nawet nie zdązylam inhalacji podać...

Pustiszi takie skopytanie rzucanie nożkami to Knia robi jak sie cieszy do karuzeli,kopie i kopie i tez tak podrzuca i ciap na materac-tak mi się wydaje ,że to z radości...

Tak z przyjemniejszych tematów,odchodząc od dolegliwości Kingi itp to pocieszny jest dziadek.
Tata męża
smile.gif

Już tak nie może się doczekać kiedy będzie mógł kupić Kindze deserki,obiadki w słoiczkach stale pyta,czy to już można itp
smile.gif

Teściowa mówi,że stoi przy tych półkach i aż go świerzbią ręce,żeby coś zakupić,,Chyba już mogę co?Ile ona ma miesięcy?''
Teściowa odpowiada,że jeszcze czas
smile.gif

Nie wytrzymał i zakupił już słoiczki od 4 miesiąca i podarował
smile.gif

Zadowolony,że wnuczce może dać coś,jak to dziadki wnukom a to czekoladę a to cukierka,zabawkę

Ostatnia edycja:
Do góry