reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

Marika cleopatra ja nie jestem taka ;) i nie bede przez mame odmawiac.
Oni powoedzoeli ze zobacza czy grudzień da rade bo im sie nie spieszy tylko babcie i prababcia cisna... ale jak mowie mi nawet bardziej wrzesien odpowiada.
Bo niby mamy w grudniu do pl jechac na swieta..ale co jesli nie dostane urloph ..albo m nie dostanie...
no i neszcze kwesta chrztu Emilka tez chce zeby brat byl chrzeztnym.

Co do cwiczen to zaraz ide zjesc owsianke . Potem pocwicze ;)
Dzis z Alexem mam wizyte w szpitalu dotyczaca jego alergii .. cglownie chodzi o to ze alergia na urzechy nie pokazala sie na testach skornych..a on nawet jak dotknie orzecha to mu buzia puchnie.

reklama
Co do snu w dzien to u nas Emil glownie spi od 10 do 12 i od 1430-15 do 16.30 -17.
Ale bywa ze obudzi sie po godzinie i ma trzy godzinne drzemki. Np wczoraj.
Ale za to w nocy daje popalic... cycek rulez i czuje ze mleko pod nosem to sie budzi. Przesypial mi jiz cale noce po 11 g bez jedzenia... przez zeby sie zaczal bidzic i tak mu zostalo.
Am pytanie czy wasze dzieci chodzi mi o najmlodsze tez sie budza zawsze jak rodzice maja czas dla siebie ? Chodzi mi o przytulanki ;)
My oczywiście musielismy zrobic przerwe w polowie na karmienie..chyba boi sie ze tata mu mleko podkrada ;)

Fifka gratuluje !!! Teraz pojdzie z gorki. To chyba jednak szczepionka mu nie zaszkodzila tylko czesto starszaki sie "cofaja" przy mlodszym rodzenstwie ;) buziaki dla Koradka ;)

Fifka - super:) marwilas sie a jemu sie nie chcialo gadac po prostu :) ale Ci niespodzianke zrobił:) mysle ze pewnie to byl bunt 2 latka plus nowosc w postaci brata ktory zreszta tez nie mowi :)

Akuku- nie fajne podejcie. Ale tak to jest ze skoro jestes dobra siostra to sie bez gadania dopasujesz. A mama chlapnela bez sensu tekst. Ale dobrE ze sie dogadacie:)

Marika - my mamy hustawke bright stars husta w przód tyl i wibracje ale nie usiedzi tam chwili. A ta twoja jak? Do ilu kg?

Dziewczyny czy mozna wybielac zeby u stomatologa przy kp? Jakies mam szare teraz.... I jak ze znieczuleniem?

Cześć :)
Spóźnione, ale najlepsze życzenia na te 7 miesięcy dla Chłopców :)
Akuku, rozbawilas mnie z tym podkradaniem mleka :) u nas na szczęście tata się chyba z Lenką dogadal w tej kwestii ;)
Fifka, gratki kolejnych słów! Zobaczysz, że jak się teraz rozgada, to buzia mu się nie zamknie długo ; )
Kamag, co do wybielania zębów podczas kp, to ja wiem że nie wolno. No i wszystkie muszą być zdrowe. A ze znieczulenia to Lidokaina jest dozwolona , po innych musisz 3 godziny odczekać zanim nakarmisz.
Miłego dnia dla Was - ja zmykam, bo m wziął dziś sobie dzień wolny i pakujemy się na weekend na działkę :)

Hej!

Maciek chyba wziął sobie do serca moje marudzenie bo wczoraj poszedł spać po 20 :-) wreszcie trochę odpoczęłam :-) no ale w dzień spał tylko 2 razy, ostatni raz do 16-tej.

Kaczuszka, to trafił się nam podobny egzemplarz, mój też w miejscu nie usiedzi, zabawką zajmie się z minutę i woli się wspinać i kotłować po łóżku :-D

tamtusia - u nas też nie do wyobrażenia jest drzemka dłuższa niż godzinę

Marika - a co z zębem, bo chyba nie doczytałam. Fajnie, że mąż wraca. A jak długo będzie? I jak rozumiem, jak jest w domu to nie chodzi do pracy? masz go cały dzień do pomocy?

Akuku - co za tekst mamy! mam nadzieję, że uda wam się zgrać terminy. A kiedy wracasz do pracy?

Fifka - to ci się teraz Konrad rozgada :-D

Siva - udanego wypoczynku! ciekawe, co będzie z tego weekendu bo u nas pada od rana...

aaa, młody nauczył się siadać z raczkowania i z leżenia też już prawie mu wychodzi (przekręca się na boczek i odpycha rączką) - zdolniacha mój :*

Witam. Kaszel mnie męczy. Kurcze to już 3, 5 msc odkąd w szpitalu byliśmy. Może to krztusiec od syna.
Starałam dziś na wagę, ale pewnie cos nie tak z nią bo pokazała 45,5kg. Zdążyłam się z Laura i odjelam to wychodzi 6,6kg, ost raz była ważona 2 msc temu 6, 1kg. Coś mało przybiera
KAMAG moja akurat na boki się buja. Może w przód i tył. Do tego melodyjka. Nie wiem do ilu kg 9 albo 12kg. Laura też się burzy ale ją ją mocniej bujam i śpiewam to poddaje sie i zaczyna zasypiac. Buja się podczas snu i dlatego tak dłużej śpi
FIFKA super, jeszcze będziesz miała dosc gaduly. Myślę, że to reakcja na nowego członka rodziny była
AKKUKU to wy wszyscy po świecie rozeslani ;)
MALINKA połamał się na pół do korzenia, to ząb martwy po kanalowym leczeniu ale dzaslo bardzo spuchlo. Mam zalogony opatrunek. A mąż jest pracownikiem PL wiec tu na bazę idzie do pracy, do Norwegii ma delegacje. Został mu 2 tyg urlop ojcowski to go weźmie. Planujemy nad morze pojechać
Gratki z postępów synka :) Z siedzącym jest lżej

Ostatnia edycja:
Malinka gratki dla Maciusia z siadaniem. Moj zadko sam siada bo tylko z pol lezenia ale on uwielbia byc na brzuchu ;) no i szykuje sie do raczkowania na kolanach i na rekach sie kolysze ;);)

Malinka do pracy mam zamiar wrocic jakos we rzesniu po chrzcinach brata.
Tylko musze sie upewnic czy mama przyjedzie na ok 3 miesiace zajac sie Emiskiem zanim bede wiedziała jak bedzie pracowal m..bo teraz ma rozne dni rozne godziny.
A jak mama sie obrazila to moze nie przyjedziem
Szczerze najchetniej nie wracalabym do pracy...
Ale wymyslilam spbie tak ze bede jechala na 6 rano.. ok 8 wyjde przyjade nakarmic Emilka i zawioze chlopcow do szkoly... ok 9 bede w pracy ok.. 11 do domu nakarmic emiska i polozyc spac..wroce do pracy skoncze o 14 do domu nakarmie emisia i pojedziwmy juz razem po chlopcow i pojdziemy na spacer. Poten do domy na obiad i tyle.

Ciekawe tylko czy w pracy by tak sie zgodzili... ja w ciazy mialam tylko 18, 5 godIny pracy ..a teraz chcialabym kiec caly etat..bo skoro chce zajsc w ciaze to wyzszy maciezynski by sie przydal. Jak sie nie zgodza to moze bede pracowac do ok 11 w tym wyjsvie na karmienie.

Fifka super
Akuku to ale masz mega pracę ze tak możesz .... Ja wracam w nowym roku i chcę karmić więc 7 h czyli z dojazdami 9h rozłąki. Jak po powrocie chciałam skrócić czas pracy - zgodnie z ustawą to było bez szans...
Marika ja też mam fisher price i jak zaczął się kulać i raczkować to nawet minuty w niej nie usiedzi.
Już od rana nowy guzioł na czole - uparł się że wstanie przy ścianie i jak stał to tryknął się ze ścianą....

reklama
Akuku pewnie gdybyście bezpośrednio rozmawiali z bratem to nie byłoby nieporozumień. A ze względu na malca to dobrze zrobiłaś bo przecież on niczemu nie winny. Trzymam kciuki żeby z pracą wyszło po twojej myśli. Podziwiam bo ja na razie nie wyobrażam sobie zostawić małego pod czyjąś opieką. Myślę że trudniej będzie mi niż małemu.

Fifka brawo dla Konradka! :) jaka ulga dla rodziców

Malinka no zdolnego masz synka :) gratulacje

Marika to rozumiem że w niedzielę macie święto w rodzinie - wreszcie tata wraca. Alanek pewnie nie może się doczekać.

Kamag ja byłam u dentysty po porodzie to nie dał znieczulenia bo stwierdził po co faszerować maluszka, ale miałam małą dziurkę do plombowania. Dentysta nie ryzykował bo ma córkę trochę starszą od naszych styczniówiątek i po tym jak jego żona brała antybiotyk na zapalenie piersi to mała dostała takich kolek że całe noce nie spali. Więc się bał dać mi znieczulenie.

Do góry