Ewuniek85
Zaciekawiona BB
Jakis czas temu czytałam na innym forum, że dziewczyna w ciąży, straciła dziecko gdy autobus nagle zahamował i poleciała do przodu. Uderzyła brzuchem w barierkę. Ustąpiła miejsca starszej pani, która staneła koło niej i patrzyła się wymownie. Nie chciała być niegrzeczna i wstała, by ta starsza pani usiadła.
Ta historia dałą mi duzo do myślenia i jezeli trzeba to przytoczę tą historię w skrócie, jezeli kiedys bede jechac autobusem i ktos bedzie wywierał na mnie presje, bym ustapila miejsca. Moze inni nie zdaja sobie sprawy, jak bardzo trzeba uwazac w ciazy na tego typu sytuacje. To nie jest kaprys.
Ta historia dałą mi duzo do myślenia i jezeli trzeba to przytoczę tą historię w skrócie, jezeli kiedys bede jechac autobusem i ktos bedzie wywierał na mnie presje, bym ustapila miejsca. Moze inni nie zdaja sobie sprawy, jak bardzo trzeba uwazac w ciazy na tego typu sytuacje. To nie jest kaprys.
Ciąże przechodziłam bardzo źle,miałam tyle nerwów i wszystkiego ze praktycznie przeleżałam ją w szpitalach(ale u Ciebie tak nie musi być).Chłopaki zaraz będą mieli 3latka.Na początku było bardzo ciężo...tym bardziej że przez 1,5roku wychowywałam ich sama...!!!(póki nie poznałam mojego obecnego męża),sama musiałam wszystko robić podwójnie...czasem musiałam się rozdwoić,i tak robiłam...nie raz siedziałam i płakałam z nimi...nie raz spałam 2h na dobę,nosiłam i karmiłam 2 na raz...Ale pamiętaj co nas nie zabije to nas wzmocni...Już teraz wiem że Bóg mi to oddał...bo mam zdrowe cudowne dzieci,męża który nas kocha nad życie i kropeczkę w brzuszku
Chłopcy sa juz samodzielnie,najgorszy był okres jak zaczęli chodzić..!wszędzie było ich pełno...na sekunde z oczu nie można było spuścić...teraz razem się bawią i mają zawsze zajęcie:-)Bliźniacza ciąża na ogól trwa krócej,z tego co wiem w 37 tyg jest już dojżała,bo bliźniacza 2 tyg wsześniej osiąga swoją dojrzałość i gotowość,ja urodziłam w 37tyg od razu po odstawieniu kroplówek...Leżałam z nimi tydzień w szpitalu i do domku,wagę miłay:2400 i 2350 więc jak na moje startowe w ciąży 58kg całkiem ładnie