• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Nulini szkoda, że do poradni macie daleko, bo znam trochę te placówki i wiem, że tam o wiele lepiej terapia jest [prowadzona niż w szkołach czy przedszkolach... lepsze, ciekawsze pomoce i więcej czasu na 1 dziecko... a w szkołach czasem latami jakąś tam pseudo-terapię się prowadzi i skutków nie ma :baffled:

Wiem o tym doskonale :-( Będę jeszcze się zastanawiać, pokombinuję, może uda się z tą poradnią :tak:

Doggi, może troszkę logopeda przewrażliwiona, a może po prostu woli wcześniej uczulić na jakiś temat, żeby później nie było pretensji, że placówka nic nie zrobiła :-D

reklama
Ej nie wierzę!!!!!!!!!
Nikola jedząc popcorn narozsypywała go wszędzie dookoła (ofkoz, bo jak inaczej), patrze co ona robi, a ta poszła po szczotke i szufelke i zamiata to wszystko!!!!!!!:eek::eek::eek::eek:
Nie wiem kto mi dziecko podmienił, ale ja zatrzymuję tą Nikole:-D

Alecta Hehe źle to ubrałam w słowa :P Hahaha pusta głowa :P

Emilchen a widzisz to nie wiedziałam o tym.
Co do niemowiacych dzieci w tym wieku yo masacra, tu w zgc był chłopiec który miał prawie 5 lat i nic nie mówił i nikt nie widział w tym nic dziwnego potem dopiero ktoś na to zwrócił uwagę i mu autyzm wymyślili na szczęście skończyło się na to ze coś miał w buzi nie tak w budowie, zrobili zabieg i chłopiec nagle z dnia na dzień zaczął mówić! Ale lekarze wcześniej nie widzieli problemu, to jest masacra ufasz komuś a ten ktoś to jełop!

alecta no właśnie, to mnie tak wkurza. Ciekawe, czy ktokolwiek podpowiedział tym rodzicom, żeby zgłosili się do PPP, być może dziecko jest "tylko" wyręczane ale może mieć też opóźnienia rozwojowe i potrzebować wsparcia! Np. zajęć z wczesnego wspomagania rozwoju, które są bezpłatne. Im później tym gorzej będzie z wyrównaniem tych braków :-(

Emilchen z tego co wiem to rodzice byli z nim w poradni, bo nawet ostatnio babka z przedszkola mówiła im, że to zaświadczenie, które mają jest 2 lata ważne i nie muszą ponownie się o nie prosić w przyszłym roku, ale co dokładnie temu chłopcu dolega to nie mam pojęcia.

Alecta pewnie ze od ludzi. Ale faworyzowanie jest slabe. Ja licze ze nasz pojezdzi ze 3lata chociaz. I licze ze awarii za duzo nie bedzie mial bo jak tak to na zlom go oddam :-P

Tasia nawet wtedy jesli zwolnienie bedzie mial wypisane tylko na firme gdzoe jest na etacie? A nie na swoja wlasna?

Emilchen mam clexane jak chcesz moge Ci wyslac. Data waznosci ok. Daj znac

Doggi moja sasiadka z naprzeciwka tez ruda! I wkur.wiajaca ;-)

Ojjj ja tez jestem za watkiem z pokoikami. Jak ktos stworzy to niech da znac zebym wiedziala ze mam szukac :-P

Agulqa zwolnienie jest zawsze na wszystko. Nie można być na zwolnieniu z części pracy. Tak samo jak ktoś ma kilka etatów/umów. Jeszcze dopytajcie swojej księgowej, bo jeśli ktoś się dopatrzy w ZUS/firmie to możecie mieć problemy. Ale tak jest z L4 zwykłym, a z opieką dopytajcie koniecznie.

reklama
Zmienię na chwilkę temat - czy są tu jakieś serialomaniaczki?

Ja może nałogowcem nie jestem, ale jak nie ma nic w TV, to oglądam seriale i wczoraj już mnie szlag trafił z jasnego nieba :wściekła/y:
Zauważyłyście, że w każdym serialu są teraz na topie PORONIENIA??? :wściekła/y:

W "Lekarzach" poroniła Iza, w "Prawie Agaty" poroniła Agata, w "Przyjaciółkach" teraz poroniła Zuza, w "Na Wspólnej" Zdybicka o mało nie poroniła i ma ciążę zagrożoną, CO TO KUR.WA MA BYĆ??? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry