• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Mommy dobrze, ze maly juz sie zalatwil:-) to po hippie takie zaparcia czy teraz dopier zaczelas go dawac? Bo ja wlasnie chcialam dawac tez to mleko, ale jak bylam w aptece i potrzebowalam na juzvto bylo tylko enfamil. Poki co tylko dokarmiam go 2 raz dziennie, ale z kupka narazie problemu nie ma... pozniej kupie hipp wlasnie bo tansze jednak..

Jezyk moj juz nie robi za kazdym razem, ale tez tak bylo i teraz tez robi duzo :-D 3-4 razy dziennie ale pielucha cala po brzegi :-)

alecta sliczna Lilcia :-):-):-)

My teraz cycujemy i to dochodzi do godz... :-P zaraz trzeba bedzie zmienic cyca ;-)

Mommy ja nie werandowalam wcale i w 10 dobie poszlam na 0,5godz a nastepnego dnia prawie na 2godz;-)

Ostatnia edycja:
reklama
My już po kolejnym cycoleniu :-)
Młoda sobie właśnie pierdzi obok mnie :-P
A co się będzie szczypać hihi.
Nocka minęła nawet ok.
Najgorsze było wcześniejsze cycolenie, bo Lila coś nie mogła się utulić i co chwila cycka wołała.
Niedługo pewnie 2 pozostałe potworki wstaną więc spróbuję się jeszcze chwilę zdrzemnąć :-)

Aob my w szpitalu pro nan dostawalismy. Do domu jak wróciliśmy to enamfil - szybko w odstawke poszedł.... wróciliśmy do nan i wszystko było ok aż do przedwczoraj.... od wczoraj na hippa jesteśmy i kupka się poluzowała wiec jest ok. Ale my mamy ten comfort. Oby to było nasze juz nasze trafione mleczko. No i wodę zmieniliśmy do mleka. Bo kupiliśmy ta wodę babydream i położna mówiła ze kilka przypadków miała gdzieś ta woda tez niezbyt służyła i gotujemy teraz żywca.

Mommy- to mialas super nockę, nie możesz narzekać. A co to za masaż? Pierwsze słyszę?

To Wy do przygotowania mleka uzywacie wody z butelek??
Myslalam że to wystarczy przegotowana z kranu.

Mlody śpi, a ja wstalam głupia, ale idę dalej spać.

Mommy A enfamil dlaczego nie sluzyl? Wlasnie wode z butelek? Ja gotuje kranowe ;-) Dobrze ze sie kupki poluznily, bo juz malenstwo sie nie meczy :-)

A wlasnie co tp za masaz? brzuszka wiem, ale pupy i stop?

Dzień dobry ;-)
Czekam na obchod ciekawe czy mnie dzisiaj wypuszcza :-) ogólnie to dzięki Bogu za cudny wynalazek którym jest laktator :-D jak ja przy Ninie dałam radę bez? :-D :-D :-D

No i wybrałam imię będzie Alicja :-) najbardziej do małej pasuje jedyne które dobrze brzmi mi w uszach jak wymawiam :-D teraz tylko muszę jakoś Nine przekonać :-P :-D

Nieobecna super ze Antek dobrze przyjął siostrę :-) no niestety przy takich maluchach w roli rodzeństwa to trzeba być ciągle czujnym ja się obawiam o moją 6 latke i jej wyczucie siły i pomysły :-D

MOMMY ojej to meczycie z kolka widzę :-( mam nadzieję że szybko znajdziecie coś co pomoże

Żelka dobrze ze małej wkładki przypasily :-D a mleczka pewnie z czasem będzie więcej... Swoją drogą jeszcze Ci nie miałam okazji napisać że strasznie współczuję przeżyć z czyszczeniem :no: :-(

Alecta nie widzę kluski :-( fajnie ze ładnie przybiera mam nadzieję że mojej też szybko wyskoczy druga broda :-D :-P

Jezyk haha fajnie z tym franklinem :-D :-D

Sprite hehe dawaj już do nas bo mi głupio że Cię tak zostawiłam :-D :-D

W ogóle nie pisałam bo za ciężko jeszcze mi było ale ogólnie na oddziale była jedna bardzo fajna położna taka ludzka zresztą była przy porodzie na koniec i ją wypytalam co i jak bo wiecie jak lekarze chętni są do rozmów... I powiedziała mi że to cud że ta ciąża tak się skończyła bo moje łożysko było bardzo małe (300 gram...) i tak naprawdę malutka już była glodzona i jakbym jeszcze do terminu czekała to mogła by nie przeżyć i tak cud ze jest wszystko ok... Jak mi to powiedziała to po prostu szok taki ze nie pytajcie... 4 lekarzy mnie badało... Z tego dwóch prywatnie bo miałam złe przeczucia...

O matko Femme to straszne co powiedziala Ci polozna! tylu lekarzy i nikt na to nie wpadl... i jak tu takim zaufac i powierzyc zycie swoje albo swojego dziecka :-I ale cale szczescie, ze to sie tak skonczylo a nie inaczej :-)
trzymam kciuki za wyjscie do domku no i za szybkie przybieranie malutkiej Ali na masie :-D

Alecta slodziutka!!
Mojemu też już druga broda urosła :-D
Mój się zwykle wierci a troszkę steka jak się kupa zbliża
Jezyk ja herbatkę młodemu robiłam no normalnej przegotowanej wodzie
Femme imie bardzo ładne ;-) && za wyjście! Oj tak..laktator to świetny wynalazek! Aż mnie zmrozilo jak przeczytałam resztę twojego posta..dzięki Bogu, że się wszystko dobrze skończyło.

reklama
Femme, straszne to!!!! :( Najważniejsze, ze mała cała i zdrowa no i śliczna jak mama :-)
Ja juz nie wyrabiam z tym ręcznym laktatorem, dlatego zamówiłam sobie elektryczny canpola. Nie drogi, a podobno w miarę sie sprawdza.
Doggi, no kurde wlasnie mam wrażenie ze pokarmu coraz mniej mam :/ Ja bym nie umiała naciskać cycow :) jak położna mi przycisnie, to z bólu jeczę :P
Ale kupiłam sobie stanik w esotiq. Moje cyce w miarę ładnie w nim wyglądają :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry