reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

Indi dokładnie, włączy bajki, albo sam się pobawi. Ale pewnie jeszcze tysiąc razy mu się pora wstawania zmieni (przynajmniej u nas tak było od 5 do 9) :-D

Karpanna no ta ładna bieganina :-) A nie mogłaś do tej samej szkoły dać?

reklama
Indi,dzieciom zmieniają siegodziny.Nina czasami wstanie po 6 a czasami o 8...reguła jest taka że do przedszkola musze ja budzić przed 8 a w weekend sama wstaje po 6...Jagoda wstaje po 6 zazwyczaj ale czasami jeszcze po karmieniu sobie przyśnie.u nas dzisiaj deszczowo ale ciepło.

Tosia za niemowlaka spała i do 9-10 rano, a teraz MAX 8, chociaż bez problemu wstaje o 6.30 :-D
Ale ja też lubię rano wcześnie wstać, więc zupełnie mi to nie przeszkadza :-D

Megami - chciałam i tak miało być ale w naszej szkole tzn tam gdzie chodzi Julka nie utworzyli oddziału zerowego. Ale to tylko rok i będą potem już w jednej szkole. Do tej zerówki chodziła też Julka i są tam super babki, dzieci sa dobrze przygotowane do 1 klasy. Tak piszę a jeszcze nie ma wyników rekrutacji i nie wiem czy się Maja dostanie tam gdzie chcemy. W piątek są wyniki.

u nas też pobudka o 6, po 7 wyjeżdżamy do szkoły z Gutkiem. Młodą muszę budzić... obudzi się około 5 na jedzenie i o 7 ją budzę- szybkie karmienie, ubieranko i do szkoły, w weekend śpi do 8 :-) Gustaw wstaje cały czas około 6, nic mu się nie zmieniło jedynie tak jak dziewczyny piszą- sam się sobą zajmie więc nie ma problemu :tak:

Pogoda paskudna ale ja mam cudowny humor bo panowie od ocieplenia domu w końcu kończą- boże jaka to radość, że nie będę musiała na nich patrzeć. Takich nierobów dawno nie widziałam... dziwię się tylko, że ludzie w dzisiejszych czasach nie szanują pracy :(

No i się pochwalimy, wczoraj wieczorem poszło 60ml z butli :) mleko, smoczek i butelka muszą być bardzo ciepłe- zauważyłam, że wtedy zdecydowanie chętniej daje się namówić na butlę :tak:

Karpanna takie buty... No to powodzenia! Moje na szczęście już przyjęte do przedszkola więc jeden stres z głowy ;-) Skończy się błogie lenistwo do 9 w łóżku ech... :-D

Młody leży na brzuszku już całkiem długo bez nerwów, podnosi łebek wysoko, a jak traci siły, to po prostu buzię kładzie, a dźwiga dupsko :-D
Poduszkami go nie okładam, jak mi siedzi na kolanach przodem do świata, to się dźwiga i siada sam, lekko go podtrzymuję, żeby się nie kiwał na boki, ale położyć się nie da, bo aż się cały napina, żeby siedzieć :-p

reklama
Do góry