reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Moje dzieci to są tak rozpieszczane przez dziadków i pradziadków, że głowa mała!

Tosia w poniedziałek była cały dzień u mojej babci i jak ją do sklepu zabrali, to kupili wszystko, co pokazała i następnego dnia mój dziadzio sam z siebie znów jej pokupował soczków i słodyczy...

Mój tata to samo, jakby mógł, to by nieba uchylił i z każdego wyjścia do sklepu coś przynosi Młodej.

A ja wyjść z podziwu nie mogę, bo serio, nie pamiętam takich przejawów miłości ze strony mojego taty i mojego dziadzi w stosunku do mnie i braci (chociaż mój tato zawsze był strasznie za mną, pamiętam nasze zabawy i do dziś dzień lubimy swoje towarzystwo, chociaż czasem nieziemsko mnie wkur.wia...)

reklama
Tomój ojciec podobnie,jak byłam dzieckiem był raczej szorstki a teraz do kochany dziadziuś.ale tez widzi dziewczyny raz na miesiąc na weekend tylko.za rok chce tam wysłać Nine na tydzień,zobaczymy.a teściowie rzeczywiscie pozwalają nawszystko ale z kupowaniem rzeczy jest słabo,oni w ogóle nie robia prezentów czy drobnych upominków.Jagodzie to chyba jescze nic nie kupili nigdy.ale moge z nimi zistawić Nine napare dni i Jagode w sumie też.

mam butelki avent i moje mlekoz nich pije tylko modyfikowanego nie chce :confused2:
dziadkowie Tymcia rozpieszczaja jak nie wiem - tylko ze rzadko go widza bo nie mieszkamy w jednym miescie.

Dlatego właśnie nie wyobrażam sobie przeprowadzki do innego miasta :sorry:
U nas cała rodzina na kupie, jedynie moi dziadkowie mieszkają 13km od nas, a tak to z moimi rodzicami wiadomka, widzę się codziennie, teściowie mieszkają 300m dalej, siostra męża z całą familią tak samo, moja i męża babcia mieszka w centrum, w każdej chwili do każdego można podskoczyć...

A ja tam się cieszę że moi rodzice są te 250km od nas ;) po pierwsze nie mogłabym mieszkać blisko nich bo są zbyt wscibscy i mają same złote rady (rzygam) a po drugie mogę im sprzedać dzieci na wakacje co dla nich też atrakcja bo zupełnie inne miejsce a dla mnie maska tlenowa :D

Moi I rodzice I tesciowie mieszkania daleko, w sumie ani jedno ani drudzy nie sa tacy zeby sie wtracali. Nie wyobrazam sobie mieszkania z zadnymi z nich, ale chcialabym, zeby mieszkali gdzies blizej, zebym miala mozliwosc czasi zostawic malego z nimi :)

hej:)

a ja śpiewam młodej. właściwie cała rodzina jej śpiewa (mąż i syn). czasami śpiewamy wszyscy razem. często młody śpiewa siostrze :tak::tak:
i mamy z tego niezły ubaw :-):-):-):-)

nie wiem od czego się to zaczęło, ale to piosenka z pierwszych dni życia młodej ;-)
tylko refren, ale często testujemy nową melodię lub zmieniamy sobie słowa, które i tak są z dupy wzięte :rofl2::rofl2::rofl2:

[video=youtube;R36CixkIaIc]https://www.youtube.com/watch?v=R36CixkIaIc[/video]

1:16 i u nas brzmi tak "boka hanuta blanka, aj ripiteri i skaj" x ile kto chce/ile kto ma siły/ile młoda ma ochotę słuchać HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHAHA :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
zajebiści jesteśmy :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: a młoda jaka zadowolona. uśmiech od ucha do ucha :-D:-D

polecam śpiewanie :rofl2:

od dziś mamy siedzące dziecko :tak:

Ostatnia edycja:
Jagoda też już siedzi,czasami jeszcze sie przewróci ale rzadko.ja też spiewam tylko takie przedszkolne piosenki,np.kaczka dziwaczka.czasami puszczam z neta piosenki Fasolek z mojego dziecinstwa i spiewam i tańczymy...

U nas od początku piosenki i śpiewanie ratował sytuacje ,ja śpiewam różne ,mąż głównie Ore-ore i Gniewko to uwielbia.Chłopcy też śpiewają i im też śpiewaliśmy :happy:tańczy my również wszyscy i mamy ubaw.

Gratki siedzących maluszków :-) Gniewko dziś opanował do perfekcji raczkowanie i wstawanie przy meblach,ale jeszcze się nie potrafi przesuwać przy nich,za to grzebie już w szufladach w kuchni :tak:ku swojej wielkiej radości

reklama
Do góry