reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2015

Jenn ja mam rozne kwoty w zaleznosci od tego ile jest dni w miesiącu.
Mi z lutowego jeszcze 400 zl zabrali, bo w styczniu za duzo za l4 m7 wyplacili :/

reklama
jenn- ja daję to co akurat mam pod ręką. Albo przegotowaną kranówkę albo jakąś mineralną dla dzieci: żywiec, nestle lub mama i ja.
Daję też herbatkę koperkową - ale moja ma problemy z kupami i kolki.
Właśnie.. powiedzcie mi taką rzecz. Kupuję herbatkę koperkową bez cukru - z hippa. W składzie jest sam koper (bio koper) ;) Ona kosztuje 13 zł za 20 saszetek.. czy takiemu maluchowi mogę podać normalny koper z apteki? Bo 30 saszetek kopru w aptece kupię za 4 zł... Jak dla mnie koper to koper... ;)

Zasiłek z zusu jest rózny - tak jak mówi Alecta, zależy od ilości dni w miesiącu.

Megami - bardzo, bardzo dziękuję za artukuł! :) Wychodzi na to, że jedna dawka w Niemczech czy Czechach to u nas podwójna dawka leku.. spróbuję dzisiaj w takim razie zamiast 1 kapsułki bobticu podawać dwie.

Ostatnia edycja:
nieobecna, ja już dawno wpadłam na ten wpis o SabSimplex, dlatego Boboticu daję dwa razy więcej, niż zalecają ;-)
Z koprem nie pomogę, ale na chłopski rozum właśnie koper to koper, a płacisz za markę i napis, że to dla dzieci :-D

Młody walnął mega kupę i od razu radość na twarzy ;-)

Hmm nie wiem jak to jest z koprem, ale pamiętam, że kiedyś parzyłam Nikoli normalną melise, a mojej babci w aptece powiedziała babka, że dzieci takiej normalnej nie mogą.
No ja to wtedy olałam, bo jak dla mnie taka naturalna melisa jest lepsza niż taka w granulkach z tych hippowskich herbatek uspokajających.

Rety, młody wczoraj albo w nocy(czego nie pamiętam:p ) musiał mi laktacje pobudzić, bo strasznie pełne, napięte piersi dziś mam brrrrrr
Edit... Już wiem, pewnie to ta kawa ze słodem, bo piłam wczoraj co chwilę!

Ostatnia edycja:
My po usg bioderek.
Samo usg ok, ale musimy z małą ćwiczyć bo ma problem ze ściegnami. A dokładniej chodzi o pozycje " na żabkę ". Pokazała nam lekarka jak to robić. Za dwa miesiące kolejna wizyta.

Lay chusta się kłania ... tam jest śliczna zabka :-)

Nie wiem o co kaman ... ale robson je co 5min... i najgorsze że serio je... czyli nie brakuje mu smoczka tylko ciągle głodny...

agulqa, Robson mały głodomór. Młoda też na cycku wisi teraz mimo, że Michał dał jej mm bo z młodym byliśmy na lodowisku

Ostatnia edycja:
reklama
To ja przewrażluwiona w druga strone że Nina za mało ważyła,miała 7 kg mając 10 miesiecu,teraz ma 4 lata i 15 kg...Jagoda zapowiada sie na wiekszego pulpeta.

Do góry