reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Czytam w necie, ze niby nic z tym nie moga zrobic, trzeba sie po prostu wytlumaczyc, a zasilek moga zakwestionowac tylko jesli okazaloby sie ze wykonujesz prace zarobkowa.
Bede sie martwic jak przyjda, albo zadzwonie i zapytam :-)

Ja zwolnienia wysyłam do pracodawcy pocztą za potwierdzeniem odbioru. Bo nie opłaca mi się jechac pociągiem, tramwajem i busem w jedną stronę 2 godziny by na 5 minut wejść do pracy i zwolnienie zawieźć.

Zmienie adres na tesciow, a pojade do rodzicow i znowu dupa, po za tym jak zmienie adres na tesciow to ciekawe czy i platnik mi sie nie zmieni bo to juz inny powiat bedzie, i jeszcze wiecej zamieszania...

Nie płatnik to pracodawca cały czas tu nie chodzi o zmianę na l4 tylko o dołączenie adresu pod którym przebywasz. Mozesz to tez zrobić telefonicznie dzwoniąc do ZUS ja tak miałam jak byłam zameldowana u mamy i tak miałam l4 a adres zamieszkania miałam na poznan i dzwonili do mnie z ZUS żeby ustalić gdzie przebywam

Zadzwonilam do nich i mimo ze z baba rozmawialam to powiedziala, mi ze do nich nie ma polaczen i jak chce to moge przyjsc osobiscie... mam na mysli to, ze mi zus wyplaca zasilek i jak zmienie adres na tesciow ktory jest w innym powiecie i ppdlega pod inny zus to nie bedzie z tym krecenia?

reklama
Loo matko ale zamieszanie :) u mnie było tak ze ZUS z Gniezna odsyłał moje dokumenty do Zusu w Poznaniu bo pracowałam w Poznaniu i to poznan wypłacał zasiłek. U ciebie to chyba tez zależy od tego w którym powiecie pracowałaś :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry