• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Kalorg od stycznia zeszłego roku:p l4 w ciąży z pierworodnym do czerwca, od czerwca do czerwca tego roku macierzyński, potem chwila na urlopie wypoczynkowym, a teraz l4 w drugiej ciąży.

Ja też już nie tyję. Na wizycie we wrześniu miałam dwa kilo na minusie, w październiku plus 3. Teraz waga stoi w miejscu. Ostatnio też tak miałam, że właściwie od ósmego miesiąca nic nie przybyło. Póki dziec rośnie zdrowo wcale mnie to nie rusza

reklama
to ile się przytyje w ciąży, to też zależy od wagi wyjściowej :) osoba z niedowagą powinna przytyć więcej, a osoba z nadwagą powinna mniej.
Ja miałam wagę w normie i przytylam jak na razie 8 kg :) A nie ważycie się też same w domu? Ja mam już wyczutą moją wagę, za każdym razem pokazuje o kg mniej niż waże, bo jak idę na wizytę to zawsze mam kg więcej niż na mojej wadze w ten sam dzień, tak więc pi razy oko wiem czy przytyłam :)

Ja poki co mam 9 kg na plusie, ale za to nie mam pojecia ile z tego wazy mloda, wedlug wielkosci macicy powinna byc teraz miedzy 1300 a 1700 wiec rozbieznosc duza, troche sie martwie ze mam za maly brzuch jak na 31 tydzien, w poprzednich ciazach jakas wielka bylam, ale polozna twierdzi ze wszystko w normie. Czy ktoras z was miala problemy z kotem spiacym w lozeczku? Rozlozylismy juz lozeczko I kocica niestety bardzo je polubila I nie bardzo wiem jak jej sie pozbyc

A ja to nawet nie wiem ile przytyłam ;p u mojego lekarza waga pokazywała 60 kg czyli jakbym przytyla 10, a kazalam sie zwazyc w szpitalu to zwazyli mi ze 56,5, stanelam na elektroniczna wage u siebie to 57,5 wiec chyba to najbardziej prawdopodobne... ;p

ilo porównaj wage w ksiazeczce ciazowej wage z samego poczatku, bo wtedy to nic nie przytylas bedac w np 8 tygodniu, a wage jaka masz teraz wpisana, to sie dowiesz ile przytylas :) a to czy wazysz 60 czy 57 to co za roznica haha :)

reklama
ojj ja juz na to nie patrze ile ;p wazne ze maly przybiera ile trzeba ;p chociaz jak u Was widze ze dzieciaczki duze po 2 kg to moj mikrus ;p 2 tygodnie temu wazyl 1300 ale ponoc w normie ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry