reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Nasz grzeczna jest. Taki prawdziwy płacz też tylko kilka razy. Najgorzej kiedy sama się zapląta łapką we włosy i pociągnie. A waży jakieś 5.2 teraz i ma 56cm. Ale dokładnie dowiemy się za tydzień na badaniu kontrolnym.
Beti ja swojego klocka zaczęłam nosić w chuście :) bo po czasie to ciężka mega się staje.

reklama
Mi tez sexu sie nie chce i nie było od porodu bo i okazji tes nie .
Zaczelam brac Cerazette ale planuje tylko 3 miesiace zeby na pewno nie wpasc bo to dla organizmu słabe chciaz jak zobacze efekty uboczne od razu odstawiam piguły

No kobietki dochodzi jeszcze ogólne zmęczenie, i myślami jesteśmy gdzie indziej. Może przez to też, że się ma co robić przy maluchach to i się o seksie nie myśli...

Hej mamuśki :) Ja też w styczniu zostałam mamą. Dokładnie 03.01.2016 o 16:15 przyszła na świat siłami natury moja wielka mała (51 cm i 3880g) Póki co bez większych chorób, poza katarkiem i mała pleśniawką. Od ok. tygodnia dokarmiana mm. Sorki za ten wstęp, ale musimy się przedstawić ładnie :p A te info mogą być potem przydatne :p

Widzę, że trafiłam na odpowiedni moment dyskusji, bo moja mała też ma czasem takie białe glutki :/ i właśnie wydaje mi się, że od mleka. Ulewa rzadko, przeważnie jak ją za szybko podniosę, albo za wcześnie na brzuszku leży, czy musimy zmienić pieluszkę. Nie wymiotuje "na odległość" czy coś. Odbija też nie zawsze, ale odbija konkretnie. Nosek zakraplam czasem solą, czasem swoim mlekiem i odciągam. Tam nie tyle jest typowy katarek co bardziej jakby małe kozy w nosie :/ Taka dziwna wydzielina czasem, no i mała też dziwnie "pocharkuje". Jak tak chrumka, sprawdzam zawsze nosek, ale przeważnie jest drożny i normalnie oddycha. Słyszałam, że maluchy tak mają, ale sama już nie wiem czy to do końca normalne. Wasze maluchy też tak mają, albo miały? Do kiedy?

Od ok 2 tyg. zaczęła etap grzebania w buzi łapkami, za nic nie chce ich wyjmować uparciuch :p

P.S. przyznaje się bez bicia, nie przeczytałam tych 1876 stron :D
Moj synek sie urodzil 3 o 18:35

Wrocilam!!!! :) po paru miesiacach ciszy bo czasu nie mialam ale czasami patrzalam co wy tutaj plotkujecie .
A tak a temacie: ja mam ochote na sex ale nie jak kiedys...zwlaszcza ze tyle czasu nie mam jak kiedys i wogole to jezeli mam chwile to wole troche odpoczac haha. Najbardziej to sie boje znowu zajsc, nie wyobrazam sobie tego. Teraz to moj najgorszy chyba koszmar...

Hehe Angelika można powiedzieć, że mamy bliźniaki :D
Ja okres ciąży też nie najlepiej wspominam niestety :(
Mogę znowu rodzić, bez problemu, ale ciążą męczyć bym się już niechciała :(

reklama
Moj syn w tym tygodniu bedzie mial 2miesiace i pol a ja jeszcze okresu nie mialam. Krawilam jeden czy dwa dni troszeczke jakis miesiac temu i teraz cisza. Ja to juz sie tak boje zajscia znowu ze sobie wymyslam haha wiem ze moze to potrwac miesiące zanim bede miala jak kp no ale ja bede sie bala co miesiac ze zaszlam chociaz uzywamy prezerwatyw...

Do góry