Hej mamuśki

Ja też w styczniu zostałam mamą. Dokładnie 03.01.2016 o 16:15 przyszła na świat siłami natury moja wielka mała (51 cm i 3880g) Póki co bez większych chorób, poza katarkiem i mała pleśniawką. Od ok. tygodnia dokarmiana mm. Sorki za ten wstęp, ale musimy się przedstawić ładnie

A te info mogą być potem przydatne
Widzę, że trafiłam na odpowiedni moment dyskusji, bo moja mała też ma czasem takie białe glutki :/ i właśnie wydaje mi się, że od mleka. Ulewa rzadko, przeważnie jak ją za szybko podniosę, albo za wcześnie na brzuszku leży, czy musimy zmienić pieluszkę. Nie wymiotuje "na odległość" czy coś. Odbija też nie zawsze, ale odbija konkretnie. Nosek zakraplam czasem solą, czasem swoim mlekiem i odciągam. Tam nie tyle jest typowy katarek co bardziej jakby małe kozy w nosie :/ Taka dziwna wydzielina czasem, no i mała też dziwnie "pocharkuje". Jak tak chrumka, sprawdzam zawsze nosek, ale przeważnie jest drożny i normalnie oddycha. Słyszałam, że maluchy tak mają, ale sama już nie wiem czy to do końca normalne. Wasze maluchy też tak mają, albo miały? Do kiedy?
Od ok 2 tyg. zaczęła etap grzebania w buzi łapkami, za nic nie chce ich wyjmować uparciuch
P.S. przyznaje się bez bicia, nie przeczytałam tych 1876 stron