reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Martusia ja sie zawszd stresuje bo moj mlody co katar to ma zaraz pelno opryszczek i sie bardzo meczy.. Nie bede was zanudzac moja walka z lekarzami tutaj ale ogolnie oni nie lecza dzieci zapobiegawczo ani juz w trakcie choroby. Bardzo rzadko wypisuja antybiotyki ogolnie dziecko ma samo wyzdrowiec i zwalczyc wirusy. Z jednej strony oki ale z drugiej jak mi maly chorowal miesiac plus doszla mu woda w uszach i powiedzieli ze to ok to myslalam ze kogos rozszarpie.. Dzieki bogu trafilusmy na prywatna lekarke ktora natychmiast wypisala antybiotyk na uszka bo bylo juz nieciekawie infekcja itp..

Kurde ja w pierwszej ciazy bralan chyba przy koncu zelazo a teraz sa wytyczne zeby brac od 10 tyg i sama nie wiem na co mi to.. ;/

właśnie mój to samo, co katar to zaraz zapalenie uszu, a ja już się nad nim tak trzęsę... chyba muszę wyluzować bo zaraz siwa będę ;)

leczymy się naturalnie, a z zapaleniem uszu tylko raz wygraliśmy. taki już nasz smutny uszno katarowy los...

Innabajka ,IwiX witam nowe mamy :)

Jeden dzień a postów 100 ;)
Wózki na tapecie widzę ,o dziwo też czeka mnie wybór bo po synu już dawno wydałam. Teraz została mi spacerówka z mamas & papas do której niby mozna dokupić wkład dla niemowlaka. Jednak mysle że kupimy albo 2w1 albo samą gondole. Dziewczyny ,ale przy wyborze polecam pomacać przed zakupem i warto zwrócić uwagę na to po jakich drogach bedziemy jeździć. Reszta to tez tylko nasze preferencje bo tak wózek z dużym koszem na zakupy ,przekładane siedzisko ,duża buda ,raczka pojedyncza czy podwójna. No wybór jest ogromny. Warto tez zwrócić uwagę na pasy oraz wagę wózka i do jakiego wieku dziecka. Wybierając pierwszy wózek nie wiedziałam o tym wszystkim i szczerze żałowałam.

xkarola tak jak dziewczyny piszą żurawina i witaminy c duzo. Mozesz tez pic wode z sokiem z cytryny. Ważne zeby zakwasic mocz wtedy to dziadostwo nie ma szans. Niestety żadne leki nie sa wskazane. Choć wiem ,że w szczególnych przypadkach przepisują urosept.

Emenems ja to nie wyobrażam sobie co ta Twoja siostrzenica jeszcze wie ;) jak w tym wieku już takie kwiatki to poźniej az strach :D boska :D

Rozważam pierwszy ciazowy zakup. Ubrań pewnie nie kupie ,bo w poprzednich do końca śmiałam w normalnych jedynie ilośc dresów wzrosła ;)
Jednak któraś już tu wspomniała o poduszce i normalnie od kilku nocy o niej marze :)
Jeszcze jak nadejdzie syndrom niespokojnych nog to az strach. Wiec dzis idę w miasto szukać mojej poduchy ,a jak nie to ebay zostaje.

Chodzę do tego samego gina co poprzednio na nfz ale kobitka teraz się bardziej mną przejmuje i co 10 dni mam USG.Plus jeszcze endokrynolog bo po poronieniu się okazało,że mam problemy z tarczycą,dlatego mam nadzieję,że teraz będzie wszystko dobrze.
Co do wózków to mam po młodej jakiś polski w miarę ok się sprawował.
Też jestem po CC bo poród się przedłużał, dziecko było owinięte pępowiną i też do końca czekali.Moja szwagierka rodziła w Grecji to jej tuż przed porodem usg robili i od razu mimo skurczów skierowali na cesarkę.

reklama
Innabajka Używałaś już kiedyś tołpy? Mi zapach w ogóle nie podszedł. Dla mnie niewydajne i za drogie. Ja używałam perfecta mama do biustu i na brzuch. Zero rozstępów na brzuchu, na biuście trochę wyszło (ale też biust spory, może dlatego). No i cena super.

martusia ja się nie cykam jakoś szczególnie. Kaszle to kaszle, rzygnie to rzygnie... Od początku nie panikowałam, co nie znaczy, że się nie martwiłam;-) Spokojna mama to spokojne dziecko.

Wózki- mój ukochany temat zeszłego roku. Ja dla synka wybierałam wózek jakieś 4 miesiące. Kupiłam Camarelo Camarelo-Carmela Używam nadal i mogę z czystym sumieniem polecić. Duża gondola (chociaż tak naprawdę nie ma co na to patrzeć, bo dzieciaki szybko zaczynają siadać i nie chcą długo w gondoli leżeć- przynajmniej u mnie i kilku znajomych tak było). Duże, pompowane koła- dla mnie rewelacja, bo po schodach i wszelkich wertepach łatwo się wchodzi/schodzi. Duży daszek. W spacerówce w zasadzie może całe dziecko schować:-) Pojemny kosz na zakupy/koce/inne pierdołki, fajna torba i ogólnie wielki wybór kolorów, wzorów i modeli. I najważniejsze- lekki i łatwo się prowadzi. No, wychwaliłam się. Firma mogłaby mi zapłacić:-D

Jeszcze godzina do widzenia z fasolką:rofl2:

Do góry