reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Sierpniowa w krakowie w szpitalu sa okeeslone godziny kiedy dziecko mozesz widziec i kazdy rodzic z osobna. Masakra.
Tusiaczek wypilan wczoraj tyle wody z cytryna zjadlan dwie torebki zurawiny i jest lepiej :-D
Emenems mam identyczne kupilan w h&m w pierwszej ciazy kochalam je!! I jeszcze dresy z decathlona tez bardzo lubilam :-D polecan tez tam stroj kapielowy dla ciezarowek plywalam w nim do 37tyg :-)

umowilam sie juteo na 17 na NFZ do mojego gina chce zeby mi dal skierowanie na echo i moze usg zrobi choc tu aparat kiepskiej jakosci wiec sadze ze plci niepoznam :-( ale zawsze mam 100zl w kieszeni bo 90 wizyta ale zazwyczaj niemma wydac wiec zostaje 100 :-( :-(

Justine, nie wiem czy tak fajnie... jak już teraz jest widoczny brzusio, to co będzie w 8-9 miesiącu? ;-)

Ale tak serio, to myślę, że to zależy od tego z czym startowałyśmy. U szczuplutkich dziewczyn pewnie później się brzuszek pojawia. Ja miałam lekką nadwagę i dość sporą oponkę w pasie, z którą walczyłam od ok. 2 lat. Ale, że brałam leki, które zaburzają metabolizm, to trochę kiepsko szło. I mi ta oponka teraz z boczków przeszła jakby na przód i się zrobiła taka już piłeczka z przodu. Niżej zdjęcie z wczoraj. Troszkę większy brzuch niż zwykle, bo pojadłam sobie i trochę ciąży spożywczej doszło do tej normalnej. ;-)

brzuchol.jpg

Załączniki

• brzuchol.jpg
    brzuchol.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 75
Juti fajny brzuszek , nie przejmuj sie ja tez juz mam odstajacy.. W pierwszej ciazy w 20 tyg pytalam poloznej czemu mam taki maly niewidoczny a teraz jak zaloze cos obcislego to juz spokojnie widac .. Wmawiam sobie ze to drugie to szybciej rosnie haha :) ale tez mialam troche pozostalosci w okolica h tego przekletego brzucha ktore nie chcialy zejsc .. Tym razem mam zmaiar po pologu od razu zaczac to zrzucac a nie czekac 2 lata .. PrZed ta ciaza schudlam 6 kg i szlo mi tak dobrze a tu klops fasol wyszedl:p

Śliczny masz ten bebolek ^^ ja to też najchudsza nie jestem ale poza troszeczkę zmienionym kształtem w sumie nawet nie chodzi o jakiekolwiek zaokrąglenia to nic nie widać .. niby w 1 ciąży to później widać

Anieciia, no właśnie, żeby było śmieszniej ja na jakiś 1-2 miesiące przed zajściem zaczęłam wreszcie zauważać pierwsze efekty odchudzania i ćwiczeń. Potem zaczął mnie dość mocno boleć brzuch przed okresem i stwierdziłam, że ok, to jak juz przyjdzie okres to te 2-3 dni po wrócę do ćwiczeń, bo z bolącym brzuchem nie będę się katować... A tu okres nie przyszedł. ;-)

I całe szczęście, że wtedy nie ćwiczyłam, bo mogłabym doprowadzić do poronienia, bo niestety początek miałam zagrożony...

Sierpniowa- u mnie pogoda okropna. My jedziemy we wtorek przyszły. No za tydzień i pokazują różnie. Raz zapowiadają ładnie, raz okropną pogodę. A na ile jedziecie? Na macierzyńskim jeszcze jesteś czy na L4?
To się namęczyłaś w tym szpitalu. I co to za rozdzielanie mamy i dziecka :(

inis- oj dawno Cię nie było :)

Ja tam noszę jeszcze zwykłe jeansy, ale większosć i tak mam jegginsów, albo na gumce. Ciążowe mam jedne, kupione w lumpku. Nowych raczej kupować nie będę, bo 130 zł za spodnie na parę miesięcy to dla mnie za dużo

Po wizycie :) Robił usg, dosyć długo, najpierw przez brzuch, późiej, dowcipnie, później znów przez brzuch. Już myślałam, ze coś jest nie tak. Powiedział, ze na tą chwilę co można zobaczyć to jest w porządku. Ale i tak się martwię

Fasol fajnie ruszał nóżkami i rączkami, przykładał łapki do buzi :) Ma około 4 cm.
Następna wizyta za 4 tygodnie, ale już bez usg. Usg kolejne pewnie koło 20 tygodnia dopiero.

Simka, nie będziesz miała usg genetycznego czy to było właśnie to? Miałaś mierzoną tą przezierność karkową?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry