Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Emenems, nie wiem czy u nas to standard czy sprawdza się szyjkę jak pojawiają się problemy. Mnie sprawdzał w szpitalu jak wylądowałam tam z tym plamieniem, bo w przypadku krwawienia to też mogłoby świadczyć o ewentualnym poronieniu. Sprawdzał to tym usg dopochwowym.
Może jak będziesz na swoim usg to możesz oprosić o sprawdzenie tej szyjki i położenia łożyska. Myślę, że to kwestia dobrej woli lekarza.
witajcie
co do zatwardzenia tez mnie męczą:-(
paula super bluzy,czyli będę 2chłopaki tak?
Aktina grunt to pozytywne myslenie,wczoraj tak dobrze się czułam ze poszłam do koleżanki i tak weszliśmy na temat ciąży(ona ma 4dzieci)i w jednej z ciąż lekarz jej wmawial ze dziecko urodzi się bez konczyn,,a od 8miesiaca ze bez rączki do samego porodu jej tak mowil a urodziła zdrowa córeczke to się smiala ze ciagle jej liczyła paluszki i podziwiła dwie raczki i nóżki,mi tez po poronieniu lekarz zapewnił ze ciężko będzie mi zajść w jakąkolwiek ciąze a z donoszeniem jej to szanse żadne wiec niema tez co wszystkiego brac do siebie,wiadomo lekarz mowi trzeba wysłuchać i wziąć to pod uwagę ale uważam ze niemozna zaraz wariowac
No więc za niecałe dwa tyg kontrola i jeśli szyjka się nie wydłuży beda zakładać ten tzw szew.
Emenems tego nie da się samemu sprawdzić. Ale zazwyczaj poprzedzają to objawy typu właśnie skurcze ,ewentualnie plamienia. Tu też tego rutynowo nie sprawdzają ,ale ja mam za sobą kilka poronień to i wyjątkowo widuje ginekologa.
Juti777 moja ma ledwo 19mm. Pozostaje mi oszczędzać się max i kontrola 12.08
Paulettah współczuje bólu kręgosłupa
A łowy widzę udane
Aktina jak to mowia bedzie co ma byc ,ale niech bedzie dobrze
Co do USG to dopochwowe do 13 tyg się wykonuje.
A co do spania na plecach to odradza się przedewszystkim ze względu ucisku macicy na żyle główna co grozi niedotlenieniem naszego maluszka jak i nas samych. To właśnie częsta przyczyna zasłabnięć po wstaniu. Oczywiście w pierwszym trymestrze nie jest to groźne z racji małych rozmiarów ciąży.
A tak w ogóle to bałam sie ,że nie usłyszę dzis bicia serduszka maleństwa. Mimo ,że w nocy dość intensywnie czułam jego wygibasy. Nawet na USG tak się wiercił ,że pomiary 3razy były sprawdzane. Człowiek po tym wszystkim ma takie obawy ,że chyba na jakichś środkach uspokajających skończę.
Marcepanek, kiedy masz konsultacje? Koniecznie daj znać
Justi, jak się czujesz po ostatnim plamieniu, jakieś bóle brzucha?
Emenems, moje bóle brzucha przypominały mega zatwardzenieale to tylko dzidzia