reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Oliwka, surowy bób mroziłaś czy ugotowany. Moj m zawsze marudzi o bób, a mi śmierdzi przy gotowaniu. Ostatnio moja mama mu ugotowała i jeszcze z masłem chyba podsmażyła. Zachwycał się strasznie. Ja tam spróbowałam i był ok; ale że to fasolowate, to bałam się o wzdęcia.

Bridget, ja czytam tylko ten wątek. Na inne brak mi czasu.

Mi chyba się Mac przejadł. Dzisiaj wzięłam sezonową kanapkę z indykiem. Nie zaszkodziła, ale czuję jaka ona ciężkostrawna. A to oznacza, że po poprzednim tygodniu moj żołądek normalnie już pracuje i nie trawi tego żarcia. Krótkotrwały epizod z Maciem uważam za zakończony ;-)
Ach i wpadło mi nagle 1,5 kg po tamtym tygodniu. Jak mi waga stała przez 8 tygodni a wręcz spadła to nagle ruszyła. Pewnie kombinacja końca karmienia plus start odbudowy tkanki tłuszczowej. Chyba, że jeszcze te nieszczęsne KFC i McDonald. ;-)

Co do badania glukozy - ja byłam kłuta dwa razy w pierwszej ciąży. Na czczo, później pije się glukozę (niektórzy nie pozwalają na dodanie cytryny), i chyba po 2 godzinach pobierali krew. Sprawdzają poziom cukru aby stwierdzić czy nie rozwija się cukrzyca ciążowa. Ale to gdzieś po 20 czy nawet 24 tyg.
Surowy bob i wtedy jak go sie zamrozonego wrzuca na wrzatek jest swiezy jakby dopiero kupiony. Wode sole nic wiecej nie dodaje i tak jem. Na sniadanie zjadlam dzis 0.5kg :rolleyes:

Ja na inne watki nie wchodze jakos mi na ten najblizej i tu o wszystkim gadamy. A z tym zamknieciem mi bez roznicy bo ja zdjec w necie nie umieszczam:happy:

reklama
Zamknijmy ale za jakiś czas. Na razie niech bedzie otwarty i dziewczyny nowe wciąż sie wpisują. Przecież nikt tu nie pisze jakiś tajemnic chyba. Za kilka miesięcy jak najbardziej mozna zamknąć :)

Dziewczyny, co do zamknietego to mozna zrobic osobny ale ten zosyawilabym otwarty, wyobrazvie sobie ze nowa dziewczyna przychodzi I nie ma gdzie sie wpisac I z Kim porozmawiac, a beda dziewczyny dolaczac nawet po urodzeniu dzieci.
Jak chcecie napisze do anislu I zrobimy osobny watek zamkniety ale ten zostanie otwarty.
Witam dzisiaj z domku, z luzka. Organizm odmowil wspolpracy.

Może opowiem troszkę co i jak u mnie , jestem już mamą prawie 19 msc Mai , ostatnią @ miałam 16 marca , cykle co 38 dni , kolejną miałam dostać 24 kwietnia , 25 robiłam test była druga delikatna kreseczka , wizytę miałam umówioną na 29 kwietnia , poszłam do obcego mi gina ( nie miałam jeszcze swojego bo niedawno przeprowadziłam się do nowej miejscowości ) , robi usg i mówi że przez moje długie cykle ciąża jest za wczesna żeby było cokolwiek widać , założył że jestem w ciąży na podstawie testu kazał przyjść za 2-3 tyg na kolejną wizytę i co jakiś czas robić test czy kreseczka jest mocniejsza, zrobiłam tak jak kazał i kreska ciemniała , 16 maja miałam iść na wizytę, ale 13 (w piątek ) pojechałam do szpitala z plamieniami ( w pierwszej ciąży też miałam) , lekarz który mnie przyjmował powiedział że jest zarodek , ale nie słychać serduszka i kosmówka się odkleja ciąża ok 6 tyg. W pon 16 maja miałam kolejne szpitalne usg i serduszko już biło , kosmówka ok , powiedzieli że za 2-3 dni powtórzą badanie , no więc leżałam , plamienia w pon ustały , w czwartek kolejne usg i nadzieją że idę do domu , ale okazało się że mam krwiaka na macicy zagrażającego ciąży 2 cm x 1,3 cm zostajemy i leżymy dalej , w pon kolejne usg krwiak dalej jest była tylko jedna lekarka no to zostajemy dalej , we wtorek przyszedł ordynator i stwierdził że to nie krwiak tylko drugi tylko że pusty pęcherzyk ciążowy nie zagrażający ciąży , no ale trzeba czekać na powtórzenie badania w piątek po dwóch tyg wypuścili mnie do domu nawet nie robiąc usg żeby sprawdzić czy już jest wszystko ok , 10 czerwca byłam na wizycie u gina , zrobił mi badanie i usg wszystko jest dobrze dzidzia ładnie rośnie , żadnych krwiaków bądź pustych pęcherzyków , kolejna wizyta 11 lipca :) . Mdłości mam straszne , wymiotuje po kilka razy dziennie nie zawsze ale zazwyczaj , piersi mnie bolą , brzuszek rośnie , apetyt dopisuje , zachcianki są okropnee np. . dziś musiałam śmietanę z czosnkiem i smażonym boczkiem do tego kakao :P

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry