reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Nutka, ja słyszałam i w 1 ciąży trochę się nad tym zastanawiałam. Ale w tej już nie przywiązuje wagi do takich rzeczy bo to więcej stresu powoduje, niż pożytku... A bo wędzonych nie można, a sera pleśniowego też nie, ani broń Boże surowego mleka, a i kąpiele gorące są niebezpieczne, i kawa, i wieszanie prania i surowe owoce i lot samolotem i to i tamto, bo każdy słyszał o czymś innym... A potem kobieta w 6 miesiącu ciąży się dowiaduje takiej nowiny, a ona przecież jadła przez całą ciążę i nie śpi po nocach ze strachu, że z dzieckiem coś nie tak... A jakoś chemią w burgerach z Maka czy pochodnymi formaldehydu w kosmetykach nikt się nie przejmuje...

reklama
Nutka, ja słyszałam i w 1 ciąży trochę się nad tym zastanawiałam. Ale w tej już nie przywiązuje wagi do takich rzeczy bo to więcej stresu powoduje, niż pożytku... A bo wędzonych nie można, a sera pleśniowego też nie, ani broń Boże surowego mleka, a i kąpiele gorące są niebezpieczne, i kawa, i wieszanie prania i surowe owoce i lot samolotem i to i tamto, bo każdy słyszał o czymś innym... A potem kobieta w 6 miesiącu ciąży się dowiaduje takiej nowiny, a ona przecież jadła przez całą ciążę i nie śpi po nocach ze strachu, że z dzieckiem coś nie tak... A jakoś chemią w burgerach z Maka czy pochodnymi formaldehydu w kosmetykach nikt się nie przejmuje...
A ja staram się tego nie jesc skoro mozna na cos zachorować. Jak przez 9 miesięcy nie zjem sushi, tatara i pleśniowego sera to raczej nic mi sie nie stanie, mimo iż jestem fanką surowego mięsa i normalnie zjadam tatara i surowy boczek w ilościach ogromnych :) to jednak po co ryzykować:) wolę sie spiąć i nie jesc tych rzeczy. Oczywiscie jak ktos je to nie popadać w jakaś paranoje bo to nie tak fatwo natrafić na skażone mięso - na szczescie :)

Duzo lezec, a jak masz obawy idz na IP. Mnie w pierwszej ciazy bardzo dlugo brzuch bolal jak na okres myslalam,ze umre. Od razu dostalam luteine i nospe,ale teraz nospa ma kiepskie opinie w ciazy.

Choroba genetyczna jest jak najbardziej wskazaniem do darmowych badan, nawet jak sie nie ma 35lat
W Anglii nospy nie uswiadcze.zabroniona.

Moj A odwalil dzisiaj obiad na perlowo. Polozylam sie po powrocie do pracy a moj A zabral sie za obiad I ogrodek skosic trawe.
Mial upiec piersi z kurczaka dla mnie I oliwii w torebkach do pieczenia. Owszem, upiekl, w torebkach do zamrazalnika.
Kurczak do wywalenia oliwia miala jajka smazone a ja warzywa na parze które oczywiście musialam zrobic sama.

Teraz znowu leze bo jak dluzej posiedzialam to znowu zaczelo bolec.
Jutro zadzwonie do poloznej I wypytam co z tymi bolami zrobic.

A ja staram się tego nie jesc skoro mozna na cos zachorować. Jak przez 9 miesięcy nie zjem sushi, tatara i pleśniowego sera to raczej nic mi sie nie stanie, mimo iż jestem fanką surowego mięsa i normalnie zjadam tatara i surowy boczek w ilościach ogromnych :) to jednak po co ryzykować:) wolę sie spiąć i nie jesc tych rzeczy. Oczywiscie jak ktos je to nie popadać w jakaś paranoje bo to nie tak fatwo natrafić na skażone mięso - na szczescie :)
Pojade do polski to na sushi pojde napewno tylko poprosze o takie bez surowych ryb. Tu mi sushi bardzo brakuje, moje ulubione jedzenie :(

To znaczy ja też mam skończone 37. Słyszałam dużo o rybach wędzonych na zimno, i rybach bez obróbki termicznej -można się zarazić listeriozą, która moze spowodować poronienie.

Kochane gratuluje udanych wizyt;)

Danutka piekne malenstwo!

Shaer tak jak dziewczyny mowily Nifty tylko za oplata;)

Wiecie co ja od paru niewiem czy to pogoda czy co ale ja niemam sil wstac z lozka...jestem ciagle przemeczona...mam juz dosc tego stanu:/ badania mialam 3 tyg. I byly ok, to mam nadzieje ze ta pogoda tak na mnie wplywa:/

Ja jutro prenatalne, troszke sie boje;(
Mam tez Pappe od razu wszystko na fundusz jeszcze moja prowadzaca lekarka bedzie robila, i zalezy od wynikow co dalej...
Juz tyle przeszlam, i pragne by moje dziecko bylo zdrowe!

Do tego wszystkiego zmeczenia mam beznadziejny nastroj, zab mnie boli;( wizyta w srode ale chyba przeniose na poniedzialek bo niedam rady tak dlugo czekac, bol jest do zniesienia wiec nie biore nic przeciwbolowego.

To sie pozalilam.

Ja jutro z rana wyruszam bo mam na 9.00 wiec tym ktore jutro wizytuja zaciskam kciuki za dobre wiesci&&&&&

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry