Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A lekarz nie zalecił Tobie zażywania profilaktycznie aspiryny i wapnia?Uspokoiłaś mnie trochę, ale i tak zaraz chyba umrę ze strachu.
Byłam dziś na wizycie u gina i zapytałam się czy można zrobić usg III trymestru na NFZ i oczywiście NIE. Nie wiem na co idą te wszystkie składki...
No, ale powiedziała mi, że usg robi się prywatnie po 34 tygodniu. Wszędzie są informacje, że między 28 a 32 tygodniem. To już nie wiem. Czytałam, że jeśli między 28 a 32 tygodniem dziecko jest źle ułożone (np. pośladkowo) to wtedy robi się usg po 34 tygodniu. Nie wiem. Chyba zrobię teraz i potem po 34 tygodniu. A jak Wy robicie? i jak Wam lekarz zalecił?
No mi właśnie nie robi żadnych badań, więc ostatnie usg miałam w 20t 5d (połówkowe), a teraz mam 28 tydzień, więc chciałabym wiedzieć co i jak u dzieckaW pierwszej ciąży robiłam to USG 27.07 a 29.07 urodziłam w 37+2tak późno lekarz kazał mi iść. Teraz dostałam skierowanie żeby zrobić teraz (u mnie 29 t.c.) ale też się na spokojnie umówię 32-33 t.c. na każdje wizycie mówi mi jak mały jest ułożony i jak rośnie więc mi się nie spieszy.
Byłam dziś na wizycie u gina i zapytałam się czy można zrobić usg III trymestru na NFZ i oczywiście NIE. Nie wiem na co idą te wszystkie składki...
No, ale powiedziała mi, że usg robi się prywatnie po 34 tygodniu. Wszędzie są informacje, że między 28 a 32 tygodniem. To już nie wiem. Czytałam, że jeśli między 28 a 32 tygodniem dziecko jest źle ułożone (np. pośladkowo) to wtedy robi się usg po 34 tygodniu. Nie wiem. Chyba zrobię teraz i potem po 34 tygodniu. A jak Wy robicie? i jak Wam lekarz zalecił?
No to u mnie co wizyta plus polówkowe gdzie indziej. Ale z najstarsza miałam regulaminów 3 usg i człowiek żył i nawet się nie martwił.No mi właśnie nie robi żadnych badań, więc ostatnie usg miałam w 20t 5d (połówkowe), a teraz mam 28 tydzień, więc chciałabym wiedzieć co i jak u dziecka![]()