U
użytkowniczka Co
Gość
U mnie ciśnienie na codzień 80/50, więc wiecznie boli mnie głowa i bez wypicia choć jednej herbaty nie mogę funkcjonować. Przed wizytą zwykle koło 120/60, ale raz miałam 138/80, chyba przed prenatalnym.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W poprzedniej pracy miałam koleżankę, która też nie czuła ruchów dziecka. Jakoś w 26 tygodniu chyba to było też i lekarz poradził jej najeść się słodkich ciastek i położyć się chyba na którymś boku (chyba lewy) i zrobiła tak i poczuła, Ale nie wiem czy ta metoda działa na wszystkich. Mam nadzieję, że już niedługo poczujesz ruchy dzieckaA ja dzis mam gorszy dzien. Tak, bardzo chciała b6m, czuć to dziecko. A juz przecież 25+5 tj 26 tydzień. Tak naprawde za 10 tyg niektórzy rodza duże i zdrowe dzieci. Jeszcze mnie podbrzusze boli, pewnie to sa skurcze braxtona hicksa. Jakbym byla gorsza od innych, którzy czuja dzieci i znaja ich plec w 15 tygodniu.
Ja też kiedyś zastanawiałam się nad tym i podobno to ma być mocz jak już rzeczywiście wstajesz rano z łóżka, mimo, że w nocy kilka razy korzystało się z toaletyA ja mam takie głupie pytanie... skoro w nocy wstaję na siku ze 3 razy to jak mam prawidłowo oddać mocz do badania? Po pierwsze rano juz po tym moim maratonie nie zawsze jeszcze mam co oddawać, a po drugie ten mocz nie jest chyba hmm "pełnowartościowy". Mogłabym pobrać probkę tego moczu nocnego, ale wtedy dużo czasu minęłoby zanim wyląduje w laboratorium. Mam dylemat![]()
Jak ja bym miała takie ciśnienie, to już bym wiedziała co z tym zrobić, żeby je podnieść. Tymczasem muszę się strasznie ograniczać w żywieniu.U mnie ciśnienie na codzień 80/50, więc wiecznie boli mnie głowa i bez wypicia choć jednej herbaty nie mogę funkcjonować. Przed wizytą zwykle koło 120/60, ale raz miałam 138/80, chyba przed prenatalnym.
Aguara mi lekarz zalecił urosept 3x dziennie po 2 tabletki ale max 5 dni brania. Mialam bezobjawowe zapalenie jakies i na kolejnej wizycie juz brak bakteriiKoleżanki ten urosept to tak jak na ulotce 3x2 czy może mniej zanim trafię do lekarza? Wczoraj wbrew zapowiedziom zjadłam jedna na wieczór
Pytałam się o to lekarza powiedział, ze to normalne ze wstajemy kilka razy w nocy na siku i aby starac sie aby ten w pojemniczku to taki minimum 2 godzinny mocz z naszego pecherza i nie przetrzymywac go dlugo. Ja zawsze wstaje o 7.15 a na 7.30 juz mocz mam w laboratorium.Ja też kiedyś zastanawiałam się nad tym i podobno to ma być mocz jak już rzeczywiście wstajesz rano z łóżka, mimo, że w nocy kilka razy korzystało się z toalety![]()
To próbujemy:-)Aguara mi lekarz zalecił urosept 3x dziennie po 2 tabletki ale max 5 dni brania. Mialam bezobjawowe zapalenie jakies i na kolejnej wizycie juz brak bakterii
Ja kupiłam w internecie na Allegro, ale widziałam też np. w Auchan na dziale dziecięcymDziewczyny, gdzie kupić majtasy okołoporodowe?
Tak w aptekach i w hipermarketach są.Ja kupiłam w internecie na Allegro, ale widziałam też np. w Auchan na dziale dziecięcymSą chyba też w aptekach.