reklama

Styczniowe mamy 2020

Ś
Takie zdobycze wczoraj z lumpków przyniosłam. Kurteczka wiosenna z next za 12 zeta...
Śliczna kurtka. Mi udało się kupić kombinezon zimowy z H&M za 20zł. Wygląda na nieużywany. Normalnie nowy taki kosztuje ok. 160zł, więc zakup się oplacił. Resztę ubranek szukam nowych, ale na jakichś promocjach, aby nie wydawać majątku na ubranka ;)

Załączniki

• CAM06015.jpg
    CAM06015.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 106
reklama
Czy wybrałyście już moze swoja polozna srodowiskowa? Wczoraj bardzo pozytywnie sie zaskoczyłam położną ze swojej przychodni i szkoly rodzenia. Myslalam ze jak na NFZ to bedzie strata czasu, a tutaj przemila pani po biciu serca poznala plec malucha, powiedziala, ze ulozony jest poprzecznie, zmierzyla mi brzuch, zbadala piersi i pogadalysmy sobie o laktacji. Na razie bede do niej chodzic 1x w tygodniu a im blizej porodu tym czesciej, ale mega pozytywne wrazenie na mnie zrobila -takze polecam Wam wszystkim!
Ja już dawno wybrałam, bo chodzę do gina na NFZ to wtedy jest obowiazek wybrania i wpisania do karty ciąży do 21 tygodnia. Chodziłam do niej do szkoły rodzenia. Miła babka, dość młoda, sama ma dzieci w wieku wczesnoszkolnym, więc nie opowiada jakichś bzdur sprzed 20 lat ;)

Byłam w Lidlu, najpierw się wkurzyłam, bo szukam body, a tam tylko dla dziewczynek, same różowe. Ale potem przeszłam do innego kosza, po drugiej stronie i były dla chłopców ;) Kupiłam dwie paczki bluzek, czyli 4 sztuki, paczkę body - tylko wszystko większe rozmiary, bo tych małych wcale nie było. Do tego nie mogłam się powstrzymać i kupiłam śliczną czapeczję zimową i taki ocieplany polarem sweterek - bluza (u nich nazywa się to kurtka, dla mnie to sweter;)). Śliczny ten sweterek, mam nadzieję, że będzie dobry na jesień dla dziecka;) Jedyny minus, że sweterek 40 zł kosztował, no ale nowego ocieplanego sweterka taniej raczej nie kupię;)

40 zł to i tak myślę że tanio. Jak patrzę na niektóre te ubrania to łoooo łaaa ubranko rozmaru gaci mojego leniwca a cena jak za wełnę agorska ze zloceniami xdxdxd w ogóle coś mi matka truje gitare że na jakimś umpa lumpa znalazła second hand firnowe ciuszki xd znając życie zara kupi jakiegoś claina jakby to Laure obchodziło i tak to obzyga i tak xd

Ja to sobie już na spokojnie ogarnę jak mi skończą te swoje 60-90 dniowe dochodzenia. Ale bym się wnerwila jakby mi zakwestonowali umowę w styczniu bo przed porodem na szybko mup żeby mieć ubezpieczenie w NFZ. Oj już bym im nie popuscila. A dwa natrzeskalam projektów w pracy po 3 kola niektóre a ja ich zrobiłam 28 dla szkół plus inne drobne. Raj dla przedsiębiorcy zarobić tyle na pracowniku i jeszcze żeby musiał Ci oddać za zatrudnienie :)

Ubrania z Lidla są spoko,trzeba tylko pamiętać że ich rozmiarowka jest zawyzona..(czy tam zanizona ;D ), bo jak normalnie noszę M czy 38 to z Lidla S bądź 36 muszę brać. Dla dzieci jak jest rozmiar np 50-56 to bardziej 56 i to takie duże w porównaniu z innymi sklepami. Np mój synek nosi już 86, a z lidla 74-80 nadal dobre, nawet body, z ktorych zawsze szybko wyrasta i z 80 z innych sklepow już dawno wyrosl.
Ja odwrotnie mam spodnie ciążowe z H&M 40 a z lidla nawet do 42 nie weszłam.Dzis kupiłam legginsy M, ale pójde jeszcze po L żeby porównać, bo takie na styk na już.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry