Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mój był mega ruchliwy do samego porodu.38+3 a maluszek tak intensywnie się wierci. Wszędzie czytam, że ruchy dziecka w tym okresie są.juz znacznie ograniczone. Sama zauważam, że maluch ma dłuższe drzemki w brzuchu na przemiennie z aktywnością. A jak tam Wasze maluszki w brzuchu? Aktywne? Czy spokojnie czekają na godzinę zero?
U mnie z każdym kolejnym dniem coraz bardziej aktywne więc też się dziwię jak wszędzie pisze że już od dwudziestego-któregoś tygodnia aktywność się zmniejsza38+3 a maluszek tak intensywnie się wierci. Wszędzie czytam, że ruchy dziecka w tym okresie są.juz znacznie ograniczone. Sama zauważam, że maluch ma dłuższe drzemki w brzuchu na przemiennie z aktywnością. A jak tam Wasze maluszki w brzuchu? Aktywne? Czy spokojnie czekają na godzinę zero?
U mnie też już od dłuższego czasu bardzo mocno i intensywnie, świętuje każda ,,drzemkę" .Ale zdaza się tylko np jak ja dwie nocy z rzędu już nie śpię. A jak to wtedy wygląda po porodzie? Bo boje sie że będzie miało ADHD, że coś napewno nie takMój był mega ruchliwy do samego porodu.
Ja swojego nie odbijałam, parę razy spróbowałam, ale mu się nie odbijało i odpuściłam. Myślę że warto, kiedy odłożone będzie ulewało.Czy dziecko trzeba zawsze odbijac? Je z butelki moje mleko, ale zasypia zaraz po jedzenie. Czy powinnam go budzić i odbijac?
To zawsze istnieje opcja obracania dziecka w brzuchu, chyba że wolisz cesarkęJeśli dziecko nie będzie przekręcone w dobra stronę
No wlansie mnie to stresuje. Ciężko na go ułożyć do odbijania, a i tak nie odbija. Udało się tylko kilka razy. Jednak czasami mu leci i to nawet nosem mu 2x wyleciało mleko. No nic, będziemy dalej próbować, bo z butli pije szybko.Ja swojego nie odbijałam, parę razy spróbowałam, ale mu się nie odbijało i odpuściłam. Myślę że warto, kiedy odłożone będzie ulewało.
Moja koleżanka miała tak samo, że nic się nie odbijało, więc nie odbijała na siłę. Obie karmiłyśmy bezpośrednio z piersi. Nie wiem jak to jest przy butelkach.
Mój jest aktywny, ale ładnie śpi i w dzień i w nocy. Wybudza się praktycznie co 3h z zegarkiem w ręku, wiec nie ma tragediiU mnie też już od dłuższego czasu bardzo mocno i intensywnie, świętuje każda ,,drzemkę" .Ale zdaza się tylko np jak ja dwie nocy z rzędu już nie śpię. A jak to wtedy wygląda po porodzie? Bo boje sie że będzie miało ADHD, że coś napewno nie tak. Na dodatek mam wyrzuty sumienia że to napewno przez moja jedyna poranna, słaba kawe z mlekiem z której tak ciężko mi zrezygnować
![]()