Palinka13
Moderator
nie wiem, nie znam sie na tych centylach i o co w tym chodziA jak ta waga wypada w centylach?
Następna tez mam w 29+2 i zastanawiam się czy Dzidzius ma szansę przypakowac aż 500g przez 2 tyg![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
nie wiem, nie znam sie na tych centylach i o co w tym chodziA jak ta waga wypada w centylach?
Następna tez mam w 29+2 i zastanawiam się czy Dzidzius ma szansę przypakowac aż 500g przez 2 tyg![]()
Nooo u mnie też zapowiada się spory bobas. Tym bardziej że my z mężem oboje wysocy. Ja nie wiem jak takiego kloca urodzę.nie wiem, nie znam sie na tych centylach i o co w tym chodziale mowila ze szykuje sie na sporego pana bo nogi tez ma dlugie
wiec bedzie wielki po starym i porod zaczal mnie martwic jeszcze bardziej
![]()
moje lekarka sie dzisiaj smiala, ze jak taki ruchliwy to moze sam sie wykopieNooo u mnie też zapowiada się spory bobas. Tym bardziej że my z mężem oboje wysocy. Ja nie wiem jak takiego kloca urodzę.
Byłoby idealniemoje lekarka sie dzisiaj smiala, ze jak taki ruchliwy to moze sam sie wykopieraz raz i po sprawie haha
Nogi to tam nic, u męża w rodzinie łącznie z mężem wszyscy mają duże głowy i u naszego synka ta głowa też już jest dość sporanie wiem, nie znam sie na tych centylach i o co w tym chodziale mowila ze szykuje sie na sporego pana bo nogi tez ma dlugie
wiec bedzie wielki po starym i porod zaczal mnie martwic jeszcze bardziej
![]()
Ostatnio na prenatalnych jak powiedziałam właśnie lekarzowi że jak ja go urodzę takiego wielkiego to powiedział że trochę pochrupie i jakoś przejdzieNooo u mnie też zapowiada się spory bobas. Tym bardziej że my z mężem oboje wysocy. Ja nie wiem jak takiego kloca urodzę.
Na pocieszenie jak zobaczyłam nogę mojego młodszego syna na prenatalnych to się załamałamNooo u mnie też zapowiada się spory bobas. Tym bardziej że my z mężem oboje wysocy. Ja nie wiem jak takiego kloca urodzę.
Mi ostatnią poród wywołali przed terminem ze względu na podejrzenie sporej wagi dziecka a po porodzie okazało się, że Miłoszek urodził się mniejszy od brataMi na porodówce powiedzieli że syn ma 3,5 kg a miał 4 a drugi miał mieć 3,5 i miał równe 3,5 także z tym ważeniem też może być różnie![]()
Ja miałam tez dzis niespokojna noc. Maly chyba nabył jakas dziwna nową umiejetnosc buszowania jakby miał czkawkę z podskokami naraz. Dobra godzinę nie mogłam przez to zasnac i też pobolewal mnie brzuch, ale to przez te jego podrygi. Trochę go pogłaskałam i przestał. Ale rano po sniadaniu jak przez 20 min był cicho to mało nie zeszłam na zawał. Na szczęście potem zaczął kopać normalnie i teraz też się odzywał.A ogólnie to powiem Wam dziewczyny , że Zaczynam być przerażona porodemtrochę mnie bolał brzuch w nocy i mi się przypomniały te bóle porodowe. Boję się tego strasznie aż mi się płakać chce jak pomyślę o tym. Dzisiaj byłam na badaniach bo w czwartek mam wizytę i rozmawiałam z położną i ona mi powiedziała że szybko pójdzie bo to kolejny poród a ja na to że boli tak samo jak każdy
do tego bólu nie da się przyzwyczaić. I zażartowała żeby współżyć dużo
poza tym czuję się gruba i ciąża to piękny czas i stan a ja czuję się nalana
a to jeszcze 8 tygodni zostało. I zaczęły się u mnie nocne skurcze w łydkach
ciekawe czy coś dostanę na to w czwartek na wizycie
![]()