reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

Emi waży 11,300 i w ogóle po niej nie widać, ruchliwa jest i ani sekundy na miejscu nie usiedzi, o czym miałyście okazję się przekonać na filmie, więc spalanie ma superowe, a apetytu jej nie brakuje. Na śniadanie zrobiłam dziś jajecznicę z 5 jaj, 3 dla mnie i 2 dla niej. Wszamała połowę, czyli 2,5 jajca :szok:
Popołudniu goniła bez pampersa i nawaliła mi kupy po całym domu.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Lorien, współczuje tej kupy:eek:

żywa, dobry text:-D

Fil te 12,5 waży już od dłuższego czasu, ale w przeciągu ist miesiąca jakby schudł, ale to chyab efekt tego ze wyrósł. nóżki ma szczuplejsze i rączki. i brzuszek troszkę się wciągnął:blink:

My byliśmy wczoraj na zaległym szczepieniu i okazało się, że Witek ma syndrom białego fartucha :szok::eek: Zaczął plakać na widok pani doktor, a o badaniu to już nie wspomnę, a ze szczepieniem było jeszcze gorzej :szok: Dobrze, że małż do nas dojechał, bo ja bym chyba Witka nie utrzymała przy szczepieniu. Tatuś miał problem :eek:
Z badania wyszło, że synek ma 82 cm wzrostu (w ciągu 5 miesięcy urósł 6 cm :shocked2:) i waży 12,15 kg. Ufff, a już się bałam, że więcej. Dobre jest to, że w ciągu 4 miesięcy przytył zaledwie 250 gram :tak::-D (a nie tak jak od listopada do lutego 1,78 kg :szok::shocked2::szok::shocked2:). Ogólnie maluch jest zdrowy i ma 13 zębów, a 14-sty jest w drodze - przebija się druga trójeczka :tak::-D

Moniu to faktycznie Wituś malutko przytył, ale on i tak wygląda jakby ważył więcej, może dlatego, że nie jest bardzo wysoki :tak:.

Elu, Filipek jest baaardzo duży - 89cm wow :szok:, czym ty go karmisz, albo wspomagasz wzrost :-p;-):-D.

Martuchaa to chyba faktycznie coś nie tak z tą wagą, w 1 dzień 700g by raczej nie zrzucił :no::confused:

A Natalka Tynki i Martusia Skakanki dbają o linię, bo w przyszłości będą modelkami ;-):-D:-D:-D.

Nikuś też koło 82cm ma, a dzisiaj postawiłam go na wagę w samych skarpetkach i ważył 10,500kg, to nieźle bo w maju miał 10,200kg, ale chyba nie urósł wcale :eek:.

My tez po zaleglym szczepieniu. Obylo sie bez placzu. Troszke sie sskrzywil, zrobil podkowke, ale zaraz Pani pielegniarka Go zagadala, dala balonik i juz bylo dobrze.
Wazy 11kg, u nas nie mierza, ale jak postawilam Go pod sciana wyszlo 83cm ( nosi ubranka 86, a nawet niektore 92, wiec nie wiem czy w to wierzyc). Zabkow mamy 15.
No i najlepsza wiadomosc. Nastepne szczepienie obowiazkowe, jak Robert skonczy 5 lat, ale Pani doktor zalecala nam szczepienie na meningo i pneumokoki.
Meningokoki mozna juz, kosztuje 140zl i tylko jedna dawke by dostal, a pneumokoki jak skonczy 2 latka koszt to 270zl i tez jedna dawka by byla. No i teraz nie wiem. :confused:

my tez już po szczepieniu, na wadze wyszło 12,8 kg z tego co pamiętam.
ale szczepienie znósł nei za bardzo. wcześniej był szczepiony Pentaximem, teraz dostał Infarix i lekko zagorączkował+ zaczerwienione ramię:-(. no i marudznie było.

reklama
Do góry