reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dziewczyny szukam inspiracji na salatki na Komunie. Na bank bedzie jarzynowa no bo to klasyk co jeszcze polecacie?
1. Seler (taki tarty że sloik)+ wędzona pierś kurczaka/indyka+kukurydza+ananas z puszki+majonez+sól i pieprz
2. Makaron w ksztcie ryżu że świeżym, zielonym ogórkiem i szynką konserwowa, majonez+sól u pieprz
3. Pieczarki pokrojone w paski/kostke+ser żółty pokrojony w kostke+ czerwona fasola z puszki+ majonez
3zwykla pieczarkowa z białkiem jaja
4 sałatka z zupek chińskich ( nie robiłam ale widziałam że wiele koleznkek robi i podobno pyszna)
5. Sałatka z paluszków krabowych, kukurydzy, natką pietruszki, majonez
;))
Edit: jeszcze można zrobić śledziowa;) ziemniakami;p
Edit2: rukole/roszponke z wyolozonymi na niej jajkami sadzonymi (kilka sztuk) plus kawałki podsmazonego boczku/szynki parmnskiej , polane sosem musztardowym i posypane prażonymi ziarnami słonecznika i dyni

Dziewczyny szukam inspiracji na salatki na Komunie. Na bank bedzie jarzynowa no bo to klasyk co jeszcze polecacie?
1. makaron tortellini (najlepiej 3kolorowy z biedronki) + ogórek szklarniowy 1,5szt + papryka czerwona + czosnek (sporo - ja daję zwykle ok 5-6 ząbków) + feta - warzywa drobno pokroić, wszystko wymieszać z majonezem i przyprawami do smaku (ja zawsze daje pieprz, papryka słodka i ostra, ale nie solić, bo feta jest słona)
2. ona jest zawsze u nas hitem na imprezach:
dwa opakowania roszponki, pierś z kurczaka (usmażyć w przyprawie gyros lub po prostu w soli i pieprzu), czerwona cebula, pomidory suszone w zalewie (wystarczy kilka sztuk), prażony słonecznik + do tego sos: sos grecki z opakowania (wg instrukcji zrobić) + 3 łyżki majonezu, 3 łyżeczki miodu, 3 łyżeczki musztardy - wymieszać wszystko i polać sałatkę [emoji1786]

Ja mam super przepis i szybko się robi i pyszna
*Puszka kukurydzy
*Puszka czerwonej fasoli
*Por pokrojony w kosteczkę
*Ser żółty w kosteczkę ja przez taką kratkę kroje
*Papryka 1 w kostkę czerwona
*Ananas z puszki w kostkę często zostają 2-3 plastry
I majonez soli i pieprzu już nie daje pyszna

A ja polecam carpaccio z buraka
Screenshot_20200720_071444_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

reklama

Nowe wątki