kara86
Fanka BB :)
no właśnieTylko jak wyliczyć 3 dni przed skokiem [emoji23]
I czy w cyklach bez owulacyjnych można w ogóle mówić o fazie lutealnej?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
no właśnieTylko jak wyliczyć 3 dni przed skokiem [emoji23]
Może to chodzi o taką sytuację, gdy pęcherzyki rosną, ale nie pękają i nie dochodzi do owulacji, choć by mogło? To podanie dupka wywoła wyrzut LH i pęcherzyk pęknie?Tylko jak wyliczyć 3 dni przed skokiem [emoji23]
No to właśnie gin, u której teraz byłam ma taki plan na mnie żeby brać duphaston od 16-25dc i to ma mi skrócić cykle bo mam właśnie nawet po 46,42.Co do stymulacji drugiej fazy, to mi też jeden ginekolog mówił, że można właśnie spróbować brać duphaston od chyba 16 dc (albo 15? Albo 14? Nie pamiętam jak to się standardowo bierze), nieważne czy owu już była czy nie, skróci to cykl mechanicznie i wtedy w następnym cyklu pęcherzyki mogą szybciej urosnąć i szybciej może dojść do owu. Że niby poprzez skracanie cykli, zmusi się organizm do szybszej owulacji, bo się wyreguluje długość cykluAle czy to tak jest...
Tak tak mi też tak przepisała na trzy miesiące własnie ten duphaston. Może to faktycznie ma jakiś sens żeby zmusić organizm do wcześniej owulacji. Ale moja koleżanka np miała brać duphaston od 19dc i nie wiem, który sposób lepszy.No właśnie mi tak mówił i ze trzy miesiące mam tak brać duphaston i będziemy patrzeć, czy i kiedy jest owu oraz po odstawieniu jaki będzie kolejny cykl, czy zostanie na krótszym sam z siebie. Jego zdaniem to tak działa. Ale nie zdążyliśmyMoże dlatego wielu ginekologów każe tak szybko dupka brać mimo, że owu późno, żeby właśnie wyregulować cykle, tylko tego nie tłumaczą?