reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Czesc mamuski. Mi dzis mija 15 dzien od terminu polskiego i nic sie nie dzieje :angry: Mama jutro o 7 rano ma wylot i nie zobaczy wnusia. Dzis przeczytala mi horoskop na 9 maja i pisali w nim ze poznam dzis osobe bardzo wazna w moim zyciu, bedzie bardzo wymagajaca i sprawi, ze zycie towarzyskie spadnie na dalszy plan. Dostane tez wiadomosc, ktora zmieni moje cale zycie, ale bedzie to dobra wiadomosc. Pisali, ze moze to byc nowe mieszkanie lub dziecko :-D Ja nie wierze w horoskopy i nigdy ich nie czytam, ale gdyby byla to prawda....:szok::-) to by bylo suuuuuuuuuuuper.

reklama
do Ellie: to podbarwione krwia to moze juz czop??
Mam nadzieje ze jeszcze ponosze troszke Amelke:) chociaz mam juz czasem odczucia ze ciaza mi troszke ciazy;) ale to dla jej dobra i zdrowia. Mam takie obawy tylko dla tego ze w mojej rodzinie zadna kobitka nie doniosla do konca...heh tak juz bywa
ale dzieki za dobra wiadomosc.zostajemy z mezem przy dobrej mysli:)

i wciaz w zasadzie nic sie nie dzieje...zawsze myslalam ze czop to bedzie takie galaretkowate...a ta moja wydzilinka to bardziej jak gesty uplaw troche z woda naokolo...od pierwszego razu (wczoraj rano) wydzielilo mi sie 4 razy, z czego 2 podbarwione krwia a 2 takie bardziej zoltawe, w przerwach wkladka suchutka, poza tym nic sie nie dzieje tylko podbrzusze boli jak na okres i jest to bol taki opasajacy lacznie z krzyzem, ale skurczow zadnych...

U mnie juz 8-9 dni po terminie.
Cos tam mnie pobolewa w dole brzucha i mam skurcze, ale lydek :-p
Innych skurczy brak, jak tez innych objawow czegokolwiek.
Brzuch opadl mi 3 tygodnie temu, wiec to tez zaden objaw.

Ja juz mam szczerze dosc, bo strasznie ciezko mi sie chodzi i oddycha.
Poza tym takie czekanie jest strasznie meczace...

Sssmok - zgadzam sie z toba, ze czekanie meczy. Juz teraz wychodze z zalozenia, ze bede sie cieszyc z tych 3 nocy bez dzidziusia, w czasie ktorych sie wyspie :-) Juz nawet sie nie ludze, ze maluch sam sie urodzi bez ingerencji lekarza. Postanowilam spakowac torbe do konca i zrobic M caly garnek golabkow (tzn sobie tez:-D) bo jak maluszek sie urodzi to przez jakis czas nie bede jadla kapusty i innych skladnikow. Wiec... jedzmy to i cieszmy sie tym co zakazane podczas karmienia piersia :cool2: Ja "troszke" przytylam podczas ciazy wiec bede musiala sobie odmowic wiele rzeczy.

Czy jesli mam rozwarcie na 3 cm (badanie z soboty) a rodze w czwartek 4 kilogramowe (lub i nawet wieksze) dziecko, to moja pierwsza ciaza, to czy porod bedzie badzo bolesny? Zaznaczam, ze nie mialam ani jednego skurczu wiec nie wiem jak bola.

ostraszka, a ja myslalam ze ty juz po..., to zaplanowali ci wywolanie? ktory to bedzie tydzien? a badanie rozwarcia robili w szpitalu? ja ostatnio zadzownilam do szpitala bo zaczelo ze mnei cos wyciekac (czop chyba) ale kazali mi NIE przyjezdzac, tylko sie obserwowac...a ja myslalam ze moze mnie obadaja...

hej.jestem wlasnie po spotkaniu z polozna...w karcie mam napisane cos o erozji szyjki macicy-to przez to to plamienie:( ja chyba ciemniak jestem bo nie mam pojecia co to jest dokladnie i co oznacza...moja polozna troche dzisiaj w pospiechu wizyte zrobila i po moich pytaniach uciela ze na szkole rodzenia dostane wszystkie odpowiedzi:( czy ktos bedzie umial mi wyjasnic co to ta erozja szyjki???

reklama
Do góry