reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szafa malucha

Co Ci nasi mężczyźni zrobiliby bez nas? Chyba do końca życia powinni nas po rękach całować za to że zgodziłyśmy się zostać ich żonami :-D.

reklama
cieszę się, że kompleciki się podobają:tak:
właśnie skończyłam prasować prześcieradełka i pieluchy:szok: 24 tetrowe i 6 flanelowych... ta tetra jest paskudna do prasowania i myślałam, że nigdy się nie skończy, ale wmawiam sobie, że dam radę, a jak nie to się wkurzę i sobie z niej szmatki zrobię:-D i przejdę na jednorazówki

ja prasuje ubranka i pieluchy tylko po pierwszym praniu, potem se odpuszczam. chyba ze jakies wyjsciowe ubranko ale tak... po co?????
aha podziwiam kachasek ze zdecydowalas sie na tetre WOW!!!!!!!!!!!!

cieszę się, że kompleciki się podobają:tak:
właśnie skończyłam prasować prześcieradełka i pieluchy:szok: 24 tetrowe i 6 flanelowych... ta tetra jest paskudna do prasowania i myślałam, że nigdy się nie skończy, ale wmawiam sobie, że dam radę, a jak nie to się wkurzę i sobie z niej szmatki zrobię:-D i przejdę na jednorazówki

Ja tez Cie podziwiam :-) :tak:
A ja mam 25 pieluch tetrowych, chociaz od razu mam zamiar uzywac jednorazówek, ale moja mama stwierdziła, że tego nigdy dość i sprawiła nam 25 szt. :-) :tak: :-D
A co do prasowania, to jak to wszystko wyprasowałam, to stwierdziłam, że mowy nie ma, żeby coś podobnego robiła codziennie :no:
Tym bardziej więc podziwiam :tak:

Kachasku nie dośc że chciało ci się to prasować to jeszcze o takiej godzinie:szok: . No naprawdę jestem pełna podziwu:tak: .
Ja chyba zrobię tak jak Asylan potem nie będę już prasować, chyba że moja mała będzie aniolkiem i będę wyspana to nie ma sprawy:-D .

Ja należę do osób które jak nie trzeba to raczej starają się upraszczać sobie życie.
Więc na tetrę zdecydowałabym się tylko w przypadku wyższej konieczności - np. jakby maluch po prostu nie mógł jednorazowych. Prasowanie mnie przeraża, choć myślałam że akurat tetra będzie do prasowania super (prosta bez zaszewek itd :-D ) A tu proszę - byłam w błędzie :szok:

Kachasek z tą tetrą to bardzo AMBITNY plan :tak: podziwiam !!!! - właśnie skończyłam prasowanie 10 szt (tyle mam na ulewanie itp.) i też myślałam, że prasuje się to łatwo....a tu koszmar jakiś...

ja nadal jestem tym prasowaniem przerażona:baffled: ale zobaczymy jak to będzie... a że o tej porze, no cóż, często robię coś wieczorem i wtedy okńczę w nocy, ale to akurat pewnie się zmieni;-) mama mnie pocieszała, że nie będę musiała prasować pieluch za każdym razem, bo tetra może zżółknąć (ale to było jeszcze zanim się wzięłam za prasowanie)
wiecie, co wczoraj znalazłam? pieluszki wielorazowe Popolini (może o nich słyszałyście), niby fajne, ale ceny:szok: same zobaczcie tutaj :szok:

reklama
Kachasek uuuuu....ceny niezłe rzeczywiście - ale może to jakaś alternatywa by była dla tetry ?? i moze po przeliczeniu - prania, prasowania i czasu na tym spędzonego nie wyszło by tak dużo...Trzeba by to spraktykować:confused:

Do góry