• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

Monia-ciuszki sa piekne, szczegolnie ta sukieneczka z majtusiami ;-) slodziutka. Ja tez mam jedna podobna, w koncu dziewczynki musza wygladac jak krolewny, heheh.
Co do zabawek to ja nie kupuje poki co wcale, bo po 3 miesiacach od porodu przenosze sie do PL wiec mysle ze niunia nie bedzie sie jeszcze bawila na tym etapie. A w Polsce to juz dziadki, ciocie itd. pewnie obsypia misiami i kotkami :-)

reklama
Izka dzieki! Ja jak narazie mam tylko kilka maskotek i jedna taka co jak sie pociagnie to wibruje do powieszenia np na lozeczku czy wozku. Za duzo tez nie bede kupowac (choc nie mam cioci ani babciow by dawaly niestety:-( ) bo mam wazniejsze wydatki typu lozeczko:szok: A tak na powaznie to najpierw kupie wanienke, lozeczko, mebelki itd a potem bede sie zabawkami martwic. No chyba ze cos w miedzy czasie mi wpadnie w oko;-)

monia masz fajny gust i czasem Ci zazdroszcze ze tak spontanicznie cos kupujesz. ja jestem bardzo praktyczna i jesli mamy dosyc ubranek to choc mi sie podobaja niektore to nie kupie bo po co??? nie to ze szkoda kasy ale po co to ma lezec skoro dziecko ma dosyc i tak nie wynosi????

a Cyrylka dopiero zaczela ogladac jakiekolwiek zabawki jak miala chyba pol roku. tak to mogla tylko grzechotki trzymac i jej wystarczalo. a jak nauczyla sie siedziec to dopiero miala radoche z ogladania zabawek :)))

Asylan ja juz taka walnieta jestem:szok:
Wiesz ja to taka prawdziwa kobieta, kocham makijaz, ciuchy itd. Wiesz ja to co weekend kupuje sobie nowy ciuch (albo wiecej) bo nie umiem sie opanowac. Zwalam na moja mame bo ona tez taka jest, chyba pochodze z rodziny kobiet co kochaja ciuchy:-D Co prawda teraz nie bo w ciazy prawie nic na mnie nie pasuje i w ogole szkoda kasy. Dlatego tak sie ciesze ze mam upragniona coreczke w brzucholku! Tak bardzo chcialam coreczke i wszyscy mi mowili ze bedzie chlopak a my im udowodnilysmy:-D Ja jak wejde do sklepu i cos mi sie bardzo podoba to kupie. No chyba ze kosztuje jak to tu sie mowi "arm and a leg" bo przeciez zyje sie raz!:tak: Poza tym mnie sie ciagle wydaje ze bede miec wszystkiego za malo i ze mala sie urodzi a mnie bedzie brakowac. Wiesz jak ja przestane pracowac to juz nie bede miec takiego luksusu by wejsc do sklepu i kupic mnostwo rzeczy bo mnie sie podobaja, dlatego staram sie kupic wszystko teraz poki pracuje. Poza tym ja tu nie mam babci czy cioc co by dawali kupe rzeczy, a wlasciwie to nie dostaniemy nic. Oczywiscie rodzina z Pl przysle, moja mama itd napewno przysle mnostwo rzeczy itd ale mowie tak jak dziewczyny pisza ze dostaly torby po kolezankach czy cos pelne lumpkow. Niestety tak nie mam wiec o wszystko musze sama sie starac.

ale moj post smutny wyszedl, a wcale tak nie chcialam:no:
Mialam na mysli ze mam cala rodzinke w Pl a ni tutaj a wiadomo ze paczkami nie wszystko mozna wyslac a poza tym przesylki sa super drogie wiec nie chce zmuszac rodzicow na jakies super koszta itd. hej ale nie narzekam, napewno bede miec baby shower w pracy i dostane kupe rzeczy i od przyjaciolki itd wiec jest ok!:tak: Damy rade!!!:-)

MOnia, na pewno wszystko sie pokukłada tak, że twoja księżniczka będzię miała wszystko czego jej potrzeba i ciutkę więcej :-D Ja też wczoraj wyskoczyłm do sklepu, mam koło domku Vero Mode - sklep wyprzedazowy, i kupiłam sobie z czyściutkiej mięciutkiej bawełny kieckę letnią za 10 Zł, którą zamierzam używac jako koszulę nocną hihihi- za taka piżamkę musiałabym nieżle wybulc :P i sukieneczkę letnią czerwoną w białe grochy :szok: przecudownie brzusio się w niej prezentuje :P- Kot się zakochał. wyprzedaz dla dzidzi też była po 5 PLN kupiłm, koszulkę polo :-p , body, i spodenki na wyjście ze szpitala, bo to w rozmiarze 56 więc na wiele dłużej nie starczy, ale kolory piękne tylko przeprać muszę, ale czytałam że i tak wszystko musimy przeprać i wyprasować zanim dzidzi założymy... więc bez różnicy

Monia12-ja tez tak mam, tutaj o wszystko musze zadbac sama i niestety malo kto moze doradzic bo w Polsce wszystko inne :-( Ale dzieki temu kupuje wszystko co mi sie podoba i mam przez to dobry humor ;-) Ceny sa dosc niskie w stosunku do zarobkow wiec nie ograniczam sie zbyt mocno, jedyne co mam na uwadze i troche mnie hamuje przed wykupieniem calego sklepu to to ze bedziemy wracac do PL i jakos trzeba to bedzie spakowac do walizki :-) ;-) :-) Poki co kupilam wanineke!!! to ktora wczesniej wklejalam-jast naprawde fajna, bo nadaje sie na noworodka ale tez dla starszego dzidziusia-ma gryzaczki i foremki ;-) Takze jestem zadowolona z zycia.

Izka to super!!! My sie fajnie rozumiemy:-) ja po ta wanienke wybieram sie w ten weekend! Wiem ze Walmart i Target je maja na sklepie i sa po tej samej cenie zatem gdziekolwiek bedzie mi blizej to podjade i kupie! Izka a dlaczego ty sie przeprowadzasz do Pl? Wy tu nie jestescie na stale? napisz troszke jak mozesz a jak nie chcesz tu to daj znac a podam ci mojego mejla.;-)

reklama
Ja musze wrocic, bo nie dokonczylam stazu i jak nie dokoncze to nie dostane dyplomu(szkoda 5 lat nauki) wiec musismy sie kopsnac na pol roku. W sumie tu nam sie bardzo wygodnie zyje ale mus to mus. No a skoro juz wroce to mi rodzinka przy dzidziusiu pomoze. Moja siostra rodzi prawie tak samo jak ja, heheh, wiec bedzimy mialy dwa maluszki-dwie dziewczynki ;-) Beda sie troche jak blizniaczki wychowywac. No a w kwietniu chyba wrocimy tutaj albo moze na wyspy-jeszcze nie wiemy. Moj maz ma bardzo dobra prace i nie chce sie z nia rozstawac, choc na pewno nie mialby problemow ze znalezieniem w europie. A ja pracowalam na uczelni medycznej ale juz mi sie znudzilo, wole w praktyce niz w teorii :-) A w praktyce w Stanach niestety nie moge-bo nie uznaja europejskich dyplomow, dlatego ja sie bardziej upieram na Europe. No i tak to widzisz z nami jest ;-) Mysle ze jakos samo sie rozwiaze w miedzyczasie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry