reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

poczekam do poniedziałku na meble, może uda nam się odrazu złożyć i wtedy zrobię segregację ciuszków, co tak naprawdę mam, a czego brakuje. obawiam się, że właśnie tych małych będzie mało, bo wszyscy mówią "małych za dużo nie kupuj":eek: a tu widzę okazuje się, że nawet małe może być za duże:szok:

reklama
:-) to byłby dłuuuuuuuugi post:tak: bo troszkę tego jest
dzisiaj na pewno mam niezły bałagan w tym wszystkim;-) no i niestety te ciuszki, które dostałam mają w dużej części powycinane metki, a ja "na oko" to jeszcze nie mam zielonego pojęcia, jaki to może być rozmiar:no: więc będzie na chybił trafił - przyda się na początek, czy raczej później:eek: część wyraźnie widać, że maleńkie, a części nie jestem pewna:confused:

No wlasnie dziewczyny-ja juz troche zwariowalam od tych rozmiarow polskich, amerykanskich, no obled :eek: , nie wiadomo czy bedzie za duze a moze za male, heheh. Ja wlasnie stwierdzilam ze najwiecej mam w tym rozmiarze 0-3m czyli 55-61 cm. Skoro dzieci maja okolo 50-55 cm po urodzeniu to te ubranka powinny troche starczyc, bo przeciez nie podskoczy 10 cm w jeden miesiac:szok: :-D

Izka no wlasnie! jesli masz duzo 0-3 to dobrze, dokup teraz troche newborn i troszke 3-6 i bedzie jak znalazl.

Kochasek ja tez na oko nie wiem jeszcze za bardzo wiec jak jestem w sklepie to tylko na metki patrze:-D a swoja droga to zawsze w domu przyrownuje i niektore rzecy maja napisane newborn a jak zmierze z tymi 0-3 to to samo wiec rozmiary sa rozniaste! szkoda ze nie wiem dokladnie jaka moja mala bedzie:-D

:-) to byłby dłuuuuuuuugi post:tak: bo troszkę tego jest
dzisiaj na pewno mam niezły bałagan w tym wszystkim;-) no i niestety te ciuszki, które dostałam mają w dużej części powycinane metki, a ja "na oko" to jeszcze nie mam zielonego pojęcia, jaki to może być rozmiar:no: więc będzie na chybił trafił - przyda się na początek, czy raczej później:eek: część wyraźnie widać, że maleńkie, a części nie jestem pewna:confused:

kachasek ja biorę nowe ubranko (najlepiej pajacyk) np w rozmiarze 62 i przykładam pozostałe do niego te większe odkładam do większych, a mniejsze i równe będą na początek :tak: może to ci pomoże w segregacji ;-)

no raczej nie. ja mam zbieraninę międzynarodową i rozmiar rozmiarowi nierówny:szok: z resztą co firma, to inna rozmiarówka:wściekła/y: ale staram się nie zwariować, tylko spokojnie czekać i zobaczyć jakie to właściwie jest (na który okres)

Izka jak kupujesz ciuszki Carters to na nich na metce jest napisane ze newborn to do 8kg itd wiec jesli tak to wiadomo ze dziecko nie od razu bedzie tyle wazyc wiec troche ponosi nawet te newborny.

Do wariactwa z rozmiarami to ja tylko dodam, że różne ciuszki w tym samym rozmiarze np. 56 mogą się diametralnie różnić. Mam kilka takich - niby 62 a jak dla roczniaka :eek: Tak więc Kachasek czasem metki niewiele pomagają :-)

reklama
dziewczyny bez paniki, dacie radę :tak: a i tak w użytkowaniu cęsto się okazuje, że niektóre ciuszki mimo, że w rozmiarze pasują to dzidzia wygląda lub czuje się w nich nieszczęśliwie. Najłatwiej po prostu wybrać rozmiar "graniczny" i wszystkie większe od wybranego ubranka zozstawić na później, a mniejsze do szafki i problem z głowy :-)

Do góry