reklama
Efilo, Kachasek gratuluję udanych zakupów!! Efilo pościel słodziutka.. Ale twoja niunia będzie miała różowy świat :-)
Jest jeszcze taki sklep internetowy gagu.pl - artyku
Jest jeszcze taki sklep internetowy gagu.pl - artyku
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
Efilo sliczniutkie,Zosienka napewno bedzie zadowolona

Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Byłam dzis na zakupach dla dzidzi i wyobraźcie sobie że nic nie kupiłam. Ale to chyba dlatego że byłam juz zmęczona, zła i głodna. Oglądałam ochraniacze do łózeczka ale wybór był marny tylko 2 rodzaje
(w kolorze niebieskim i różowym). Byłam w Akpolu niby duży sklep ale jakoś mały wybór wszystkiego.
Za to mam do was pytanie jaki baldachim lepiej kupić bawełniany czy z takiego jakby woalu tyn. siateczki? Ja stawiam na bawełnę nawet jakoś bardziej mi się podoba, a wy co sądzicie i jakie kupujecie?
(w kolorze niebieskim i różowym). Byłam w Akpolu niby duży sklep ale jakoś mały wybór wszystkiego.
Za to mam do was pytanie jaki baldachim lepiej kupić bawełniany czy z takiego jakby woalu tyn. siateczki? Ja stawiam na bawełnę nawet jakoś bardziej mi się podoba, a wy co sądzicie i jakie kupujecie?
Kachasku np. w lecie może się przydać, jeśli będzie na tyle duży by spełnić funkcje moskitiery :-)
Kotek ja mam taki lejący, niegniotący, prześwitujący, czyli ani bawełniany ani z siateczki, kupiłam właśnie z myślą o lecie i na wypadek gdyby się jakiś owad zaplątał
Kotek ja mam taki lejący, niegniotący, prześwitujący, czyli ani bawełniany ani z siateczki, kupiłam właśnie z myślą o lecie i na wypadek gdyby się jakiś owad zaplątał
Kotek niestety nie pomoge ci w wyborze baldachimu bo akurat nigdy nie zastanawialam sie nad tym i nie sadze by mnie sie przydal.
Chce wam jednak napisac co mi powiedziala kolezanka z pracy ktora urodzila coreczke na koniec listopada zeszlego roku. no wiec jej coreczka okazala sie duzo drobniejsza niz przewidywali lekarze. A ze jeszcze przed porodem jak kazdej przyszlej mamie wszyscy radzili jej ni kupowac za duzo ubranek dla noworodkow bo szybko wyrastaja znich to kupila bardzo malutko. No i jak mala sie urodzila to poprostu nie bylo w co ja ubrac, to znaczy bylo trzeba robic pranie codziennie i stale ubierac w te same ciuszki
. Dopiero wtedy kolezanki i rodzina kupili jej wiecej ciuszkow dla noworodkow i bylo ok. Zatem ona mi radzila kupic nie duzo ale troszke by miec. A jesli chodzi o nastepny rozmiar czyli 0-3 to jej coreczka dopiero wyrosla z niego jak miala 5 miesiecy. Zatem jak widzicie roznie dzieci rosna i sie rozwijaja i nigdy nic nie wiadomo. Jej coreczka rosnie prawidlowo ale jest poprostu drobna. Mnie tez powiedzieli ze moja dzidizia bedzie drobna wiec po rozmowie z nia chyba dokupie jeszcze jedno czy dwa ubranka:-) tak w razie czego. Wole miec nadmiar niz za malo.
Chce wam jednak napisac co mi powiedziala kolezanka z pracy ktora urodzila coreczke na koniec listopada zeszlego roku. no wiec jej coreczka okazala sie duzo drobniejsza niz przewidywali lekarze. A ze jeszcze przed porodem jak kazdej przyszlej mamie wszyscy radzili jej ni kupowac za duzo ubranek dla noworodkow bo szybko wyrastaja znich to kupila bardzo malutko. No i jak mala sie urodzila to poprostu nie bylo w co ja ubrac, to znaczy bylo trzeba robic pranie codziennie i stale ubierac w te same ciuszki
. Dopiero wtedy kolezanki i rodzina kupili jej wiecej ciuszkow dla noworodkow i bylo ok. Zatem ona mi radzila kupic nie duzo ale troszke by miec. A jesli chodzi o nastepny rozmiar czyli 0-3 to jej coreczka dopiero wyrosla z niego jak miala 5 miesiecy. Zatem jak widzicie roznie dzieci rosna i sie rozwijaja i nigdy nic nie wiadomo. Jej coreczka rosnie prawidlowo ale jest poprostu drobna. Mnie tez powiedzieli ze moja dzidizia bedzie drobna wiec po rozmowie z nia chyba dokupie jeszcze jedno czy dwa ubranka:-) tak w razie czego. Wole miec nadmiar niz za malo.izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Monia-zgadzam sie z Toba, ja tez wole miec za duzo niz za malo, nie bede przeciez prac ciagle tych samych spioszkow...choc co do rozmiarow-zauwazylam dzis na metce cos dziwnego-ten rozmiar od 0 do 3 miesiaca ma napisane od 55cm do 61cm. W Polsce ten rozmiar jest dla noworodka (wydjae mi sie ze 56 jest najmniejszy) wiec teraz pomyslalam ze trzeba dokupic troche ciuszkow w wiekszych rozmiarach, co zrobie z mila checia
KoMi-ja mam to samo co Ty, tez nie maluje scian i nie urzadzam pokoiku dzieciecego, choc miejsca mam bardzo duzo. Niestety wracam do Polski przynajmniej na pol roku wiec nie ma sensu robic remontu...:-( no i moge nacieszyc oko najwyzej obrazkami...
Efilo-sliczne lozeczko, caly zestaw wlasciwie piekniusi, szczegolnie ten motylek bardzo mi sie podoba
KoMi-ja mam to samo co Ty, tez nie maluje scian i nie urzadzam pokoiku dzieciecego, choc miejsca mam bardzo duzo. Niestety wracam do Polski przynajmniej na pol roku wiec nie ma sensu robic remontu...:-( no i moge nacieszyc oko najwyzej obrazkami...
Efilo-sliczne lozeczko, caly zestaw wlasciwie piekniusi, szczegolnie ten motylek bardzo mi sie podoba

Izka dobrze ze jestes bo chcialam ci cos napisac
:-) . No wiec dostalam paczke z Pl od mamy i w niej 5 czapeczek dla malenstwa (mama nie mogla sie zdecydowac ktore wybrac wiec kupila wszystkie tylko kazda w innym rozmiarze) i spioszek i kaftanik po mojej siostrzenicy ktory ona miala na wyjscie ze szpittala. No wiec musze ci powiedziec ze porownalam ten spioszek z tym newborn co ja mam na wyjscie ze szpitala mojej malej i jednak tutaj newborn jest wieksze niz polskie na 56 cm. Nie za duzo ale roznica jest! ja pamietam moja siostrzenica nosila te ciuszki troche czasu wiec jesli nasze newborn jest jeszcze wieksze to napewno sie przydadza na jakis czas, a nie tak jak mi tu ludzie mowia ze moze na 2 dni. nie wierze w to tym bardziej ze moja mala ma podobno byc drobniutka (nie ma za kim byc wielka). Co do czapeczek to tutaj najmniejsza jaka idzie kupic jest duzo duzo duzo wieksza od tej dla noworodka w Pl. Ta najmniejsza co mi mama przyslala na wyjscie ze szpitala jest taka malusienka ze nawet sobie nie wyobrazasz, jak na moja piesc ze tak powiem
. Aha no i kupila mi mama komplecik spodenki i bluza w rozmiarze 50 (Izka 50 jest najmniejszy a nie 56) i jak porownalam to jest taki sam jak pare moich spioszkow newborn co kupilam tutaj, zatem rozmiar rozmiarowi nie rowny ale wychodzi na to ze tu rozmiary sa troszke wieksze wiec te newborn nam starcza na dluzszy czas wiec warto miec wiecej. ja juz nie chcialam kupowac nic na newborn ani 0-3 ale po tej paczce od mamy i rozmowie z kolezanka w pracy pomyslalam ze moze jednak jeszcze troszke dokupie!
:-) . No wiec dostalam paczke z Pl od mamy i w niej 5 czapeczek dla malenstwa (mama nie mogla sie zdecydowac ktore wybrac wiec kupila wszystkie tylko kazda w innym rozmiarze) i spioszek i kaftanik po mojej siostrzenicy ktory ona miala na wyjscie ze szpittala. No wiec musze ci powiedziec ze porownalam ten spioszek z tym newborn co ja mam na wyjscie ze szpitala mojej malej i jednak tutaj newborn jest wieksze niz polskie na 56 cm. Nie za duzo ale roznica jest! ja pamietam moja siostrzenica nosila te ciuszki troche czasu wiec jesli nasze newborn jest jeszcze wieksze to napewno sie przydadza na jakis czas, a nie tak jak mi tu ludzie mowia ze moze na 2 dni. nie wierze w to tym bardziej ze moja mala ma podobno byc drobniutka (nie ma za kim byc wielka). Co do czapeczek to tutaj najmniejsza jaka idzie kupic jest duzo duzo duzo wieksza od tej dla noworodka w Pl. Ta najmniejsza co mi mama przyslala na wyjscie ze szpitala jest taka malusienka ze nawet sobie nie wyobrazasz, jak na moja piesc ze tak powiem
. Aha no i kupila mi mama komplecik spodenki i bluza w rozmiarze 50 (Izka 50 jest najmniejszy a nie 56) i jak porownalam to jest taki sam jak pare moich spioszkow newborn co kupilam tutaj, zatem rozmiar rozmiarowi nie rowny ale wychodzi na to ze tu rozmiary sa troszke wieksze wiec te newborn nam starcza na dluzszy czas wiec warto miec wiecej. ja juz nie chcialam kupowac nic na newborn ani 0-3 ale po tej paczce od mamy i rozmowie z kolezanka w pracy pomyslalam ze moze jednak jeszcze troszke dokupie!reklama
Aha a co do dziecka tej mojej kolezanki w pracy to powiedziala ze nie szlo np podwinac spodni czy rekawkow bo mala sie poprostu w tym topila i ciuszki musialy byc odpowiedniej wielkosci bo np by wlozyla dwie nozki w jedna nogawke itd

Podziel się: