reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

a to nasze pierwsze prawdziwe "dorosłe" buty i kapcie.hihihji:-)

Załączniki

• IMGA0459.JPG
    IMGA0459.JPG
    52,3 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Tak sobie czytalam wasze wypowiedzi na temat ciuszkow dla maluchow.na samym poczatku tego wątku(tzn jak jeszcze bylyscie z brzuszkami)przewaznie pisalyscie ze kupowanie ciuszkow o rozm.56 jest bezsensu.Ja tez takich wogole nie kupowalam bo rzeczywiscie duzo duzo w tym racji i maluchy szybko rosna.Ale moja Amelia stwierdzila ze jednak urodzi sie w 30 tygodniu ciąży dokladnie 4 czerwca(termin mialam na 2 sierpnia) i na takie ciuszki 56 musialysmy czekac 3-4 miesiace az beda dobre.Ciesze sie bardzo ze na dzien dzisiejszy moge sie z tego posmiac bo na poczatku nie bylo mi do smiechu.jak latalam po sklepach zeby kupic cos na 1.7 kg.Pozdrawiamy.

elmaluszek, kupić coś na takiego wcześniaczka to chyba nielada wyczyn:confused: widziałam kiedyś w kik'u body na takie maleństwo (chyba ubranka dla lalek są w tym rozmiarze a czasem i większe;-))

A no powiem szczerze ze ciezko dostac w sklepie tak malutkie ubranka.Ja Amelke urodzilam w Edynburgu i w tym szpitalu w ktorym przebywalysmy dluzszy czas mozna bylo kupic na oddziale neonatologii takie ciuszki uzywane po duzo nizszych cenach.Jedna pani specjalnie robila sweterki na drutach(przepieke) dla takich maluszkow tak od serca i jedna sztuka kosztowala 1.50-2 funty(w sklepie okolo12-15).Oddzial byl rowniez wypozazony w mini ciuszki wiec na poczatku nic za bardzo nie kupowalam (tylko troszke).Jak moja kruszynka miala juz 2 kilo to zaczelam rozgladac sie po sklepach.I rzeczywiscie tak jak mowisz te ciuszki sa duzo mniejsze niz na lalki.

Pycia śliczne kapciuszki i buciki :-).
Elmaluszek to rzeczywiście miałaś kruszynkę, z tego co wiem to jakieś konkretne firmy szyją takie małe ubranka, tylko nie pamiętam jakie?

No w polsce to nie wiem jakie ale u nas mozna kupic takie ciuszki dla okruchów w sklepach Mothercare i Boots.Jak juz wspomnialam ja czesc kupilam w szpitalu bo i tak bardzo ciezko je dostac.Takze musielismy czekac az nasza calineczka nabrala wagi do 2 kilo.Wtedy juz nie bylo takiego problemu

Moj kruszku wazy teraz 7 kilo no i zawsze odliczam te 2 miesiace wiec mysle ze to i tak dobrze tym bardziej ze ona tak malo je(nie wiem skad nabiera tej wagi ale niech nabiera)Ciuszki kupuje na 74 albo na 8 kilo ale widze ze lada dzien bedzie potrzebny nam wiekszy rozmiar.Niedlugo postaram sie stworzyc jakas mala galerie co byscie mogly ta panne zobaczyc tylko jestem nowa inarazie nie wiem jak hahahaha.A ile waza wasze dzidziusie tak z ciekawosci pytam zebym miala jakis punkt odniesienia.Przynajmniej sie dowiem czy Amelki waga jest mozliwa czy nie bardzo.Choc pediatra oststnio powiedzial ze ladnie wazy.

reklama
No wlasnie odwiedzilam tez wątek i mysle ze Amelka calkiem niezle stoi jak na wczesniaka. Mysle ze jezeli urodzilabym ja normalnie to dzisiaj tez wazylaby okolo 9 kg

Do góry