reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

Anielap śliczne buciki, Eko robią dobre dziecinne buty :tak: Co do odkrytych paluszków to usłyszałam opinię ( już po zakupie naszych butów z odkytymi) że lepsze są zakrywające paluszki by dzieciak nie uszkodził sobie paznokci kiedy na początku chodzenia będzie się potykał i w coś uderzał. U nas nic z paznokciami nie dzieje się złego, a przewiew jest większy :-)

reklama
Anielap-buciki slodziuchne.Na pewno bedziesz zadowolona.To dobra firma.:tak:
Goska-co racja to racja.Mozna dzieciatko bardzo obkupic.Szczegolnie jak sa wyprzedaze to wogole taniocha.Ja w tamtym roku na wyprzedazach nakupowalam Amelce tyle sukienek i spodniczek ze masakra.No i ze tak wolno na wadze nabiera to polowy pewno nie zalozy bo teraz sa za duze a na przyszle lato beda za male:-D:-D:-D
I nie wiem co z tym teraz zrobic bo cale worki mam:-D:-D:-D
a ja tez nie moge zobaczyc franiowych bucikow

elmaluszku jak to nie wiesz co zrobić??? musisz się postarać o siostrzyczkę dla Amelki :-D:-D:-D:-p szkoda żeby się sukienusie zmarnowały :-p

anielap

Zosia też ma sandałki ecco

tylko takie:
0a2cc25e8914c13emed.jpg

Jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni.

A te Twoje też mierzyliśmy - super, bardzo leciutkie. No i na dwa zawiniete rzepy. Szkoda że nie było bialych :baffled: Gdybym wiedziała że w ogóle sa to bym jeszcze poszukała :tak:

A my mamy takie:

W swojej naiwności myślałam, że jak będą dwa rzepy to Magda butów nie zdejmie. Uhmmm, akurat. Zwykle spacer zaczynamy w butach, potem jest walka na spacerze o nie odpinanie butów i oczy dookoła głowy czy już zdjęła czy jeszcze nie. Potem zaczyna zdejmować a ja zakładam, a po jakimś czasie daję za wygraną (bo zakładałabym jej co jakieś 2-3 kroki) i spacer kończymy z bosymi stopami i butami schowanymi do torby.

Dzagud, pewnie jakby Madzia mogła mówić to by powiedziała;
"Łodczep się matka, buty bede nosić jak już bede chodzić."

Ja Krzysiowi na razie nic nie kupuje, bo szacuje że chodzić w butach to dopiero będziemy po wakacjach - jak dobrze pójdzie ofkors.
A póki jeździ w wózku to mu wystarczą same skarpetki, albo takie butki z materiału (ostatnio w Tesco nabyłam z czapeczką).
Kupiłam mu gdzieś wiosną sandałki, ale się okazało że są o jakieś 2-3 numery za duże. I pewnie do nich dorośnie dopiero na jesień :baffled:.... chyba opchnę a allegro.

Efilo a ja nie chciałam białych ani różowych i dopiero teraz upatrzyłam te żółciutkie. W sklepie ich nie było:-(

Dzagud ja mojej Zu zakładam butki tylko jak mamy zamiar trochę pospacerowac. Zuzka chętnie trzyma sie wózka i zasuwa na dwoch nóżkach:tak: Sama jeszcze nie chodzi...
Tak wiec butki częściej jeżdżą pod wózkiem. A te Magdusiowe sandałki też śliczne. Właśnie takie kolorowe mi się podobają. Jaka to firma?​

Ja też zwykle ją bez butów wożę, chyba że jest chłodniej to wtedy zakładamy. A tak to na boso.
A buciki są firmy Antylopa.

reklama
Nie wiem czy w dobrym wątku piszę, ale chodzi o zakup dla Maksia, więc chyba może być ;-)

Muszę kupić bramkę zabezpieczającą schody (a właściwie dwie). Wypatrzyłam dwie fajne w dobrej cenie, ale nie wiem na którą dla niani się zdecydować :dry:

BRAMKA SCHODOWA METALOWA OCHRONNA LINDAM ZASTAWKA (415268590) - Aukcje internetowe Allegro

BRAMKA NA SCHODY BARIERKA LINDAM ZASTAWKA OCHRONNA (415280950) - Aukcje internetowe Allegro

Ta metalowa niby stabilniejsza, ale montowana na stałe. A tą podróżną możnaby ściągać na weekendy i w razie potrzeby jeździłaby z nami :happy:
Eh sama nie wiem, a niania wyjechała i nie ma netu :baffled:
Więc jak zawsze liczę na wasze rady :happy:

Do góry