reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szczepienia i badania kontrolne

katamisz nie pomogę:zawstydzona/y: moja dostała wysypkę poodrową po niecałych 2tyg, ale nie było tych krostek jakoś strasznie dużo (wpierw bardziej plamiaste, potem krostki), jak coś w poniedziałek pędź na konsultacje do pediatry - uspokoisz się. Ja staram się akurat w tym temacie mało czytać:zawstydzona/y: bo nerwowo bym nie wytrzymała, wiem podstawy. Jak Gracka dzisiaj? Nadal pogodna?

Co do szczepień, będąc teraz na urlopie, poznałam babeczkę, która na NIC nie szczepiła!

reklama
martadelka u nas też jakby plamki ale z taką krostką na czubku.Dzisiaj juz bledsze są ale dalej je widzę i to doprowadza mnie do nerwicy:angry:W poniedziałek rozpoczęcie roku szkolnego z Igorem i mam nadzieję ,że lekarka nas przyjmie do kontroli...oby:wściekła/y:Co do nieszczepienia na nic to nie popieram tego chyba ,że są faktyczne przeciwskazania.

katamisz u Emilki też były plamki z krostką na czubku, potem niektóre 'pękały' i ciutka krwi była. Wszystkie zeszły, ani śladu po nich, ale idź upewnij się, że to odczyn poszczepienny:tak: trzymam kciuki&&&&&&&&&&&
u malucha tej kobity nie było żadnych przeciwwskazań, ona była bardzo eko, naturalny poród (mówiła o tym NATURALNYM porodzie jakby to był nie wiadomo jaki wyczyn, oczywiście to jest COŚ, ale mówiła tak, jakby nikt już tak nie rodził:szok:) w domu, żadnych szczepień itd

Ostatnia edycja:
sporo jest rodziców nie szczepiących dzieci;

co do ś-o-r - Ninka też po 2 tyg.dostała delikatnej wysypki (jak to martadelka określiła: poodrowej); kat - jak coś Cie niepokoi to faktycznie pokaż lepiej małą lekarzowi, uspokoisz się;

Dzięki dziewczyny ta wysypka już zanika nie widać jej praktycznie.Tylko na buzce ma ze 3 kropki jeszcze a;e wyobrazcie sobie moje dziecko z dnia na dzień zaczęło chodzić wczoraj!!Ale to już tak na poważnie!!Jakiś czas temu chwaliłam Wam się ,że zaczyna tuptać parę kroków i siup na dupkę a teraz od wczoraj chodzi jak nakręcona co rusz...a ja cały czas się wzruszam to takie słodkie!To chyba reakcja poszczepienna ;-):-D:-D:-D

ja w końcu zaszczepiłam o-ś-r, priorixem... płaczu chwilka, potem wszystko w normie do dnia bodajże dziesiątego po szczepieniu... rączka bez śladu, wysypki żadnej nie zauważyłam, ale mieliśmy 3 dni marudzenia, osłabienia, gorączki i sporadycznego wymiotowania :] żałuję, że nie odwlekłam bardziej... ale bałam się, że teraz okres jesienny i się zaczną przeziębienia itp i będzie tylko gorzej :/

reklama
Ja dziś doszczepiłm II dawkę ospy, krzyku było dużo jak zwykle... dodtkowo ważenie było no i 3 centyl wychodzi:( 9300 g! Ale lekarka mówi, że dziecko proporcjonalne i zdrowe więc waga piórkowa to jego urok:)

Do góry