reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Szczepienie przeciwko ospie wietrznej

Mamanaluziexoxo

Moderator
Hej, jestem mamą 2 latki i aktualnie w ciąży.
Zastanawiam się nad szczepieniem córki przeciwko ospie wietrznej. Chciałabym zapytać jakie macie doświadczenia z tą szczepionką, czy warto?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. 😊

reklama
Ja swoich dzieci nie szczepiłam. Przeszły 3x epidemię ospy w przedszkolu. Zaraziły się przy 4-tej. 😅
Oboje przeszli dość łagodnie, więc nie żałowałam, że nie szczepiłam.

A czy warto? Moim zdaniem tak - bo jeśli nie zaszczepisz, a będą przechodzić ciężko, to będziesz miała do siebie pretensje. A tak będziesz mogła powiedzieć, że zrobiłaś, co mogłaś.

Trudno powiedzieć, czy warto - okaże się przy jakiejś najbliższej epidemii ;-) Żadnych skutków ubocznych nie było, młody przyjął 2 dawki w okolicach 17 i 20 miesiąca.

Do góry