Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo dziwneJa dostałam informacje o zaleceniu krztuśca i COVID![]()
mam wielki mętlik, narazie luźno o tym myśle bo nie szykuje się na żadna z decyzjiBardzo dziwne... Ja na twoim miejscu poczekała bym z covid po ciąży... A na krztusiec się nie wypowiem bo pierwsze słyszę..
na covid bym nie poszła, ale jeśli chodzi o krztusiec to jest to mega ponoć powszechne... Wlk. B. USA, też mam dylematmam wielki mętlik, narazie luźno o tym myśle bo nie szykuje się na żadna z decyzji![]()
mieszkasz w UK? Tak pytam, bo ja tak. I właśnie w pl nikt z moich znajomych nie był szczepiony w czasie ciąży... Robię rozeznanie, bo za kilka tyg pewnie będę musiała podjąć decyzję!W UK oferuje się to szczepienie standardowo wszystkim ciężarnym kobietom.
Ja się szczepilam w obu ciążach, bo krztusiec jest bardzo niebezpieczny dla niemowląt. Nigdy nie było żadnych efektów ubocznych.
Na covid bym się nie szczepiła.