reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

reklama
Mam do Was pytanie czy szczepiłyście na rotawirusa?i czy maluchy byly spokojne, bo moj mialwe wtorek a od wczoraj strasznie jest niespokojny znowu i robi zielone kupki, pielegniarka wspomnala ze przez tydzien moga byc rozne ale nie wspominala ze dziecko moze miec bol brzuszka np.

Kasis ja szczepiłam na rota,16.12 miałam właśnie drugą dawkę i jedyne co zaobserwowałam to to,ze za pierwszym razem miał gorączkę,teraz już nie.Natomiast teraz faktycznie była zielona wielka kupka,aż mu na plecy poszła z pieluchy.Ale brzuszek raczej go nie bolał,był gólnie marudny,płaczliwy i bolały go na 100% rączki i nóżka,bo jak tylko źle go ułożyłam do karmienia,że gdzieś tam go uciskało,albo przy przebieraniu koszulką nawet dotknełam to zaraz była panika i płacz niesamowity.Z brzuszkiem raczej ok,bo jadł może mniej ale spokojnie

Tak i sie wydaje ,że go bolał brzuszek, ale napewno był i jest niespokojny:(((oby to jak najszybciej przeszlo.

No dobra, to teraz pytanie za 100 punktów:
Justyna dostała DPTa (czyli te acelularne błonica tęzec ksztusiec) i do tego Hib w jednej strzykawce.
Kolejne szczepienie też te dwie dostanie w jednym wkłuciu (dzięki Bogu!) ale czy POLIO też do tego można dodać? Któraś juz jest po szczepieniach na Polio...?

Nam pediatra mówiła, że generalnie po rotawirusach różnie z dzieciakami bywa.
Przeważnie występuje gorączka i może zmienić się nieco kupa. My kupy mieliśmy bez zmian, za to temperatura skoczyła do 38,3.
Należy to kontrolować bo przy 39 radzą już podjechać do szpitala. Dlatego jak mąż pojechał do apteki po czopki na zbicie tej gorączki to ja w między czasie robiłam zimne okłady na główkę tak by do tych 39 nie dopuścić.
Po czopku temperatura spadła i już było w normie.

reklama
PONAWIAM PYTANIE - BŁAGANIE ;-)

Justyna dostała DPTa (czyli te acelularne błonica tęzec ksztusiec) i do tego Hib w jednej strzykawce.
Kolejne szczepienie też te dwie dostanie w jednym wkłuciu (dzięki Bogu!) ale czy POLIO też do tego można dodać? Któraś juz jest po szczepieniach na Polio...?

Do góry