reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

SZTUCZNE MLEKO

MADZIA to świetnie ze tak lekko poszło.
Ja daje małej duzowiecej niz pozwalaja ksiązki jadła juz kalafiorową jadła kiwi z bananem pije sok z arbuza.Do zupek dodaje świezy koperek. a jutro planuje podac zółtko.

Co do przesypiania całej nocy to moja je przesypia juz od czasu jak skończyła drugi miesiąc i chwała jej za to.

reklama
tak i na całe szczescie jak na razie bez efektów ubocznych.
danonki podobnie zaakceptowała jak i cała reszta cudowna nie ma z nią problemów tylko czarnej jerzyny nie chce.

to super ze nie masz problemów z nowosciami. u mnie zaszwsze cos wyskoczyło............:baffled: :baffled: :baffled: moze gdybym jak ty odwazniej podeszła do podawania nowosci a nie ,,ksiązkowo" tez było by inaczej.........ale cóz człowiek uczy sie na błedach

Heksa a skąd u niej anemia?Moja Natalka tez miała, powiedzieli,że wrodzoną do tego zapalenie płuc bo ja niby miałam jakąś infekcję a pierwsza wersja była,że zachłysnęła się wodami.W ciąży na nic nie chorowałam...Podawałam jej żelazo w kropelkach, szybko doszła do siebie.

Hej!!
Ale mam do nadrobienia!!
Heksa widze ze chwalisz Natalke jak ladnie juz je:):)

ja wiec tez pochwale:
KASZKI:
bananowe , malinowe , brzoskwiniowe , jablkowe i jabko z wanilia - wszystkie po 4 iesiacu.
OBIADKI:
jarzynowa
marchwiowa z ryzem, marchewkowa z warzywami , marchew z ziemniakiem , dynia z ziemniakiem , jablko z dynia , jarzynowa z porem - ulubiona.
DESERY:
jablka z bananami i brzoskwiniami , mus jablkowy z twarozkiem , banany z morelami , morele , jablko maliny z jagodami - ale po jagodach dostala wysypki , banany , mus brzoskwiniowo jablkowy z jogurtem. wszystko od 5 miesiaca.
SOCZKI:
nektary: brzoskwiniowy , bananowy , jablkowo-malinowy - ulubiony , slodkie jabuszko , czysta marchew.

ma juz w domciu cos z cielecinka i kurczaczka zeby jej dac z tym pieree ale wole jeszcze poczekac.narazie ma duzo do wyboru i wszystko wyprobowane wiec niema sie co spieszyc.

Dziwi mnie jedynie to ze np z gerbera banany sa po 6-czy od 6 a z bobovity np po 4....i tak jest z wieloma produktami...

no i znow zaczela jesc ladnie mleczko!!

heksa no ale widze po malutkiej fotce na suwaczku ze anemia juz za wami............................:laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: i oby tak dalej. moje dziecko było dzis u babci i nie chciało jesc. mama pokazywała jej a to danonka a to nalesniczka usmazyła . .....maja nie chciała . po jakims czasie dzidek majuni zrobił sobie kanapke z mortadelka(bleeeeeeeee) a ona porwała mu z reki plasterek i schowała sie w katku i schrupała. no i tak moje dziecko na podwieczorek zjadło dwie wielkie kanapy z mortadelką...:baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled:

heksa gratuluje odwagi z tak wzcesnym wprowadzaniem nowości

a my mamy problem--> absolutny brak chęci pici czegokolwiek a przez to kupki sa jakie są robie jej wszystko bardziej płynne ale przecież trzeba coś pic jedyna rzecz to jest herbatka jak wstanie rano i tyle

reklama
Moja Natala po urodzeni na siłe dawałam piers bo bardzo chciałam tak karmic a pokarmu brak i mała zamiast płakac ze głodna wolała spoac i tak nie tyła i po mimo ze w dniu porodu moja hemoglobina była 12 to u niej nic nie wskazywało karmiłam Bebikiem omneo mała spoero ulewała i pewnie takie były przyczyny dlatego juz pod koniec drugiego a na początku trzeciego zaczałam podawac sok z marchwi ok50-100ml kolejno co 2 dni dodając jabłko buraka i owoce pozostałe aby ją z tego wyprowadzic i dodatkowo zelazo. Tak teraz jest juz na 12 wiec wyniki rewelacja ae jak zaczaeła wszystko wczesniej dostawac tak do tej pory sie ciągnie wiec mając 4m-ce je to co mozna w5 i to w sumie tyle tych nowości bo nie bardzo wiem jakie wiecej. Daje to co wyczytam w sklepach na słoiczkach.A cukinia i kabaczak są w przepisach dla dzieci od 4m-ca wiec nie wynalazek.
Tak Lili chwale bo ciesze sie z tego po mimo ze wiele dziewczyn nie zgadza sie ze mną i uwaza ze żle daje eksperymentuje. Dopuki wyniki ok to nie martwie sie a mała tez super znosi nowe potrawy.

Do góry