reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

SZTUCZNE MLEKO

Dziewczyny doradżcie. Mój mały pije mleko z butelki i 3 razy dziennie przykleja się do cyca wysysając co w nim zastanie. Zanim się obejrzę skończy 2 miesiące no i stąd moje pytanie kiedy wprowadzać tak karmionemu dziecku kaszkę, kleik, owocowe deserki, soczki ?? Położna przy pierwszej wizycie poradziła, że można spróbować już w 3 miesiącu, ale czy to nie za wcześnie ? Jakie macie doświadczenie z Waszymi maleństwami ?

ola c2
ja radze takze czekac na odpowiedni moment. 3 misiace to chyba za wczesnie chyba ze dziecko ma problemy ze zdrowiem ......

reklama
Ola moj jest od poczatku na sztucznym i pediatra kazala wprowadzic soczki i deserki juz od 3 miesiaca no tylko jedno składnikowe. Ale obserwuj maluszka i sama bedziesz wiedziała kiedy mozesz

Haksa moj maluch to wogole zastrajkował i wczoraj w dzien spał tylko 15 min:szok:

no właśnie, poczekam z tym wprowadzaniem innowacji do następnej wizyty u pediatry, która za 5 tygodni. W sumie przeszliśmy na tryb karmienia sztucznego z dokarmianiem piersią :) mały wysysa z moich piersi wszystko 3 razy dziennie i nic więcej nie chce się tam wyprodukować. W sumie to nawet mi na rękę, ponieważ od stycznia wracam do pracy i zamierzam karmić piersią tylko rano i wieczorem.
Zastanawiam się jak długo karmi się dziecko butlą "na żądanie", jak u was z tym było? Oliwier w ciągu dnia je równo co 2 godziny, ale za to porcje mniejsze niż podaja na opakowaniu, a karmię go NAN1

U mnie najpierw mały jadł co 3-4 godz a potem to ten czas sie wydłuzał, jak zaczełam wprowaszac inne posiłki to momentalnie butla sie zmniejszała teraz to tylko rano i wieczorem.:-)

heksa skoro mała chce jeść to niech je ile chce :-) Możesz jej dawać więcej jak trąbi wszystko. Ja osobiście kaszkę bym sobie darowała, tylko ją utuczysz :-p Ale to MOJE zdanie :-)

reklama
heksa
by sprawdzic podaj w takiej samej przerwie co dawalas . jesli nie wypije wszystkiego tzn. ze nie jest taka mocno głodna i przesun przerwe miedzy karmieniami np. o godzinke i stopniowo zobazcysz ile czasu potrzeba by wypiała porcje. pamietaj tylkoz e nie musi zjesc wiekszej porcji mimo iz czas sie wydłuzył . u nas tak było . obojetnie ile czasu by nie jadła to max. zjada 150 ml mleka czy to samego czy zageszczonego . nie wiem sama od czego to zalezy. ale tak to u nas jest.

Do góry