Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nie że nie można... To jak z wszystkimi lekami, mało które maja badania pod tym kątem(bo kobiety do 3mc to mała grupa odbiorców i się zwyczajnie nie opłaca) lub zwyczajnie nie da się określić ich wpływu w 1trymestrze. Dlatego w ulotkach jest napisane żeby brać wszystko w ciąży pod okiem lekarza, żeby zrzucić odpowiedzialnośćDziewczyny a czemu nie można brać żelaza od początku ciąży? Ja od początku brałam sumplement omegamed i miał w składzie jod, kwas foliowy i właśnie żelazo .. Co teraz?
Tak od początku w pierwszej ciąży w drugiej od połowy. Wszystko było ok. Próbowałam 2innych preparatów z zelazem i miałam po nich straszne rewolucję żołądkowe, tardyferon bez zarzutów.Ale już na tak wczesnym etapie ciąży? Czytam w ulotce że jest zalecane ale od czwartego miesiąca… I to właśnie budzi mój lęk i niepokój
Nie że nie można... To jak z wszystkimi lekami, mało które maja badania pod tym kątem(bo kobiety do 3mc to mała grupa odbiorców i się zwyczajnie nie opłaca) lub zwyczajnie nie da się określić ich wpływu w 1trymestrze. Dlatego w ulotkach jest napisane żeby brać wszystko w ciąży pod okiem lekarza, żeby zrzucić odpowiedzialnośćDziewczyny a czemu nie można brać żelaza od początku ciąży? Ja od początku brałam sumplement omegamed i miał w składzie jod, kwas foliowy i właśnie żelazo .. Co teraz?
Wiem że minęło sporo czasu... Ale może jeszcze tu zaglądasz?Biorę Tardyferon i to 2 tabletki dziennie od 5 tygodnia ciąży. Zaszłam w ciążę dwa miesiące po poronieniu zakończonym ogromnym krwotokiem i miałam od początku anemię. Dzisiaj skończyłam 15 tygodni ciąży, dziecko rośnie zdrowo. Bardziej obawiałabym się anemii niż brania żelaza.
Brałam całą ciążę i dziecko zdrowe jak rydz.Wiem że minęło sporo czasu... Ale może jeszcze tu zaglądasz?
Jestem w podobnej sytuacji. Też biorę Tardyferon i właśnie się dowiedziałam że jestem w ciąży. Naczytałam się że w I trymestrze nie powinno się suplementowac żelaza i nie wiem co robić. Wizytę u lekarza mam za 2 tyg.
Dziękuję. Ja bardzo się denerwuje bo poroniłam 22 grudnia i potem badania wykazaly że mój organizm jest wyczerpany. Mój lekarz sugerował kilka miesięcy na regenerację... Bardzo niskie żelazo, ferrytyna, kwas foliowy, wit. D. Nie staraliśmy się teraz. W momencie gdy miałam komplet badań bylam już w połowie cyklu... I teraz się okazało że jestem w ciąży.Brałam całą ciążę i dziecko zdrowe jak rydz.
Tak jak poprzedniczka napisała i przyznaje jej rację, niebezpieczna jest bardziej anemia ,aniżeli suplementacja żelazem.
Nie denerwuję się, będzie dobrze
Rozumiem Cię. Ja też straciłam ciąż e dwa razy i w dodatku choruje na białaczkę. Bierz suplementy,dużo odpoczywaj, znajdz dobrego lekarza któremu zaufasz i poddasz się jego wiedzy. Będzie dobrze! Trzymaj kciukiDziękuję. Ja bardzo się denerwuje bo poroniłam 22 grudnia i potem badania wykazaly że mój organizm jest wyczerpany. Mój lekarz sugerował kilka miesięcy na regenerację... Bardzo niskie żelazo, ferrytyna, kwas foliowy, wit. D. Nie staraliśmy się teraz. W momencie gdy miałam komplet badań bylam już w połowie cyklu... I teraz się okazało że jestem w ciąży.