reklama

Test Ciążowy po 6 dniach.

reklama
Rozwiązanie
Najlepiej sprawdzać przyrost bety
Co do testów to są przypadki ze tak wcześnie wychodzą
Ja 2 lata temu miałam taki przypadek 6 dni po stosunku był pozytywny taki cień kreski, w dniu miesiączki miałam bardzo jasna ale różowa kreskę dobrze widoczna
A następnego dnia zaczęłam krwawić, była bardzo obfita miesiączka, ciąża biochemiczna
Teraz mam taka sytuacje ze 6 dni po stosunku zrobiłam pierwszy test i był cien kreski, dziś kolejny test i tez cień kreski
Dam znać jak się dalej potoczy
(Bety nie robię bo za granica nie mam takiej możliwości)
reklama
Nie jest możliwe, że testy pokazały ciążę z tego cyklu, ponieważ na tym etapie zarodek jeszcze się nie zagnieździł w endometrium. Bhcg pojawia się po ok. 5 dniach od zagnieżdżenia czyli min. 10 od stosunku. Może to ciąża z poprzedniego cyklu, która się nie utrzymała (testy pozytywne, a beta tylko 5), może to ciąża z tego cyklu i zarodek ekspresowo w ciągu 8 dni się zagnieździł, a testy były wadliwe lub kreski nie pojawiły się w ciągu 5 minut tylko później. @dominiga.l, czy Twoją koleżanka jest zdrowa? Czasami pozytywną beta jest objawem choroby ginekologicznej.

Nie jest możliwe, że testy pokazały ciążę z tego cyklu, ponieważ na tym etapie zarodek jeszcze się nie zagnieździł w endometrium. Bhcg pojawia się po ok. 5 dniach od zagnieżdżenia czyli min. 10 od stosunku. Może to ciąża z poprzedniego cyklu, która się nie utrzymała (testy pozytywne, a beta tylko 5), może to ciąża z tego cyklu i zarodek ekspresowo w ciągu 8 dni się zagnieździł, a testy były wadliwe lub kreski nie pojawiły się w ciągu 5 minut tylko później. @dominiga.l, czy Twoją koleżanka jest zdrowa? Czasami pozytywną beta jest objawem choroby ginekologicznej.

U mnie test był pozytywny 8 dni po stosunku, ale była to ledwo widoczna kreseczka. No 6 dni to raczej za szybko jednak na pozytywny test ciążowy, ale jeśli uprawiała seks wcześniej to może ciąża być kilka dni starsza.

U mnie test pozytywny (z moczu) wyszedł bardzo późno (na pewno po dacie spodziewanej miesiaczce) a też pisało, że wykrywa "6 dni po". Za to betę robiłam jakieś 3-4 dni przed miesiączka (byłam bardzo ciekawa) i wynik wynosil 7 (z groszami) już dokładnie nie pamietam a czekając na wizytę u gin badalam czy przyrasta.

reklama
Najlepiej sprawdzać przyrost bety
Co do testów to są przypadki ze tak wcześnie wychodzą
Ja 2 lata temu miałam taki przypadek 6 dni po stosunku był pozytywny taki cień kreski, w dniu miesiączki miałam bardzo jasna ale różowa kreskę dobrze widoczna
A następnego dnia zaczęłam krwawić, była bardzo obfita miesiączka, ciąża biochemiczna
Teraz mam taka sytuacje ze 6 dni po stosunku zrobiłam pierwszy test i był cien kreski, dziś kolejny test i tez cień kreski
Dam znać jak się dalej potoczy
(Bety nie robię bo za granica nie mam takiej możliwości)

Rozwiązanie
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry