reklama

Test Ciążowy po 6 dniach.

reklama
Rozwiązanie
Najlepiej sprawdzać przyrost bety
Co do testów to są przypadki ze tak wcześnie wychodzą
Ja 2 lata temu miałam taki przypadek 6 dni po stosunku był pozytywny taki cień kreski, w dniu miesiączki miałam bardzo jasna ale różowa kreskę dobrze widoczna
A następnego dnia zaczęłam krwawić, była bardzo obfita miesiączka, ciąża biochemiczna
Teraz mam taka sytuacje ze 6 dni po stosunku zrobiłam pierwszy test i był cien kreski, dziś kolejny test i tez cień kreski
Dam znać jak się dalej potoczy
(Bety nie robię bo za granica nie mam takiej możliwości)
reklama
No tak, do tego nie gra mi jeszcze dwa dni po pozytywnych testach wysokość bety. Testy by wykryły betę w moczu? No nie rozumiem tego 🤔
BetaHCG pojawia się już w pierwszych godz od zapłodnienia i narasta w ciągu kolejnych dób. Także testy jak najbardziej wykrywaja betę w moczu.
Niektórym dziewczynom przed @ testy owulacyjne wskazują ciąże.
U mnie nie wychodziły. Do zapłodnienia musiało dojść później skoro dopiero po 2 tyg testy ciążowe pozytywne (choć u lekarza wskazywało że jest to 6 tc)

BetaHCG pojawia się już w pierwszych godz od zapłodnienia i narasta w ciągu kolejnych dób. Także testy jak najbardziej wykrywaja betę w moczu.
Niektórym dziewczynom przed @ testy owulacyjne wskazują ciąże.
U mnie nie wychodziły. Do zapłodnienia musiało dojść później skoro dopiero po 2 tyg testy ciążowe pozytywne (choć u lekarza wskazywało że jest to 6 tc)
Nie twierdzę, że nie wykrywają, tylko jaki musiał być poziom bety dwa dni wcześniej, zanim wyniosła 5? Bo testy mają zazwyczaj czułość 10 albo 25, a stężenie w moczu zawsze jest mniejsze niż we krwi 🤔

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry