Spóźniony i bardzo dziwnyPrawdę powie Ci tak generalnie tylko beta z krwi. Jeśli była pozytywna i spadła - to tak. Warto jednak pamiętać, że ciąże biochemiczne zdarzają się często i niestety nie mamy na nie wpływu. Okres przyszedł w terminie czy spóźniony?
reklama
kami1094
Fanka BB :)
Jeżeli to jednorazowa sytuacja to nie warto brać sobie tego za bardzo do głowy. Aczkolwiek na pewno warto wspomnieć lekarzowi prowadzącemu.Spóźniony i bardzo dziwny
Zrobiłam już betę czekam na wynikJeżeli to jednorazowa sytuacja to nie warto brać sobie tego za bardzo do głowy. Aczkolwiek na pewno warto wspomnieć lekarzowi prowadzącemu.
kami1094
Masz konkretną wartość, bez znaku „<”, więc najpewniej wyłapałaś wczesną ciążę biochemiczną testem. Jeśli to pierwsza taka sytuacja to bym się nie zniechęcała, choć wiem jak jest przykro. Jeśli chodzi o plusy to nie powinno mieć to wpływu na nowy cykl, który rozpoczął się krwawieniem.Wynik mojej betyw piątek i sobotę był test pozytywny a wczoraj był negatywny
Konkretna wartość czyli ? I tak jest krwawienie tak jak na miesiaczkie tylko trochę słabiejMasz konkretną wartość, bez znaku „<”, więc najpewniej wyłapałaś wczesną ciążę biochemiczną testem. Jeśli to pierwsza taka sytuacja to bym się nie zniechęcała, choć wiem jak jest przykro. Jeśli chodzi o plusy to nie powinno mieć to wpływu na nowy cykl, który rozpoczął się krwawieniem.
kami1094
Masz podane 1,6 a nie przykładowo <1,6. Co nie zmienia faktu, że z medycznego punktu widzenia już teraz żadnej ciąży nie ma, bo betę za pozytywną uznaje się od wartości 5.Konkretna wartość czyli ? I tak jest krwawienie tak jak na miesiaczkie tylko trochę słabiej
Burzynska17@
Zaciekawiona BB
Nie przejmuj się. Ja w maju tego roku też miałam test pozytywny dwa dni z rzędu w 12 i 13 dpo. Poszłam na betę na następny dzień a beta była 2,8 a na następny dzień już <2,3. To tak jak dziewczyny mówią ciąża biochemiczna. Czyli doszło do implantacji zarodka i zaczął się wytwarzać minimalny poziom HCG ale z jakiegoś powodu ciąża się nie utrzymała. Takie rzeczy zdarzają się często. Ja w maju ciąża biochemiczna a w sierpniu się już udało i wszystko idzie dobrze. Głowa do góry kochana. Trzymam kciuki aby i Tobie szybko się udałoKonkretna wartość czyli ? I tak jest krwawienie tak jak na miesiaczkie tylko trochę słabiej
reklama
Co o tym myślicie
Załączniki