• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Test ciążowy

Czy to są linie parowania ?

Załączniki

• Snapchat-1422106174.jpg
    Snapchat-1422106174.jpg
    205,8 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Tak... Poprzednia 3.2 a wczorajsza 4 a testy dalej takie wychodzą ..
Długo Ci się utrzymuje, teraz niestety musisz uzbroić się w cierpliwość 🫂 Podejrzewam, że progesteron jeszcze Ci nie spadł i dlatego nie zaczynasz miesiączki. Jak beta zacznie spadać to może on w końcu ruszy w dół.
Widać coś na testach, ale to nie zmienia faktu, że przyrost masz za mały i nie ciemnieją 😞
U mnie też była ciąża biochemiczna, natomiast ja jestem w procedurze In Vitro. W pewnym momencie testy ładnie ciemniały, a później "stanęły"...
Niebieskie robiłam co 2 dni, różowe codziennie.
Beta 6 DPT 7,31
Beta 8 DPT 18,3
Beta 10 DPT 25,9 (tu już był przyrost poniżej normy)
Beta 12 DPT 17,2
14637.jpg

Długo Ci się utrzymuje, teraz niestety musisz uzbroić się w cierpliwość 🫂 Podejrzewam, że progesteron jeszcze Ci nie spadł i dlatego nie zaczynasz miesiączki. Jak beta zacznie spadać to może on w końcu ruszy w dół.
Widać coś na testach, ale to nie zmienia faktu, że przyrost masz za mały i nie ciemnieją 😞
U mnie też była ciąża biochemiczna, natomiast ja jestem w procedurze In Vitro. W pewnym momencie testy ładnie ciemniały, a później "stanęły"...
Niebieskie robiłam co 2 dni, różowe codziennie.
Beta 6 DPT 7,31
Beta 8 DPT 18,3
Beta 10 DPT 25,9 (tu już był przyrost poniżej normy)
Beta 12 DPT 17,2
Zobacz załącznik 1742558
Zastanawia Mnie tylko dlaczego od tylu dni testy wychodzą z drugą kreską i faktycznie są blade ale są różowe.. a beta ujemna.. moim zdaniem na testach z moczu po tylu dniach już przestałaby się pojawiać raczej bo już tych dni minęło🤔 a testow nie robię z jednej firmy, tylko różnych i wychodzi to samo. Ginekologa mam 10tego, zobaczymy co on na to powie.. Ale raczej nie ma możliwości ciąży?

Zastanawia Mnie tylko dlaczego od tylu dni testy wychodzą z drugą kreską i faktycznie są blade ale są różowe.. a beta ujemna.. moim zdaniem na testach z moczu po tylu dniach już przestałaby się pojawiać raczej bo już tych dni minęło🤔 a testow nie robię z jednej firmy, tylko różnych i wychodzi to samo. Ginekologa mam 10tego, zobaczymy co on na to powie.. Ale raczej nie ma możliwości ciąży?
Badanie krwi jest nadrzędne nad testem z moczu. Jeżeli z krwi wychodzą Ci takie niskie wartości, dodatkowo nie ma prawidłowego przyrostu, to nie ma szans że się cokolwiek rozwinie. Dodatkowo tak jak w poprzednim wątku - jesteś za dużo dni po owulacji, aby takie wartości miały jakiekolwiek szanse na prawidłową ciąże.
Twoje testy z moczu odzwierciedlają poziom z krwi, czyli że dalej utrzymujesz się na bardzo niskim, podobnym poziomie. Test z moczu nie wyłapuje takich różnic jak beta wyższa o 1 mIU. I to wcale nie jest tak że powinny blednąć, bo pamiętaj że we krwi masz cały czas wykrywalny jakiś poziom. Popatrz jeszcze raz na moje zdjęcie, 12 DPT test był jaśniejszy, bo i beta zaczęła spadać...
Hormon betaHCG pojawia się we krwi jak i w moczu, dlatego testy cały czas pokazują drugą kreskę. Faktycznie w normach laboratoryjnych beta poniżej 5 mIU to wynik ujemny, ale testy z moczu tego nie rozumieją i jak są ultraczule to mają prawo wyłapać wynik poniżej 5 mIU.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry