reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Test negatywny w dniu miesiączki

Mi z racji nieregularnych i długich cykli w 2 ciążach testy wychodziły długo po spodziewanym terminie @
W pierwsze @ 25.05 i test pozytywny 17.07 u lekarza okazało się że to dopiero jakiś 4 TC a w kolejnej @ 22.04 test pozytywny 18.06 a na wizycie 27.06 był to 6 TC + nie pamiętam który dzień.

reklama
Owulacja przesunęła się o 2 tygodnie. 2 dni przed terminem @ beta wynosiła <1. Równo 2 tygodnie po @ zrobiłam test i wyszedl cień cienia a następnego dnia beta 33.
Gdzieś mi się zgubił Twój komentarz wybacz 🙊 ej No właśnie u mnie to już dziwne ze 35 dc dwa dni jakieś bolesci drobne na miesiączkę i nadal nic. Ale wczoraj test biały jak vizir wiec co ja się będę oszukiwać. Ale pewne jest to ze owu się przesunęła na pewno o tydzień a to już daje większe moje szanse na te zbliżenie w 22 dc xdd

Mi z racji nieregularnych i długich cykli w 2 ciążach testy wychodziły długo po spodziewanym terminie @
W pierwsze @ 25.05 i test pozytywny 17.07 u lekarza okazało się że to dopiero jakiś 4 TC a w kolejnej @ 22.04 test pozytywny 18.06 a na wizycie 27.06 był to 6 TC + nie pamiętam który dzień.
No to się naczekalas ! A miałaś w między czasie myśli ze to pewnie nie ciąża a zaś sobie wkręcasz?

No to się naczekalas ! A miałaś w między czasie myśli ze to pewnie nie ciąża a zaś sobie wkręcasz?
W pierwszej przez obronę to nawet zapomniałam że rozpoczęliśmy starania. Do zrobienia testu skłoniła mnie senność i roztargnienie. Ale zanim do tego doszło to zabalowalam oblewając swoje mgr 😂 Prędzej myślałabym ,że jakaś torbiel się przytrafiła, gdybym nie skojarzyła że przecież się zaczęliśmy starać. Od początku ciąży macica rzuciła mi się na mózg, miałam wcześniejsze odpieluszkowe zapalenie mózgu 🤣 Gdyby nie te roztargnienie to test zrobiłabym za kolejne 2 tyg lub poszła do gina po luteinę by wywołać @
W drugiej 1.06 robiłam betę (czułam że mogło się udać) i wynik wskazywał >1.2 czyli jej brak, ale dalej czułam że się udało. Nie wiem jak to opisać, czułam się inaczej, wiedziałam kiedy mogło nastąpić poczęcie i bóle które miewałam inaczej odczuwałam niż przed @

W pierwszej przez obronę to nawet zapomniałam że rozpoczęliśmy starania. Do zrobienia testu skłoniła mnie senność i roztargnienie. Ale zanim do tego doszło to zabalowalam oblewając swoje mgr 😂 Prędzej myślałabym ,że jakaś torbiel się przytrafiła, gdybym nie skojarzyła że przecież się zaczęliśmy starać. Od początku ciąży macica rzuciła mi się na mózg, miałam wcześniejsze odpieluszkowe zapalenie mózgu 🤣 Gdyby nie te roztargnienie to test zrobiłabym za kolejne 2 tyg lub poszła do gina po luteinę by wywołać @
W drugiej 1.06 robiłam betę (czułam że mogło się udać) i wynik wskazywał >1.2 czyli jej brak, ale dalej czułam że się udało. Nie wiem jak to opisać, czułam się inaczej, wiedziałam kiedy mogło nastąpić poczęcie i bóle które miewałam inaczej odczuwałam niż przed @
Ale super że mogłaś tak zapomniec haha ja cały cykl się pochłonęłam w rozkręcanie biznesu ( stylista paznokci) i szczerze tym razem dopiero odpuściłam i przypomniało mi się w 29dc? Na prawdę jak na mnie aż szok. No ale jak już sobie przypomniałam to mamy 35 dc a nadzieje nadal są 😢 ja z pierwszym dzieckiem starałam się rok ale już w docelowym miesiącu test wyszedł w 26 dc wiec nie czekałam. A teraz zbliżenia były co tydzień ( wiecie nie zawsze jest czas xD) wiec jakby miałam o tyle szanse że mooooooooże się udało. Mąż twierdzi ze się udało. Zmierzyłam nawet temperaturę ale absolutnie nie robię tego regularnie ale co dziennie od paru dni No i najmniej było 37.1 a dzisiaj aż 37,6! Także No jestem ciekawaaaa

wyszła mi blado różowa kreska , na rl
Widoczna bez problemu 🙊 mam w domu drugi ale 25 uml 🙄

Załączniki

• EACDCB3A-0072-4F09-A1C1-554F6B303646.jpeg
    EACDCB3A-0072-4F09-A1C1-554F6B303646.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 163
reklama
Kreski są :) po cichu gratuluję😍😍 a powiesz mi w którym dniu cyklu robiłaś i jak długie miewasz cykle ? Nie chce mi się szukać :)

Do góry