G
guest-1676639849
Gość
ciąży brak32 dni to w sumie
I jak sie sytuacja potoczyła
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ciąży brak32 dni to w sumie
I jak sie sytuacja potoczyła
No te testy to istna masakra , byłam na becie mówie kwestia sprawdzenia a tu szok odrazy poszłam do innego labolatorium , i zrobic i to samo , wiec myślałam ze biolchem ale on tak szybko by nie spadł z bety raczej , no nic umowie się na wizyte i zobacze co powie ginekolog a kochana te testy w czasie czy wychodziły czy po , bo u mnie w czasie wiec podwójny szokPowiem ci , że bardzo podbny przypadek do mojego testy wychodziły mi fałszywie pozytywne i to 4 innych producentów. Tego samego dnia. I tydzień po becie również. A beta również była taka jak u ciebie. Skoro beta wyszła tyle dni po stosunku ciszy nie ma. I jedno co ci mogę powiedzieć szkoda kasy na testy. Nawet moja gin była w szoku i mówiła , że to jakieś wadliwe się trafily. A miesiączka mi się zatrzymała bo mam pcos i skończyły mi się leki. A pinki się słabo wybarwiają i też potrafią oszukać. I owszem czasem w cyklu zdarza się plamienia międzymiesiączkowe bo to raczej nie było krwawienie co odpisujesz. Ja na twoim miejscu poszłabym do gin.
A jak myślisz, bardziej wiarygodna jest beta badana w labie czy test, na ktory nasikałaś?Słyszałam, że jakas dziewczyna dała płyn do jamy ustnej na test i dwie kreski były , czyżby taki badziew produkowali, czyli chyba powinnam zaufac becie , nie wiem czy jest sens sprawdzać za jakis czas bete ale chyba szkoda kasy
Oczywiście ze beta w labolatorium , bo każdy lekarz że świstkiem mnie wysle jak pokaż mu test sikany i każe zrobić bete , ale dziwi mnie ta sytuacja po prostuA jak myślisz, bardziej wiarygodna jest beta badana w labie czy test, na ktory nasikałaś?
Tak na logikę?
No to skąd masz jeszcze wątpliwości odnośnie tego, czemu zaufać?Oczywiście ze beta w labolatorium , bo każdy lekarz że świstkiem mnie wysle jak pokaż mu test sikany i każe zrobić bete , ale dziwi mnie ta sytuacja po prostu
Bo wiem że powinnam becie wierzyć , ale nie wiem czy wszytsko jest w porządku z moim organizmem skoro wyłapuje beta hcg z moczu a beta z krwi ujemna, więc musze spytać ginekologa co o tym sądziNo to skąd masz jeszcze wątpliwości odnośnie tego, czemu zaufać?![]()
Bo wiem że powinnam becie wierzyć , ale nie wiem czy wszytsko jest w porządku z moim organizmem skoro wyłapuje beta hcg z moczu a beta z krwi ujemna, więc musze spytać ginekologa co o tym sądzi
No to prawda a jak byłam w 4 tyg ciąży(poroniłam) i test mi nie wykazał. Więc nie ma co wierzyć testa. W czasie i po. A testy z allegro to ponoć też lubią fałszowaćNo te testy to istna masakra , byłam na becie mówie kwestia sprawdzenia a tu szok odrazy poszłam do innego labolatorium , i zrobic i to samo , wiec myślałam ze biolchem ale on tak szybko by nie spadł z bety raczej , no nic umowie się na wizyte i zobacze co powie ginekolog a kochana te testy w czasie czy wychodziły czy po , bo u mnie w czasie wiec podwójny szok