reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Testy owulacujne i ciążowe

Hej. Prowadze od początku miesiąca cały mój cykl ponieważ drugi rok staramy się o dziecko z narzeczonym. Jestem teraz w 27d.c i 8 dni po owulacji A testy owulacyjne robie codziennie tak jak i mierze temlerature. Z tym ze kreski zamiast blednąć po owulacji to dzisiaj mi druga jest bardziej wyraźna i temperatura utrzymuje się bo dzisiaj mialam 36.69. Myslicie ze to może oznaczać ze się udało?? Tos mial podobna sytuację ??

Załączniki

• 17510912864415961714476835045828.jpg
    17510912864415961714476835045828.jpg
    851,8 KB · Wyświetleń: 158
reklama
Hej. Prowadze od początku miesiąca cały mój cykl ponieważ drugi rok staramy się o dziecko z narzeczonym. Jestem teraz w 27d.c i 8 dni po owulacji A testy owulacyjne robie codziennie tak jak i mierze temlerature. Z tym ze kreski zamiast blednąć po owulacji to dzisiaj mi druga jest bardziej wyraźna i temperatura utrzymuje się bo dzisiaj mialam 36.69. Myslicie ze to może oznaczać ze się udało?? Tos mial podobna sytuację ??
Ale te testy są wszystkie negatywne. Który wg Ciebie to pozytyw?

Tzn ??? Woesz jestem po dwóch stratach. Pochowalam synka jednego martwourodzonego potem straciłam ciążę na początku wiesz każdy objaw każdy test kazda kreska to dla mnie nadzieja od dwóch lat
Ale co mają do tego straty? Testy owulacyjne robi się do pierwszego pozytywnego, potem ich wynik nie ma znaczenia. One nie pokazują ciąży. Moze powinniscie iść do lekarza zajmujacego się niepłodnością?

Twoje niestety są
Negatywne. Proszę. To jest pozytywny test owulacyjny.

Załączniki

• IMG_8079.jpeg
    IMG_8079.jpeg
    170,3 KB · Wyświetleń: 17
  • IMG_8867.jpeg
    IMG_8867.jpeg
    158,7 KB · Wyświetleń: 18
  • IMG_6058.jpeg
    IMG_6058.jpeg
    187,3 KB · Wyświetleń: 17
Przeczytaj instrukcje, kreska na owulaku będzie zawsze. Ale musi być
W takim samym odcieniu lub ciemniejszą niż testową, jak jest jaśniejsza od testowej to jest negatywny.

reklama
Wszystkie te testy są negatywne. Testami owulacyjnymi sprawdza się potencjalne wystąpienie owulacji (choć są średnio wiarygodne- nie u każdej kobiety się sprawdzają), a nie ciążę. Rob testy zgodnie instrukcją w okolicy owulacji, a najlepiej zrób sobie monitoring, czy w ogóle występuje owulacja, skoro tak długo się staracie.

Do góry