• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Testy owulacyjne

A ja zawsze zamawiam te najtańsze z allegro i dobrze się wybarwiają.

Żaden test z twojego zdjęcia nie jest pozytywny. Pokaże ci na zdjęciu jak wygląda pozytyw.
Ja przy cyklach 30-32 dniowych owu mam zazwyczaj ok 19-20 dnia cyklu, także wg mnie sikaj dalej😄

I ja uważam, że warto robić dwa razy dziennie, zwłaszcza w czasie jak już wiesz ze owu może nastąpić bo niektóre dziewczyny mają bardzo, krótki peak hormonu lh i robiąc raz na dobę mogą go nie wyhaczyc. Poza tym jak z rana nie będzie peaku a wieczorem tak to łatwiej będzie wyliczyć 24-36h od peaku bo właśnie wtedy nastąpi owulacja
O kurczę dzięki wielkie za odpowiedz! Twój test faktycznie jest z ciemna krecha! Będę robić dalej testy!

reklama
Jest aplikacja która pomaga odczytywać wynik testu chyba premom 😊 albo wrzucaj tutaj zdjęcia to pomożemy 😄
Dzisiejszy test, czyli moja apka pokazuje dobrze (apka pokazuje jutro najbardziej dzień płodny)

Załączniki

• B618C5A8-CA61-4B20-92DF-F2D62A52E60E.jpeg
    B618C5A8-CA61-4B20-92DF-F2D62A52E60E.jpeg
    33,8 KB · Wyświetleń: 206
Pamiętaj, że pozytywny test nie pokazuje owulacji, a informuje, że będzie ona w ciągu 24-72h. Dobrze zatem dołączyć do tego codzienne pomiary temperatury (rano, jeszcze przed wstaniem, pomiar w ustach o tej samej godzinie). Ja wrzucałam sobie zdjęcia testów i temperaturę w aplikacje Premom i powiem ci, że idealnie mi się to sprawdziło, bo temperatura wzrasta zaraz po owulacji. Miałam więc około dwu-trzydniowe okienko między pozytywnym testem owulacyjnym, a wyrzutem temperatury. I ja te apke z całego serca polecam. niestety nie wrzucę ci przykładu jak wygląda u mnie standardowy wykres z tymi dwoma wartościami, bo odkąd zmieniłam funkcje w apce na "ciąża" nie mogę chwilowo wrócić do tych ustawień.

Pamiętaj, że pozytywny test nie pokazuje owulacji, a informuje, że będzie ona w ciągu 24-72h. Dobrze zatem dołączyć do tego codzienne pomiary temperatury (rano, jeszcze przed wstaniem, pomiar w ustach o tej samej godzinie). Ja wrzucałam sobie zdjęcia testów i temperaturę w aplikacje Premom i powiem ci, że idealnie mi się to sprawdziło, bo temperatura wzrasta zaraz po owulacji. Miałam więc około dwu-trzydniowe okienko między pozytywnym testem owulacyjnym, a wyrzutem temperatury. I ja te apke z całego serca polecam. niestety nie wrzucę ci przykładu jak wygląda u mnie standardowy wykres z tymi dwoma wartościami, bo odkąd zmieniłam funkcje w apce na "ciąża" nie mogę chwilowo wrócić do tych ustawień.
Dzięki za info :)

Hej, to mój pierwszy cykl z testami. Kompletnie nie wiedziałam kiedy spodziewać się owulacji, z cykli 30-32 dniowych ostatni miał 42dni a chcieliśmy rozpocząć starania z mężem w maju .. dwie mocne kreski miałam 15-16 dc , 16 ból jajnika i podbrzusza (było to jakiś czas po stosunku). Kolejne testy robiłam żeby sprawdzić kiedy druga kreska zacznie znikać ale wcale tak się nie dzieje 🤔

Załączniki

• IMG_20220601_172101.jpg
    IMG_20220601_172101.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 314
Hej, to mój pierwszy cykl z testami. Kompletnie nie wiedziałam kiedy spodziewać się owulacji, z cykli 30-32 dniowych ostatni miał 42dni a chcieliśmy rozpocząć starania z mężem w maju .. dwie mocne kreski miałam 15-16 dc , 16 ból jajnika i podbrzusza (było to jakiś czas po stosunku). Kolejne testy robiłam żeby sprawdzić kiedy druga kreska zacznie znikać ale wcale tak się nie dzieje 🤔

A co mówi instrukcja testów owulacyjnych?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry